Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
xlin píše:
Ivus- tohle uz mit nebudete, ze? http://www.flickr.com/…22684465203/
Budeme, ale jen nebarvené…
ivuska.h píše:xlin píše:Budeme, ale jen nebarvené…
fakt? a kdy asi? a daji se pouzivat i na noc? nebo jsou spis denni? a jak jsou objemne?
xlin píše:ivuska.h píše:fakt? a kdy asi? a daji se pouzivat i na noc? nebo jsou spis denni? a jak jsou objemne?xlin píše:Budeme, ale jen nebarvené…
Jojo, budou i na noc, objemné by moc neměly být, ale to je dost subjektivní hledisko… Kdy asi budou, no snad do měsíce by se mohly stihnout začít dělat, ale určitě neslibuju, uvidíme.
No však mi právě taky smrdí ještě nepočůrané
A jak je počůral,tak to bylo na
Ale snad postupně vysmradnou… Já jsem šťastná za látku… Kdyby mi někdo před rokem řekl,že toto vyslovím tak bych se asi hodně pobavila…
Brokianaa píše:
No však mi právě taky smrdí ještě nepočůranéA jak je počůral,tak to bylo na
Ale snad postupně vysmradnou… Já jsem šťastná za látku… Kdyby mi někdo před rokem řekl,že toto vyslovím tak bych se asi hodně pobavila…
Já nevím, mám skoro chuť je jít vrátit, ten smrad je fakt divnej… A hlavně proto, že dřív tak nesmrděly, tak já nevím, třeba se jim něco potentovalo ve výrobě a nemá to tak smrdět, co když mi z toho malá oleze? Sakra práce, jsem měla tyhle plíny jako osvědčené a bez problémů (parfemace, smrad, protíkání…) a teď toto ![]()
no tak mi dej pak vědět jestli si je vracela…mi příjdou fakt smradlavé jak chemické…
Brokianaa píše:
no tak mi dej pak vědět jestli si je vracela…mi příjdou fakt smradlavé jak chemické…
Manžel říká, že to nic není, jen trocha smradu, ale mě to fakt vadí… Tak ho tam s tím pošlu, ať se aspoň zeptá, třeba to bude takto řešit víc lidí, pokud to zasáhlo všechny plínky.
Podle francouzských stránek výrobce/prodejce se vskutku jedná o 100% bambus u těch LouBambou a MaxBambou. I když na tu plenku šáhnu, tak se to zdá být stejný materiál zvenčí jak zevnitř, takže tomu věřím. Každopádně laboratorní testy jsme nedělali
.
A určitě ten microfleece není přírodní materiál, ale uvnitř je pak zase bambusová vložka. (Model TE2)
ivuska.h píše:
Babylove hnusky používáme přes tři roky a nikdy jsem nepozorovala žádné „lepidlo“ na zadku… Ale dneska mě teda naštvali. Koupili jsme balík vel. 3-6 kg pro Julču, dávám jí je na noc. Předtím měla newborn a Ondra prošel postupně všechny velikosti, teď má těch 9-17 nebo jak to je. No jenže po rozdělání nového balíku jsem zjistila, že plínky děsně divně chemicky smrdí, očuchala jsem zbývající newborny i ty Ondrovy, co máme doma a ty nesmrdí vůbec, ani nikdy dřív jsem si toho nevšimla. Co s tím?
Mně smrděly takhle chemicky všechny, i ty Alany. ![]()
Brokianaa píše:
No však mi právě taky smrdí ještě nepočůranéA jak je počůral,tak to bylo na
Mně počůrané právě nesmrdí, což je nejspíš paradox. Ale zatím všechny plíny, které jsem koupila, mi chemicky smrděly. Jediné, které nesmrděly byly ty, co jsem měla na novoška do porodnice. ![]()
Ivuš, jo a holka není nijak olezlá (když nepočítám to lepidlo na zadku). ![]()
fly, neluše měla to samé z těch zelených tesco - jakoby proužek lepidla. je to z hnusky jak jsou přilepené na zadku ty gumičky (konec, kde přecházejí do „těla“plíny) měla to z jednoho balíku snad z každé hnusky. teď mám jiný balík a ty to nedělají. tak máš taky asi nějakou blbou várku
kdyby maminky co dávají jednorázovky viděly, že tu řešíte hnusky, ty by měly radost ![]()
Ivi: jak to nakonec dopadlo s tím pediatrem, psala jsi že pokud neporodíš do 23.tak musíte k zástupu…?
A nevíte někdo, jak rychle musí pediatr převzít dítě po ambuporodu…? Jako kdy musí nejpozději vidět dítě?
Zuzko: To mám teda ale fakt pokaždé, když beru ty ekologické. ![]()
pomerančo: Jo, to by určitě měly. ![]()
Jako já doufám, že se nějak k té látce vrátím i na noc. Uvažuju o noční plíně od ivušky. ![]()
Já jedu v látce furt,tak možná jsem si už odvykla,ale je pravda,že měl jednorázovku tak po dvou měsících na sobě… Dávala jsem čichnout kámošce a ta říkala,že ji to nějak hrozně nesmrdí. Tak navím
Ivuš,pak dej každopádně vědět jak manžel pochodil.
Jinak holky,celé dopoledne (skoro 4hodiny) jsem s pauzama pekla buchtu - sra… se co mohlo ![]()