batole- špatná chůze a běh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
7.8.08 06:19
Iffka píše:
No, tak sousedky skoro 2l chlapeček vtáčí špičky dovnitř a mudra jí poradila, aby mu vyměnila boty pravou za levou, že ho to donutí nožky narovnat :roll: Fakt nevím, co si o tom myslet…
Naše A. má trochu jiný problém s nožičkama, ale ortoped se mě ptal, jestli chodí po špičkách, protože prý kdyby jo, tak je to špatné, ale ona nechodí, tak jsem ani nezeptala, proč…
Jsem ti moc neporadila, co… Určitě se ale najde někdo se zkušeností ;)

Ahoj Iffko, pokud dítě trvale chodí po špičkách, může mít zkrácené šlachy a samo se to nespraví. Musí denně aspoň hodinu cvičit (protahovat šlachy) a na noc nosí zvláštní boty, spíš takové odlitky, které se připevní řemínky k nožce a šlapky tak má kolmo k holeni - prostě aby měl kolmé fajfky a ne povolené nohy. Děti to zezačátku bolí a plačou, ale postupně se to lepší a zvyknou si. Jsem ráda, že my jsme v pořádku a tvoje holčička taky! Pokud dítě neudělá dřep, aniž by zvedlo paty ze země, je lepší zajít na kontrolu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
7.8.08 10:37

Ahoj holky,
tak Marťa mi taky vtáčel špičky dovnitř, šlapal si po nich a i esteticky to vypadalo dost divně :? . Dětská doktorka mi řekla, že je to pro dítě pohodlná poloha a mám mu dávat každý den cca na 15 minut obráceně botky. A světe div se, i když vám to možná připadá jako úplná blbost, tak mě jako laikovi to přišlo celkem rozumný. Botky jsme dávali opačně nejdřív poctivě každý den, teď už má nožky skoro úplně rovné, takže dávám každý druhý, třetí den. Opačné obudí vážně funguje. A začala jsem to řešit až po Marťových třetích narozeninách - dřív jsem tomu nějak nevěnovala pozornost :oops: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
khavlic
1.4.10 13:28

Ahoj Katko, naší holce je 2,5 roku a vtáčení špiček řešíme s naší dětskou lékařkou již od 18 měsíců. Při běhu vtáčí špičky více, brká si o ně a pořád padá. Je taková nemotorná jako kdyby jí bylo o rok méně. V 18 měsících nás poslala poprvě na dětskou ortopedii, kde nám paní dokrorka ukázala jak máme cvičit (každý den poctivě cvičíme), řekla nám, že máme doma nosit bačkůrky ty zavazovací s pevným kotníkem a denně na dvě až tři hodiny obrátit bačkůrky. A hodně jezdit na tříkolce, kde si šlapáním sama ty nohy rovná. Doteď nohy vtáčí, mně se to moc nelíbí a naší dětské také ne. Poslala nás na neurologii, tam na nic nepřišli, ale naší dětské se to stále nelíbí a poslala nás tam pro jistotu znovu. Tak uvidíme jak dopadneme. Ptala jsem se naší dětské coříká na Vojtovu metodu a ona říkala, že pro cvičení Vojtovy metody musí být právě nějaký nález z neurologie, že Vojtovku nemůže cvičit kdo si usmyslí.Doufám, že se to zlepší a všem přeji totež. Mějte se

• Citovat
  • Upravit
1
30.8.10 17:01

špatná chůze

prosím Vás, nemohla byste mi napsat o jaké cviky se jednalo? My máme úplně stejný problém. Synovi je 14. měsíců a pomalu začíná chodit, ale bohužel na pravou nohu našlapuje na vnitřní stranu chodidla. Chvilku jsme cvičili Vojtovku kvůli zádům ale ted už půl roku je klid. Ortoped mi řekl at to neřešim , že se máme za půl roku ukázat a pak se uvidí, mě se to moc nezdá. Byla bych Vám za RADU moc vděčná. Díky J. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí