Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím vás. Jdu s dotazem.. Ortoped mi řekl, že malej má dost plochý nohy. Doporučil pevné sandálky s vytvarovanou klenbou.. Jenže já když tak koukám na ty jeho nožky, říkám si, abych mu spíš nepřihoršila. Prosím tedy a radu, názor, zkušenost.. Pomohli barefoot na ploché nohy? Nebo mám koupit ty pevné? Nebo jsem myslela pevné na doma a bare ven? Děkuji za reakce
Kolik je diteti? Na ortopedii jste sli sami, poslal vas pediatr z nejakeho duvodu?
Kolik je diteti, ze ortoped hodnoti klenbu? A jak je na tom s telesnou stavbou celkove, co povolene bricho, ma-nema?
@luci.no malému jsou dva. Na ortopedii jsme šli na kontrolu s propadlým hrudníčkem a rovnou jsem dr poprosila, ať mrkne na nožky
@Cuddy povolené bříško má. Údajně to souvisí s tím hrudníkem
@mayunka Pocti si treba zde. https://www.fyzio-pro-deti.cz/novinky/ Botz to nezachrani, ani jeden typ. Spis cviceni v Sokole.
Tady se ne dozvíš nic jiného, než všude jinde. Část bude pro barefoot i u ploché nohy. Část bude proti a hlásat klembu, vložky a pevný kotník.
BF má smysl pouze na nezpevněném nerovném terénu, takže písek, tráva, hlína… Určitě ne beton, asfalt, nákupní centrum
takže ideální je na doma a do města pevné boty, do přírody a na zahradu bosky nebo právě BF.
Zkus ještě fyzioterapeuta. Ač jsem zastánce Barefoot tak bez porady s odborníkem bych do toho nešla u plochých noh… Jinak ve dvou letech je plošší noha v pořádku a rozhodně bych to neřešila botami ale přiměřeným cvičením oslabených partií. Neznám člověka, kterému by se bez cvičení zlepšila klenba…
Jinak má zkušenost, dcera lehce valgozni kotnik, vybočuje nohu. Od fizio doporučeno co nejvíce lézt, cvičit. Pomalu se to lepší a chodí od malá v bf po veškerých površích. Jako mimino měla hodně valgozni kotníky…
@chaela To není úplně pravda. Pokud umíš chodit po zpevněném povrchu lehce a správně našlapovat tak je bf nebo bosochodectvi vhodné na jakýkoli povrch
@Mia25 na fyzio jedem na kontrolu za měsíc. Taky se jí chci zeptat. Vojtovku už necvičíme. Místo toho hopsá na míči, aby zapojoval to břicho
@Mia25 na fyzio jedem na kontrolu za měsíc. Taky se jí chci zeptat. Vojtovku už necvičíme. Místo toho hopsá na míči, aby zapojoval to břicho
@chaela takhle jsem to právě myslela, že na doma mu koupím ty sandálky a na ven kompromis bf
@mayunka Zkus ať hodně leze, jak po zemi tak po prulezkach ať zapoji plošky nohou a bříško
takhle mi to právě sdělila fyzio(je to známá tak jsme měli dlooouhy rozhovor:))