Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
holky to je vtipná debata o těch 4 plínkách na den
jsme se tam všechny pěkně slétly jako čarodejnice ![]()
Děkuju že jste mě v tom nenechaly ![]()
No nic, jdu přebalovat ![]()
Dneska taky ještě budu přebalovat. Sice má noční plínu, má už hodinu spát a lítá tady jak pometlo
, teď jsem jí šahala dovnitř a je trošku počůraná, takže vychodím snad jen vkládačku. U těch nočních plínek co mám dovycpané mě to někdy štve že neusne hned a ještě čůrá, páč jich mám málo.
No já naštěstí nemusím mít nijak extra savou plínku, většinou stačí anava, pokud ne, byla chyba v pitném režimu
Za jedno usínání padnou klidně tři plínky, myslím, že i jemu se líp usíná v suché (několikrát se mi stalo, že jsem čekala až usne a furt nic, po přebalení do pěti minut spal). Já pořád nechápu, jak může někoho obtěžovat přebalovat často (když tedy pominu finanční stránku). Dítě snad nemám na parádu, aleabych se o něj co nejlépe postarala. A být v suchu je jedna ze základních potřeb… bych jim zkusila navrhnout, ať si trochu cvrknou do kalhot a chodí v tom dalších pět hodin ![]()
hm, já dala zas na noc hnusku. neb jsem jí včera přechválila. dneska ráno byla kisy s třema dlouhýma vkládačkama kompletně nacucaná. vlňáky bbh úplně mokré lemy a od nich celý mokrý spodek bodýčka a i lemy fleesového overalu
ale jí to bylo fuk. chrněla od 7 do skoro 8 ráno ![]()
Katy2 píše:zuzanecka81 píše:Hele mě ELi blbě pila od narození, mohla jsem se stavět třeba na uši a bylo mi to prd platné.Katy2 píše:jj, ona i mlíka pila málo, tak 2/3 „normy pro danou váhu“M-a-j-a píše:JO možná že příjde, ale až tak cca v 5ti letech, měla jsem to se starší stejně, jako dítě pít nechtěla a ELi je to samé, rvu to do ní horem spodem.
Pomerančo vždycky je nadějeZUzi tak ona od narození pije méně, ne? Třeba to na ni ještě příjde
a taky to do ní liju pořád, ovšem výsledek nic mocJako čím je starší, tím je to lepší.
já se hlavně bojím případných trablů s ledvinami. ale přesně, můžu se stavět na uši a víc do ní prostě nenarvu
teď i s mlíkem pije 600-700ml. a to má 10 kilo ![]()
a plínová diskuze je opět kvalitní. jsem přesně říkala muži: vsaď se, že napíše, že používá tampony. pro sebe pohodlíčko a dítěti testuje hnusku na ksichtěc ![]()
miluju matky tipu značkovej kočár, značkový hadry a plíny nejsou vidět, tak ty nejlevnější a 4 na den ![]()
jednou se mě takováhle matka s kočárem za 20 táců ptala v rossmannu, jestli si myslím, že by 5ti měsíčňákovi mohla koupit rossmann mlíko 2 (rozuměj: 2 byla v akci, ale 1 ne - rozdíl 10 korun) ![]()
koukam, ze mi vsechno utece
velke gratulace ivusce k male julince
je nadherna ![]()
Já dávám savou plínu kvůli své ranní lenosti
- tím jak mi bylo teď v těhu 4m blbě jsem zlenivěla a nelítám hned jak ona otevře oči na nočník
- vím že bych měla ale, nějak se mi nechce. A teď zase mám problém s ní jít na nočník, když já sama musím (to břicho je prostě zátěž na močák), takže já jdu první neb nemám plínu
a ona to pouští do plínky mezitím.
