Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ivuska.h píše:pomeranca píše:Sanytol na praní normálně ke koupi v DM, jeden vršek do hlavního praní (na obalu píšou do kastlíku na aviváž, ale já nechci, aby to zůstalo na prádle, takže dávám do praní, doba působení se tím naopak ještě zvýší, takže na účinnost by to nemělo mít vliv. A možná bych zkusila pračku vyčistit, nechat cyklus na 60 s flaškou octa, protože sliz může nechávat usazeniny a v tom se pak těm bakteriím asi líbí.
Já peru taky ve slizu, ale předmáchávám. někdy to trošičku smrdí, ale nijak zvlášť nepříjemně.
Zkus nejprve to máchání před a kdyby to nepomohlo, tak vyvařit, co se dá (bavlnu) a ivuška doporučovala sanytol na desinfekci, ale to nevím jak se používá
ivus - s celou flaskou octa? fakt? a normalniho jablecneho hnedeho nebo vinneho?
no s tema alanama teda koukam, ptz u nas jsou porad plny regaly ![]()
ahoj holky, děkuju za rady
nejdřív zkusím tu předepírku a pak budu zkoušet dál ![]()
xlin píše:ivuska.h píše:ivus - s celou flaskou octa? fakt? a normalniho jablecneho hnedeho nebo vinneho?pomeranca píše:Sanytol na praní normálně ke koupi v DM, jeden vršek do hlavního praní (na obalu píšou do kastlíku na aviváž, ale já nechci, aby to zůstalo na prádle, takže dávám do praní, doba působení se tím naopak ještě zvýší, takže na účinnost by to nemělo mít vliv. A možná bych zkusila pračku vyčistit, nechat cyklus na 60 s flaškou octa, protože sliz může nechávat usazeniny a v tom se pak těm bakteriím asi líbí.
Já peru taky ve slizu, ale předmáchávám. někdy to trošičku smrdí, ale nijak zvlášť nepříjemně.
Zkus nejprve to máchání před a kdyby to nepomohlo, tak vyvařit, co se dá (bavlnu) a ivuška doporučovala sanytol na desinfekci, ale to nevím jak se používá
normálního bramborového lihového…
lenholka píše:
no s tema alanama teda koukam, ptz u nas jsou porad plny regaly
Asi je nikdo nekupuje. U nas nejsou mozna mesic.
Ahojte děvčátak ráda bych se zapojila do vaší diskuze, zatím jen přemýšlím, nad látkovkama a jednorázovkama, ale zatím tomu rozumím jak slepej housím ![]()
lenholka píše:
no s tema alanama teda koukam, ptz u nas jsou porad plny regaly
Fakt? U nás už sehnat nejdou. Nejspíš doprodávají. Tady už někdy kolem listopadu šly sehnat jen ty Babylove Nature.
Jinak mně jsou šumafuk Alany i BL, páč sedí výborně, neprotekly ani jednou ani jedny.
pomerančo: Já se takhle zmínila v jednom obchodě, že mi ty plíny smrdí, hlavně po počůrání a domů jsem si nesla MioFresh a hodně to pomohlo. Jupíííí.
holky, mate nektera BLueberry nebo GroVia? Jaky jsou, ty moje MMT se asi nekde cestou z anglie ztratily a mam si vybrat jiny, bo MMT uz nejsou
![]()
careynka píše:
holky, mate nektera BLueberry nebo GroVia? Jaky jsou, ty moje MMT se asi nekde cestou z anglie ztratily a mam si vybrat jiny, bo MMT uz nejsou![]()
GroVia maji holky vedle… porad se tam resi. (Vetsina chvali, Broki (ta chodi i sem) protykaji)
Anielkha píše:careynka píše:GroVia maji holky vedle… porad se tam resi. (Vetsina chvali, Broki (ta chodi i sem) protykaji)
holky, mate nektera BLueberry nebo GroVia? Jaky jsou, ty moje MMT se asi nekde cestou z anglie ztratily a mam si vybrat jiny, bo MMT uz nejsou![]()
Jojo,mi protékají. Sedí hezky,jsou úžasně malinké,ale savostí mi rozhodně nestačí. Jak pustí celý měchýř,tak toho byla polovina venku…Ale jsem snad jediná tak nevím ![]()
careynka píše:
Ani jedny jsem nikdy neměla, ale mám pocit že více se chválí Blueberry.
Katy2 píše:careynka píše:Ani jedny jsem nikdy neměla, ale mám pocit že více se chválí Blueberry.
bodejd by ne, kdyz jsou za sest kil
doufam, ze ty MMT jeste dojdou, ja jsem s nima nadmiru spokojena. Tak jsem je tu vsem doporucila i s odkazem, at si je objednaji a mne pak neprijdou
nechcete se nektera obetovat?
![]()
careynka píše:
GroVia neznam, ale s Blueberry jsem byla moc spokojená. Ale záleží na typu vkládačky. Mají různé (mikrovlákno/bambus..) , měla jsem bambsové a ty jsou fakt super. MOc s emi líbí ten jejich střih, svoje plenky šiju podle něj.
Achdarek píše:careynka píše:GroVia neznam, ale s Blueberry jsem byla moc spokojená. Ale záleží na typu vkládačky. Mají různé (mikrovlákno/bambus..) , měla jsem bambsové a ty jsou fakt super. MOc s emi líbí ten jejich střih, svoje plenky šiju podle něj.
a jsou dost siroky mezi nohama ale pritom mekky? MMT jsou prave tak akorat a nikde se nedaj sehnat a kdyz, tak za vysokou cenu
Jak správně nalanolinovat vlňáčky?Lanolin mám koupit v lékárně,nebo jaký je nejlepší?A pak udělám nějakou lázeň?Amatér,no…:D