Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ivuska.h píše:Flyingfrog píše:Spíš máte asi kus z várky s blbě udělaným vystužením pod patentkamaivuska.h píše:Super, snad je neprošvihnu. Nám mizejí patentky. Jsme asi neskutečně nešikovní.Flyingfrog píše:ivuško: Jsi tu? Můžu otravovat ještě pracovně?Budou, vázlo to na novém typu gumičky kolem noh, aby se to nevytahávalo, to už máme vyřešené, takže po novém roce už se budou zase šít.Budou (dejme tomu někdy do tří měsíců) ještě vlňáčky?
Pošli, opravíme.
No jo, ivuško, když to pošlu, nebudu mít vlňáčky. Nám se podařilo vyškubnout tři na jedněch a dva na druhých.
A přitom jsme se fakt snažili.
Jedině poslat na etapy (plus teda vlňáky jedou pořád, tak podle toho vypadají
).
ahoj!
deníček o látce by mě ani nezaujal, ovšem diskuze je opět výživná ![]()
fly, pokud bys netrvala na anavkách, já mám vyzkoušené baby beehinds a jsou luxusky! ![]()
Příspěvek upraven 27.12.11 v 21:11
Aha, me se jeste nevyrval, ale lehce uvolnil. To se da taky spravit, nebo ne? I kdyz ja je tedy moc nepouzivam… bala jsem se, ze se to vyrve a tak radsi sahnu po disanach
Flyingfrog píše:ivuska.h píše:Super, snad je neprošvihnu. Nám mizejí patentky. Jsme asi neskutečně nešikovní.Flyingfrog píše:ivuško: Jsi tu? Můžu otravovat ještě pracovně?Budou, vázlo to na novém typu gumičky kolem noh, aby se to nevytahávalo, to už máme vyřešené, takže po novém roce už se budou zase šít.Budou (dejme tomu někdy do tří měsíců) ještě vlňáčky?
Fly já se je bojím používat, protože ač se je snažím opatrně oddělávat, tak se mi taky trhají kolem patentků. ![]()
BBH vlnacky v L velikosti tu jedny mam k prodeji, kdybyste nektera chtela, uz je nevyuzijeme, jsou temer nove.
ivuska.h píše:pomeranca píše:To se nepozná bohužel nijak, teda max. tím, že se to prostě vyrve. Jinak bez rozpárání to na pohled poznat není.ivuska.h píše:A jak se pozna, z ktere varky mam kus…? Taky se mi jeden uvolnuje…Flyingfrog píše:Spíš máte asi kus z várky s blbě udělaným vystužením pod patentkamaivuska.h píše:Super, snad je neprošvihnu. Nám mizejí patentky. Jsme asi neskutečně nešikovní.Flyingfrog píše:ivuško: Jsi tu? Můžu otravovat ještě pracovně?Budou, vázlo to na novém typu gumičky kolem noh, aby se to nevytahávalo, to už máme vyřešené, takže po novém roce už se budou zase šít.Budou (dejme tomu někdy do tří měsíců) ještě vlňáčky?
Pošli, opravíme.
Mě se ty patentky, taky vyrvaly - 2 ks. Pokud mi poradíš, čím to podložit nebo jak, opravím si to sama. Dík.
zuzko: Já ty BBH mám, jenže právě L a myslím, že by tehdá stačilo M. Mně nejvíc vyhovují ty ivuščiny vlňáčky.
A to trhání souhlasí, taky se mi to škube. Když se mi podařilo odervat první, tak se snažíme fakt opatrně a stejně následovaly další.
Pro mě to jsou vlňáčky number One. Jsou poddajné, měkké.
musim zatukat… ale u nas se jeste ani jeden nevytrhl, jediny co tak nam zlobi na jednech zmensovani, ze druk poradne nedocvakne ale jinak drzej jako pribyty… zatim…
CokeLady:
ad 1) Látka je prodyšnější (i mokrá) než gel vzniklý v jednorázovce, který vznikne při prvním ucvrknutí. Spolu s chemií v jednorázovce bych se víc bála opruzenin v komerční variantě.
ad 2) Ano, obsah vyhodit, přemáchnout, namydlit žlučovým mýdlem a šup s tím do kýble. V hovňousech se stejně hrabat budeš, něco totiž zůstane na zadku a z toho to každopádně musíš odstranit. Jednou za 2-3 dny vyklopíš kýbl do pračky.
ad 3) Z druhé ruky toho mám koupeného dost. Stejně jako klasické čtverce mám poděděné po sourozencích. Já na látku přešla cca ve 4 měsících malé, od té doby v podstatě neměla jednorázovku na zadku.
ad 4) Na noc dám savější plenu a na to vlněné svrchní kalhotky (nejprodyšnější varianta), vydrží 10 hodin bez problémů. Mám 15 měsíční dítě.
Přidám bonus - látkovky použiješ i na další dítě. Jednorázovky vyjdou cca 1000,–Kč na měsíc, já do látky vrazila odhadem 6 tisíc. Něco z toho ještě možná potom prodám, když to přežije. Zatím toho přežila většina.
Ahojky:-) Uvidíš co ti odpoví další holky…
1. řekla bych jak u koho,ale tomu aby byl v mokru zabraňují různé separačky-celulozové,viskozové,fleecové. Jinak pokud budeš mít kvalitní PUL kalhotky,nebo vlňáčky tak to je prodyšnější než pamperska.
2.Kakance vyhodíš do záchodu,nebo spláchneš sprchou.skvrnu namydlíš žlučákem a buď pak spláchneš nebo jen vykroutíš vodu a hodíš do kýble (já mám dva kýble od malířské barvy s víkem)ve kterém už vodu nedáváš. Smrdět nic nesmrdí (pokud omylem blbě nezavřeš víko:-) )
3. Já mám asi 50procent plen z bazárku,ale všechny minimálně použité,nakupovala jsem je postupně.
4. na noc jsou právě super ty plenky s fleecovou vrstvou,nebo separačky. Ale fakt jak které mimčo. Někomu mokro nevadí,jinému ano. Jak je to u malého kojence ti spíš řeknou holky. Já látkovala až později bohužel…
CokeLady: ad1 moje zkusenost je takova, ze se mi dcera oprudila jen v porodnici prave z jednorazovek. Latka dycha, takze by opruzeni byt nemelo, ale pokud na to ditko bude trpet, tak je asi jedno jestli latka nebo ne.
ad2 pokadenou plinu vysprchuju a flek potru zlucakem, hodim do kyblu kde skladuju pouzite pleny
ad3 spousty natesenych mamin nakoupi celou vybavu za xtisic a pak to treba ani nezkusi a vybavu prodavaji, hodne na mmb a modrem konikovi. Takze tim je i odpovezeno jestli to nekdo vzda.
ad4 ja na noc davam jednorazovku, ale jsou tu holky, ktere jednou jen v latce a to i v noci a neprebaluji.
CokeLady - k tvým dotazům
Ahoj CokeLady, hodně už bylo řečeno, tak jen dodám:
ahoj holky!
tak jsem včera nasadila nele na noc dovycpanou kalhotkovku od kisy a navrch vlňáky bbh. a jupí. plína namáchaná, ovšem dítě spokojeně spalo od 7 večer do půl sedmé ráno ![]()