Myslím že je jedno jestli používá vložky nebo tampóny - a když napsala že tampón vyměňuje až je plný, tak jsem se málem
, taky tampónuju, a měním ho furt. ![]()
zuzanecka81 píše:
já se hlavně bojím případných trablů s ledvinami. ale přesně, můžu se stavět na uši a víc do ní prostě nenarvuteď i s mlíkem pije 600-700ml. a to má 10 kilo
Tak malá mi taky nepije víc
- běžně má mlíko 250ml na noc, a přes den vypije 250ml čaje. (Občas více, ale to jsou vyjímky, kdy za dopoledne má prázdnou flašku s čajem). K tomu ovoce, polívky. Takže má taky těch 600-700ml a více nevypije. ![]()
holky, mě malá pije ještě míň…
![]()
Ráno a večer kojím, takže to nejsem schopná změřit. Ale přes den vypije tak 2 deci vody (čaje, džusy apod. odmítá). Tak se snažím dávat hodně ovoce a polívky… ![]()
Trochu se to teď zlepšilo, když jí dávám pít z normální skleničky, ze které pijeme my. Ale pořád mi to přijde hrozně málo. Plínku má ale věčně mokrou (jakože čůrá dost - aby nedošlo k omylu, že ji nechávám v mokré plíně
), tak snad je to OK… ![]()
eivlis píše:
Plínku má ale věčně mokrou (jakože čůrá dost - aby nedošlo k omylu, že ji nechávám v mokré plíně), tak snad je to OK…
No to právě malá taky má plínu počůránou vždy a dost, navíc čůrá i do nočníku a tam je taoho taky dost. Tak mi nepříjde že pije málo právě.
Prostě jí to asi stačí a když nestačí tak se zase napije, pití má přístupné celý den na poličce u stolu a chodí si sama, anebo když jí řeknu ať se napije tak se napije. ![]()
to dítě už víc jak dvě hodiny odmítá usnout
to zase bude pozdní vstávání
chjooo
pomeranca píše:
to dítě už víc jak dvě hodiny odmítá usnoutto zase bude pozdní vstávání
chjooo
My jsme taky bojovali skoro přes hodinu a půl. Příčítám to tomu, že spala po obědě pozdě a dlouho a pak tomu že jsme po 14 dnech zase doma, a ona musela vykramařit obě krabice s hračkama, plus ještě i ty nové co dostala na vánoce. Tak se jí asi nechtělo jít.
Hmm.To Sofi spinka opet od sesti.Takze budicek vidim na pul 6 maximalne
![]()
zuzanecka81 píše:Katy2 píše:já se hlavně bojím případných trablů s ledvinami. ale přesně, můžu se stavět na uši a víc do ní prostě nenarvuzuzanecka81 píše:Hele mě ELi blbě pila od narození, mohla jsem se stavět třeba na uši a bylo mi to prd platné.Katy2 píše:jj, ona i mlíka pila málo, tak 2/3 „normy pro danou váhu“M-a-j-a píše:JO možná že příjde, ale až tak cca v 5ti letech, měla jsem to se starší stejně, jako dítě pít nechtěla a ELi je to samé, rvu to do ní horem spodem.
Pomerančo vždycky je nadějeZUzi tak ona od narození pije méně, ne? Třeba to na ni ještě příjde
a taky to do ní liju pořád, ovšem výsledek nic mocJako čím je starší, tím je to lepší.
teď i s mlíkem pije 600-700ml. a to má 10 kilo
No to pije fakt dost málo, já se teda snažila do ELi dostat vždy ten litr, když měla zánět ledvin, tak jsme MUSELI skoro 1,5l, to byly fakt galeje, používala jsem všechny možné metody, flašky, hrníčky, skleničky, štamprle a lžičky, když nebylo zbytí, tak jsem prostě lžičkovala.
JInak když jsem s ní v tom roce a půl ležela v nemocnici s tím zánětem ledvin, tak na svou váhu, tehdy 10,5kg by při zdravém stavu měla opravdu vypít ten litr tekutin za den.