Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:čau to bylo určitě u bambusu a po několikáté je tak po 3-5 vypráním
Holky, nevíte, u kterého materiálu jsem mohla číst, že dosáhne maxima nasákavosti až po několikátém vyprání? Může to být bambus nebo něco jiného?
A co je to „několikáté“?
Gladys píše:čau tak u nás už je to podobně- konečně si taky začal říkat, sice ne pořád, ale většinou jo a od včerejšího odpoledne neměl vůbec plínku a měl jednu kakací nehodu, čůrací ani jednu, dokonce přes noc jsem plínku nedala a je to v poho
Já můžu referovat za Bluebear, nemůžu říct, že je dokonalé, má jednu mouchu, a to prsní pásek, který mám skoro přes krkOno to bude dané asi tím, že výrobkyně je menší, tudíž má kratší trup, plus já nosím i na zádech dost nízko, je mi to pohodlnější.
Kouzlo těhle nosítek je, že se dá všechno přizpůsobit při šití, třeba BB tuším půjčuje na zkoušení.
Momentálně zvažuju, zda se zapsat do pořadníku na skaldino.Jinak u nás se moje vysazování vyplatilo, protože dítě si začalo říkat na čuráníTakže má slipy, občas je sice planý poplach, ale zvládá to celkem hezky a já konečně nemusím hlídat jak ostříž, kdy se začne nějak podezřele mlet a furt registrovat hodiny
Brunifid píše:Katy2 píše:Díky, tak jsem si to myslela dobře
Bambus, no a počet praní aspoň tak 5×?
Ono to platí vlastně o všech přírodních vláknech, z výroby jsou hodně uhlazená a mají na sobě různé apretury a ty se potřebují pořádně vyprat, vklákna (a celý materiál) nabyde na objemu a tím se zvýší savost.
holky, a nemáte některá manducu na prodej? ![]()
ty skaldina jsou krásný! škoda, že to nejni i pro prťata, hned bych do něj šla ![]()
Holky a to je jako skaldino takovej skvost,ze je na nej poradnik
? Jste me zase nahlodaly s tema odkazama.....ze ja si o ne rikala
ted premyslim,ze vymenim manducu za nejakej jine nositko ![]()
A kdo mel toho blue bear? Jskej je rozdil mezi manducou a tim medvedem od 6 mesicu-2 let? Prijde mi to od pohledu takove jako pohodlnejsi.......
Mirii píše:
Holky a to je jako skaldino takovej skvost,ze je na nej poradnik? Jste me zase nahlodaly s tema odkazama.....ze ja si o ne rikala
ted premyslim,ze vymenim manducu za nejakej jine nositko
skvost to je, je to domácí práce a Petra, to je ta co je šije, tak je šije sama, no a jedno skaldino fakt neušije za hodinu. Navíc má rodinu a také šije i jiné věci.
si přečti tady na jejich stárnkách co píše
http://www.skaldino.cz/o-nas/
Mirii píše:
Ivushko ta je sladkaaaanemas cas usit ji poradny obleceni,cooo
tak chudak nahotu schovava za nositko
Lenholko to ses jeste porad pod 30 ,takze kliiid…ja to spis myslela jak ted kazdej studuje,pak je potreba praxe a pak najednou 35 na krku a prvni ditko a s nim rada problemu jak vubec otehotnet.....
Já jsem studovala a na praxi jsem se vyprdla
- řekla jsem že maximálně rok budu pracovat a taky že mi to vyšlo, v práci jsem byla rok a půl a pak hned na MD.
A jinak se řadím (i s tatínkem) k takovému prostřednímu věku ve kterém teď skoro všichni mají první dítě - já 26 i manžel 26 při narození malé. Teď už mám to číslo kapánek jiné ![]()
Holky a ty nosítka skaldino.cz jsou až od tří let?
Já právě něco sháním pro naší malou - v šátku jsem jí měla na zkoušku a být v něm nechtěla, pak jsem měla na zkoušku manducu (byli jí dva měsíce), a dopadlo to taky příšerně - ona v obou dvou jen řvala až rudla a pomalu přestávala dýchat.
No a teďkom přemýšlím co koupit - jestli nějaké ergo-nosítko nebo už je lepší koupit krosničku - potřebujeme to hlávně na léto (dovolená v krkonoších) a dlouhodobá oprava výtahu v baráku
a šlapání do devátého patra
- takže něco potřebuju koupit a pořád nevím co ![]()
Já bych možná šla do krosničky (salewa) - protože v létě už bude malá sedět a nebude tam tak svázaná jako v šátku, bude tam mít volnost, ale tu krosničku využiju opravdu jen na hory, kdežto do města nebo po doma bych využila zase ergo-nostíko - tak nevím jak se rozhodnout a obo dvoje kupovat moc nechci (přeci jen ani jedno není levná záležitost).
Ivus, vim, ze zase budu otravovat, ale jak to vypada s moji objednavkou?? Nejak se to nehybe ![]()
careynka píše:
Ivus, vim, ze zase budu otravovat, ale jak to vypada s moji objednavkou?? Nejak se to nehybe
hhh aby to nebylo opet na poste
at zije ceska posta…se tam pozitri chystam ![]()
lenholka píše:careynka píše:hhh aby to nebylo opet na poste
Ivus, vim, ze zase budu otravovat, ale jak to vypada s moji objednavkou?? Nejak se to nehybeat zije ceska posta…se tam pozitri chystam
Mne jeste neprislo potvrzeni ze je to odeslany
jsem nedockava, hrozne, ja vim
ale jsem tak zvedava na tu podlozku a chybi mi vv vel M, pampers doslyyy, uz jen latkuju
a ten chcanda mi vsechno procura ![]()
Mě se na krosničce nelíbí hlavně to spaní - dítě tam nemá zajištěnou hlavu a klimbe mu. Navíc jak píšeš, nemá tak široké využití - doma nebo do pražské MHD si nedovedu krosnu představit - to tak někoho nebo něco sejmout. Krosna navíc dost vychyluje těžiště, takže pro nosiče je pocitově těžší. Nicméně zase chlapi si připadají líp s krosnou. (většinou, chlapi nadšených šátkařek a nosítkářek berou i šátky; ten můj tedy jedině na zádech, nosit na břiše je prý zženštilé
)
Díky, tak jsem si to myslela dobře