Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10713
11.1.12 13:51

Myslím že ne, ale nezapamatovala jsem si ho.

Jo, porodnice je drahá, ale ambu porod nakonec dražší. Doprčic, si člověk nemůže ani zadarmo porodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14102
11.1.12 14:00

pomerančo: No jo, jenže u ambuporodu platíš za to, co chceš, v nemocnici za to, co nechceš. :nevim:

Anettkka píše:
No právě toho se bojím, že vyhodím 7000Kč a s plinkama nebudu spokojená. Dívala jsem se na ty anavy a to se dávají jen ty jedny pleny stou vložkou a to neproteče? pak jsou tam ty jednovelikostní na patentky,není v tom to malé miminko jak balón? nebude mu to překážet? nějak se v tom strácím :nevim:
jdu dnes do města, podívám se do obchodů co mi poradí.
Zatím děkuji za rady.

Já jsem na úplně malé miminko používala vázací plenku disana, do ní jsem dávala froté vkládačku a nebo jednu čtvercovou plínu, na to natahovací vlněné kalhotky disana. Zadek tak neměla obrovský. Anavy (kalhotková jednovelikostní plenka na patentky) jsem začala používat později. Na tyhle plenky přijdou svrchní kalhotky (vlněné, polyuretanové - PUL, fleecové - záleží jen na tobě).
A v obchodech ti poradí prd, pokud nejsi z Phy nebo nějakého většího města, kde je specializovaný obchod.

Odkaz na moji rajčecí stránku s látkovkami Tam uvidíš jak disany, tak natahovací vlňáčky, tak fleecové svrchní kalhotky.

Potíž s látkou je ta, že je toho hodně a každému vyhovuje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14102
11.1.12 14:01

anetko: No samozřejmě dítko má větší zadek jak u jednorázovky. Ale mně to nikdy nevadilo a dítěti taky ne. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.1.12 14:31

líbí se mi ty Anavy easy, tam se mění jen to savý jádro pokud není i ta plina špinavá že? A píšou tam, že můžou být už od narození. Kolik by bylo potřeba asi plin a těch savých vložek kdybych používala třeba jen ty jednovelikostní?
nenašla jsem tam kolik stojí jen to savý jádro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.1.12 14:40
Anettkka píše:
líbí se mi ty Anavy easy, tam se mění jen to savý jádro pokud není i ta plina špinavá že? A píšou tam, že můžou být už od narození. Kolik by bylo potřeba asi plin a těch savých vložek kdybych používala třeba jen ty jednovelikostní?
nenašla jsem tam kolik stojí jen to savý jádro.

Vzdycky ji peru celou, vyjimecne se mi stane, ze by to neprocurala durch… je tam bavlna (asi), hned to nasaje tu vlhkost…

Takovyhle system maji pleny grovia

• Citovat
  • Upravit
11
11.1.12 14:55

aha, tak to jich budu potřebovat hodně když bych měla každou plinu prát. To pak vyjde pěkně draho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11516
11.1.12 15:29

Ahoj holky, měla bych dotaz.. dnes mi přišly plenky. Chtěla bych je před používáním několikrát vyprat, aby byly víc savé. A zajímalo by mě, na kolik stupnů a s jakým pracím prostředkem je mám ted vyprat? Stačí na 40°C a s mýdlovými kaštany? A potom až je budu používat na dítko, tak na 60°C a ještě k tomu přidat desinfekci? Nebo jak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
11.1.12 16:05
Ivaninka píše:
Ahoj holky, měla bych dotaz.. dnes mi přišly plenky. Chtěla bych je před používáním několikrát vyprat, aby byly víc savé. A zajímalo by mě, na kolik stupnů a s jakým pracím prostředkem je mám ted vyprat? Stačí na 40°C a s mýdlovými kaštany? A potom až je budu používat na dítko, tak na 60°C a ještě k tomu přidat desinfekci? Nebo jak? :think:

Na to se vykašli, na pidimimi jsem teda nové pleny před použitím vyprala, teď už bych se na to vykašlala. Prostě s tím počítej, že ještě z kraje nebudou tak super savé, častěji přebal a je to. Několikrát to prát jen tak z plezíru je zbytečné.
Já po eko pokusech už peru v komerci a plíny zásadně na 60, ať výrobce píše co chce (někteří píšou na 40), 40 je pro mne studená voda.
Jakou desinfekci bys tam chtěla lít? 8o

• Citovat
  • Upravit
11516
11.1.12 16:09

Brunfid koupila jsem Miofresh, tak to bych tam chtěla dávat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
11.1.12 16:26

Ivaninko,

MIO fresh jsem dávala zezačátku, když jsme prala plíny na 40°C:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
11.1.12 16:29
Ivaninka píše:
Brunfid koupila jsem Miofresh, tak to bych tam chtěla dávat. :think:

Aha, s tím zkušenosti nemám, tak neporadím.
Ač nejsem zrovna zarputilý eko a bio člověk, tak jsem se snažila hlavně malému miminku cpát té chemie co nejmíň, takže já bych tam žádné žíraviny nepřidávala. Ale holky určitě budou vědět, co je to za vodičku.

• Citovat
  • Upravit
8651
11.1.12 17:41
pomeranca píše:
No třeba žloutenka přece. Ještě mi bylo řečeno, že je to vlastně strašně sobecký vůči dítěti, vyhýbat se té úžasné lékařské péči. Hmmm budu se nad sebou asi muset zamyslet. :lol:

Moje PA má ten měřák na žloutenku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14102
11.1.12 18:58
Brunifid píše:
Ivaninka píše:
Brunfid koupila jsem Miofresh, tak to bych tam chtěla dávat. :think:
Aha, s tím zkušenosti nemám, tak neporadím.
Ač nejsem zrovna zarputilý eko a bio člověk, tak jsem se snažila hlavně malému miminku cpát té chemie co nejmíň, takže já bych tam žádné žíraviny nepřidávala. Ale holky určitě budou vědět, co je to za vodičku.

No, já tam ten miofresh musela přidat nedávno, protože plíny neskutečně smrděly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.1.12 09:10
ivuska.h píše:
pomeranca píše:
No třeba žloutenka přece. Ještě mi bylo řečeno, že je to vlastně strašně sobecký vůči dítěti, vyhýbat se té úžasné lékařské péči. Hmmm budu se nad sebou asi muset zamyslet. :lol:
Moje PA má ten měřák na žloutenku ;)

a ten uzasnym doktorum se zrovna rozbil, kdyz se malej narodil a jelikoz zloutenku mel, tak ho porad pichali do paticky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14102
12.1.12 12:33

Holky, jak je to s tou desinfekcí pračky?

I když jsou už snad všechny používané plíny prohnané miofreshem, tak prostě smrdí. Takže to bude pračka. Ocet občas dávám, ale jen do přihrádky namísto aviváže a to se toho toliko nevejde.

Jsem dneska musela do herničky vzít hnusky, protože fakt ty plíny po počůrání smrdí. :poblion: A jak jsem očuchávala suché, tak smrdí taky.

careynko: A jak často ho píchali? 8o Chudáček malý. Holku teda 2× kvůli glykemii, plus odběr z patičky.
Jinak teda celkem žasnu, že ten měřák mají jen jeden u vás. 8o
Moje dítě, megaohrožené žloutenkou mělo nulové hodnoty, což sestra s doktorkou nechápaly, haha. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure