Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
pomeranca píše:ivuska.h píše:Brunifid píše:pomeranca píše:To musíš nějak zařizovat předem?Zdravím v novém roce… konečně jsem přibrala
a začala jsem uvažovat o ambulantním porodu, manžel je též nakloněn
teď už „jen“ překecat dětskou doktorku. Ale ona pracuje v porodce, tak snad by neměl být problém…
Já co jsem kde četla (přiznávám, moc toho nebylo), tak mám pocit, že kdybych do něj chtěla jít, tak to asi řeknu až v momentě, kdy bude dítě venku a na můj třetí dotaz mě ujistí, že je v pořádku. Pak teprve bych si asi dupla, že balím a jdu. Mám pocit, že porodnice tomu nejsou extra nakloněnéNo jenže bys měla mít toho pediatra domluveného předem…
Pomeranco, vím o 3 tady v Brně, co jsou svolní, tak kdyžtak napiš a předám ti kontakty. Jinak bych ti doporučila si najít PA, aby mohl někdo zkouknout i tebe, jak se zavinuje děloha, co dělá případné šití atd.Dík… já vím o jedné a té mojí se nejdřív musím zeptat. Přece jen mít dětskou dr pár minut od baráku je super (i když to není všechno…)
Zatím toho moc nevím, budu zjišťovat co a jak, ale jsem rozhodnutá neříct to předem, protože si myslím, že se pak budou chovat jinak. A ta PA to by se dalo domluvit kde?
Oni ti pediatři, co o nich vím, jsou ochotni vzít i jen do dočasné péče právě po porodu a pak člověk normálně chodí ke svému.
PA je v Brně víc, osobně mohu doporučit všechny dámy z Mami centra – http://www.mamicentrum.cz/.
tak to by taky bylo řešení, nechat se převzít jedním a pak přehlásit k druhému…
A ta PA to teda stačí se s některou domluvit a ona několikrát přijde a zkontroluje mě? Kolikrát po tom porodu by to tak bylo potřeba? A jak často?
(A sorry za spoustu dotazů
já jsem z toho momentálně tak nadšená, že musím všechno vědět
)
Holky, a k vám domu po normálním porodu a pobytu v nemocnici nepřišla PA. K nám jo. Pustili mě z porodnice, a po dvou dnech došla PA se na mě podívat, pak ještě za další dva dny (to mi vytáhla stehy) a pak ještě asi za týden. 3 její návštěvy jsou nějak hrazené ze zdrav. pojištění, neplatila jsem tehda nic.
Ke mě nepřišel nikdo, ale já teda nebyla po norm porodu. Stehy mi ustřihla sestřička v nemocnici a pak nic.
pomeranca píše:
tak to by taky bylo řešení, nechat se převzít jedním a pak přehlásit k druhému…A ta PA to teda stačí se s některou domluvit a ona několikrát přijde a zkontroluje mě? Kolikrát po tom porodu by to tak bylo potřeba? A jak často?
(A sorry za spoustu dotazůjá jsem z toho momentálně tak nadšená, že musím všechno vědět
)
U mě byla po porodu 3×, vpodstatě jakobys byla v té porodce. A samozřejmě s ní můžeš konzultovat, kdyby se ti něco nezdálo. V Mamicentru i půjčují odsávačky, váhy atd. A kupují teď i měřák na žloutenku.
PetkaK píše:
Holky, a k vám domu po normálním porodu a pobytu v nemocnici nepřišla PA. K nám jo. Pustili mě z porodnice, a po dvou dnech došla PA se na mě podívat, pak ještě za další dva dny (to mi vytáhla stehy) a pak ještě asi za týden. 3 její návštěvy jsou nějak hrazené ze zdrav. pojištění, neplatila jsem tehda nic.
Jsi ze Zlínského kraje? Tam vím, že je to běžná praxe, jinde po republice ne, protože málokterý gynekolog spolupracuje s PA a bez jeho indikace to pojišťovna neproplatí. Např. tady v Brně tahle služba neexistuje.
ivuska.h píše:PetkaK píše:Jsi ze Zlínského kraje? Tam vím, že je to běžná praxe, jinde po republice ne, protože málokterý gynekolog spolupracuje s PA a bez jeho indikace to pojišťovna neproplatí. Např. tady v Brně tahle služba neexistuje.
Jo ze Zlína. Dostala jsem papír se seznamem PA pro okres/kraj, je jich asi 5-6, každá má přidělené nějaká města nebo části Zlína. Ta která spadá pod mé město je zadarmo, kdybych chtěla jinou tak můžu, ale nějak si to platím (vzhledem k tomu že jsem neznala ani jednu, tak jsem brala tu co má moje město). Takhle to fungovalo v roce 2010, jak to bude letos, jestli to ještě tady funguje atd. zatím nevím. A taky jsem změnila gynekologa mezitím, takže třeba ta moje nová s němi nespolupracuje.
To se ještě musím poptat.
Takže to je specialita našeho kraje, hm. Já myslela že je to normální.
Juu koukam, ze je tady zase po dlouhy dobe veselo ![]()
jinak ke me zadna PA neprisla a prvni navstevu detsky jsem si taky musela sama obehat, moje mamka tenkrat byla hrozne prekvapena, ze neprijdou k nam…
lenholka píše:
jinak ke me zadna PA neprisla a prvni navstevu detsky jsem si taky musela sama obehat, moje mamka tenkrat byla hrozne prekvapena, ze neprijdou k nam…
Tak k nám by přišla i dětská, kdyby neměla v době narození dovolenou. Takhle jsme šli na první kontrolu až tuším v 10dnech.
Zuzanecko, ja od podzima cekam na to bambucky…vedro je v tahu a jeste ani nemrzne, to by slo , ne?
![]()
Holky,nemohly byste mi tak zhruba napsat k čemu se používá to máslo a ten olej?
Jinak Teri,Anavy AIO prodává někdo i vedle - Nové latk.maminky- kdyžtak tam koukni.
Brokianaa píše:
Holky,nemohly byste mi tak zhruba napsat k čemu se používá to máslo a ten olej?
Jinak Teri,Anavy AIO prodává někdo i vedle - Nové latk.maminky- kdyžtak tam koukni.
maslo na mazani a olej taky ![]()
Je to hlavně na hodně suchou ple'ť, na promazávání apod. Já měla koupený z drogerie a používala jsem třeba i na obličej proti mrazu. Ale hůř se to natírá, je to dost mastný…
A nesmrdí to máslo
? Zuzi,kolik bych si mohla vzít „na zkoušku“? Nevím jaké je takové dostatečné množství…