Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
PetkaSv píše:
CokeLady já třeba rodila v porodnici v Mladé Boleslavi a měli jsme látku od narození, ale byly to čtverce, což mi nevadilo jelikož jsem v nich jela i domaten tvůj odkaz to jsou jenom čtvercové pleny, jestli chceš jinačí jako jsou ty kalhotkové ( jsou to jako pemprsky ale musí na ně svrchní kalhotky, protože po namočení protečou a ty svrchňáky to podrží
a nebude to na oblečení) tady je odkaz kolik toho asi tak zhruba a čeho potřebuješ
a doplnim, jestli chces ctverce, tak doporucuju Kikko bambusovy, jsou bily nebo barevny, heboucky, mekkoucky a super sajou ![]()
CokeLady píše:
Ahoj holky. Před pár dny jste mi poradily pár důležitých věc ohledně látkového plenkování.Mám však dotazy další
- jak je to s látkovými plenkami v porodnici? Asi nijak, že? tam to není kde skladovat…
- chtěla bych koupit nějaký set, případně bych potřebovala nějaký manuálek, co vše budu potřebovat - zatím moc nerozumím těm rozdílům mezi plenkovými kalhotkami apod. Nevím, zda hned potřebuju plenky od narození po nočník, chtěla bych do látkové výbavičky investovat tak 6 tisíc maximálně - spíš míň (tím myslím do nákupu). Je to reálné?
Co třeba toto:
nemohly byste mi doporučit nějaký seznam nebo značky nebo eshopy? Moc děkuji
http://www.mall.cz/…loucka-darek
V porodnici to jde, ale podle mě je to zbytečně složité. Manžel by musel odvážet použité a přivážet čisté a vyprane, taky budeš asi vyčerpaná a to na první pokusy s látkou není asi nejlepší.
Libšťátské pleny jsem si taky koupila, asi deset klasických čtverců a už je nechci, vůbec mi nedrží tvar.
já měla pro začátek toto: Asi 40 kusů čtvercových plen Kikko lux http://www.branakdetem.cz/…kko-lux-bila-(10-ks).htm, nějaké vlkádačky (já je podědila do známé, takže nemůžu doporučit co bych koupila) a pak svrchní kalhotky pro začátek jsem měla Imse Vimse organic dvoje http://www.branakdetem.cz/…zviratka.htm
Na začátek mi to určitě stačilo a pak jsem dokupovala dál, mám Anavy, Gro Via a nějaké vlněné svrchňáky.
Uf, klidně se ptej. ![]()
careynka píše:Mirii píše:a ze by se pochlubila, ze je tehotna, to ne
Zuzanecko si zacala v novem roce podnikat,joooMoc gratuluju, jestli jsem to „vedle“ dobre pochopila
nene, žádný podnikání. jen prostě mám celou kilovku bambuckého másla z baby-café objednávky a ještě jsem jí ani neotevřela, neb mám zbytek z minulé objednávky. tak se chci rozdělit, zabírá mi to místo v ledničce.
cary, jestli jde o mě, já teda určitě těhotná nejsem. bych se šla věšet ![]()
zuzanecka81 píše:careynka píše:nene, žádný podnikání. jen prostě mám celou kilovku bambuckého másla z baby-café objednávky a ještě jsem jí ani neotevřela, neb mám zbytek z minulé objednávky. tak se chci rozdělit, zabírá mi to místo v ledničce.Mirii píše:a ze by se pochlubila, ze je tehotna, to ne
Zuzanecko si zacala v novem roce podnikat,joooMoc gratuluju, jestli jsem to „vedle“ dobre pochopila
cary, jestli jde o mě, já teda určitě těhotná nejsem. bych se šla věšet
to bylo na Mirii ![]()
careynka píše:zuzanecka81 píše:to bylo na Miriicareynka píše:nene, žádný podnikání. jen prostě mám celou kilovku bambuckého másla z baby-café objednávky a ještě jsem jí ani neotevřela, neb mám zbytek z minulé objednávky. tak se chci rozdělit, zabírá mi to místo v ledničce.Mirii píše:a ze by se pochlubila, ze je tehotna, to ne
Mirii těhotná? ![]()
CokeLady píše:
Já se v tom pomalu ale jistě ztrácím, ale solidněJe mi jasné, že pro Vás je to brnkačka… zkuzsila jsem ty stránky anavy.cz, kde je uvedeno skoro jen samé plenkové kalhotky, normální klasické pleny ne… některé píšete, že používáte čtverce, to znamená normální bílé plenky a na ně jen svrchní kalhotky?
K jakým plenkám se dávají ty separační plenky? U obou je to takový spíš ubrousek, který zachytí stolici? Z toho odkazu mi přijde, že nejdoporučovanější jsou ty plenkové kalhotky, ale při přebalování třeba 8× denně by to chtělo minimálně 20 kusů s tím, že jedny stojí 400 Kč? Čtvercové a vícevrstvé jsou to samé? Herdek…
http://www.latkovepleny.cz/…atkove-pleny našla jsem - jdu nastudovat.![]()
Já používám převážně ty klasické čtverce složené na novosklad http://www.branakdetem.cz/…novosklad-50 a do toho vlkádačku na zvýšení savosti. Separační plenka je na zachycení hovínka, u kojenců je podle mě zbytečná, protože to stejně proteče.
careynka píše:zuzanecka81 píše:to bylo na Miriicareynka píše:nene, žádný podnikání. jen prostě mám celou kilovku bambuckého másla z baby-café objednávky a ještě jsem jí ani neotevřela, neb mám zbytek z minulé objednávky. tak se chci rozdělit, zabírá mi to místo v ledničce.Mirii píše:a ze by se pochlubila, ze je tehotna, to ne
a kde „vedle“ pouští takové zprávy?
careynka píše:Mirii píše:a ze by se pochlubila, ze je tehotna, to ne
Kde vedle?
ja tedy rozhodne tehotna nejsem
a teda doufam ze jeste dlouho nebudu
a nebo vis neco co ja ne
![]()
![]()
Holky, ale tak už se dohodněte - kde je to „vedle“ a kdo je vlastně těhu? ![]()
Mirii píše:careynka píše:Kde vedle?Mirii píše:a ze by se pochlubila, ze je tehotna, to ne
ja tedy rozhodne tehotna nejsem
a teda doufam ze jeste dlouho nebudu
a nebo vis neco co ja ne
![]()
![]()
No už jsem se opravdu zlekla, že nám něco tajíš. ![]()
zuzanecka81 píše:careynka píše:a kde „vedle“ pouští takové zprávy?zuzanecka81 píše:to bylo na Miriicareynka píše:nene, žádný podnikání. jen prostě mám celou kilovku bambuckého másla z baby-café objednávky a ještě jsem jí ani neotevřela, neb mám zbytek z minulé objednávky. tak se chci rozdělit, zabírá mi to místo v ledničce.Mirii píše:a ze by se pochlubila, ze je tehotna, to ne
v diskuzi o pichani v pochve
coz me rozesmalo a tak jsem to otevrela a tam psala, ze ji tam taky picha
ted v tehu, nebo jsem to tak pochopila ![]()
Jezis, ja uz to vidim, to byla ozivena z lonskyho roku
takze Mirii pichali v pochve loni a ja si toho vsimla az dnes
tak sorryyyyyy ![]()