Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ahoj CokeLady!
1. moč se vsákne. mému dítěti pocit mokra asi nevadí. oprudila se mi jedině, když se pokadila do papírovky
2. peru co 3 dny, nic nenamáčím. jinak už to holky popsaly
3. plínky z druhé ruky jsou fajn. ovšem natrefit na dobré značky v bazarech není tak lehké. většinou se všichni snaží zbavit těch plín, co jsou na nic…
4. vlastně jsem odepsala příspěvkem výše
zuzanecka81 píše:
ahoj holky!
tak jsem včera nasadila nele na noc dovycpanou kalhotkovku od kisy a navrch vlňáky bbh. a jupí. plína namáchaná, ovšem dítě spokojeně spalo od 7 večer do půl sedmé ráno
Super. ![]()
CokeLady: Já to nebudu mít tak krásně odsekané na odstavce jako holky, ale:
1. Dítě mívá rudý zadek i z látkovek. Ale nikdy to není na víc jak dvě tři přebalení. A netuším proč. Rudo mívá třeba když se v noci pokadí (to má jednorázovku) a já jaksi do další místnosti smrad necítím. ![]()
2. V honech se nepřehrabáváš. Jinak mně přijde příšerné zabalit hono do jednorázovky a do koše. Blee. Já ho klepu do WC a pak teprve vyhazuju hnusku. Čili s látkovou tak, že vyhodím separačku s obsahem a jdu omýt dítěti zadek a jelikož ho nemyju v rukavicích, tak… ![]()
3. Koupila.
Nemám s tím problém, použité i mám. ![]()
4. Když jsem používala látku v době, kdy se v noci budila, tak jsem přebalovala, leckdy se mi podařilo vychytat čůrání mimo plínu, ale za čas jsem začala dávat Alany (ekoplíny), teď jsou to teda Babylove Nature.
Já chci taky málo čůrací dítě v noci a nekadící! Zrovna minule jsem ji nemohla uspat znova kojením, protože jakmile jde na přebalovák a omýt zadek do koupelny, není šance ji uspat. ![]()
no ja v noci teda neomyvam, ani neotiram, snazim se ho co nejmin probudit. Navic je zvyly spat na brise a porad se mi pri tom prebalovani otaci ![]()
Holky, myslite, ze to Ivuska stihne do noveho roku? ![]()
Jo-a v noci neprebaluju,nikdy…Holt ma rano Anavu nacuclou/kojim cca 2-3krat za noc/ ale zvlada to!!
Anava i Dcera
![]()
CokeLady holky už všechno napsaly, tak se nebudu opakovat. Se vším souhlasím ![]()
Pomerančo třeba jo
Dneska tady ještě nebyla, ne?
Já jsem ostuda a dávám na noc jednorázovku. Nepřebaluju, protože mi dítě spí celou noc.
farska píše:
Jo-a v noci neprebaluju,nikdy…Holt ma rano Anavu nacuclou/kojim cca 2-3krat za noc/ ale zvlada to!!
Anava i Dcera![]()
M-a-j-a píše:
CokeLady holky už všechno napsaly, tak se nebudu opakovat. Se vším souhlasímPomerančo třeba jo
Dneska tady ještě nebyla, ne?
nevidela jsem ji. Taky ji fandim.
ted uz ma i docela pekny odstup od Vanoc ![]()
pomeranca píše:
no ja v noci teda neomyvam, ani neotiram, snazim se ho co nejmin probudit. Navic je zvyly spat na brise a porad se mi pri tom prebalovani otaciHolky, myslite, ze to Ivuska stihne do noveho roku?
No jo, když tohle bylo půl sedmé, já tiše doufala, že ji třeba kojením ukecám na spánek a zavětřila jsem hovňouse. Ona navíc byla už vzhůru. ![]()
Na ivušku jsem zvědavá, já sázím, že to ještě stihne v tomhle roce. ![]()
Ještě k tomu co dávat na noc - mě třeba přijde že když má malá hnusku, tak jí pročůrá, někdy mívá i mokré pyžamko ráno, ale když má anavu a vlňáky, tak to snad na tom zadku nějak schne nebo co, protože to ráno není tak nacuclé jako pamperska. A to si myslím že pije pořád stejně, každý den skoro stejné množství.
PetkaK píše:
Ještě k tomu co dávat na noc - mě třeba přijde že když má malá hnusku, tak jí pročůrá, někdy mívá i mokré pyžamko ráno, ale když má anavu a vlňáky, tak to snad na tom zadku nějak schne nebo co, protože to ráno není tak nacuclé jako pamperska. A to si myslím že pije pořád stejně, každý den skoro stejné množství.
No a vidíš, u nás se tohle nikdy nestalo s hnuskou. Prostě i tady platí, co dítě, to jinak.
Já pokud dám hnusku tak mám vždy mokré pyžamo (v noci) -už ani nezkouším dávat. Já jsem i začínala látkovat tak že jsem dávala látku jen na noc…
Jinak doufám,že Ivuška tady není z toho důvodu,že se to konečně hnulo,když říkala,že ji v noci bolelo břicho… Už se těším na vyprávění a fotečku pidimiminka ![]()
Ahojky,tak úspěšně látkuji.Chci dokoupit nějaké plínky,ale nemužu se dopátrat který materiál je nejsavější,prosím poradíte?