Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
opinka: jsou li kvalitní, tak mohou hůře schnout a zasmrádat, mně takhle dříve zasmrádaly vícevrstvé věci jako ručníky apod. co dlouho schly a tenkrát jsem měla pračku, co neměla moc otáček a dlouho se to sušilo..
Ahoj holky ![]()
rada bych se vas zeptala na praktickou radu.
Mam dvouleteho syna, stale na plinkach. Latkujeme od 4m. Ve vybave mame asi 25 Anavek (kahotkovky), par Itti Bitti, zavazovacky od Disany.
Ted cekam druhe miminko. Resim jak se to dela, kdyz clovek latkuje hned jak dojede z porodnice ? Asi je vyhodne ty prvni den preckat na jednorazovkach kvuli prani smolky. Pres den bych chtela prvni tydny pouzivat ty zavazovacky od Disany s Kikko bambusovyma ctvercema (ehm spise srazenyma obdelnikama
)…Ale v noci…mame mezonetovy byt a nejak se mi moc nelibi predstava behem noci trikrat litat s pokakanou plinou do koupelny a prepirat ji…clovek je vdecny za kazdou minutu v posteli, ze a ne vylizat ven
Nebo to mam hazet do pytle a pak rano vsechno preprat ? Jak to delate vy ?
Je mi jasne, ze je reseni pouzit na noc jednorazovku, ale to se mi moc nechce.
Dekuji za vase odpovedi ![]()
v noci jsem to házela do toho pytle, ona ta první stolice skoro nesmrdí.pak jsem padala únavou na hubu, tak sem měla v noci jednorázovku(((. Teď už zase na noc vlňáčky, ale už v noci nekadí.
jinak přes den v pohodě, přemáchla jsem v umyvadle, namazala žlučákem a hodila do kýblu /bez vody/, peru furt obden…
celestad píše:
jinak přes den v pohodě, přemáchla jsem v umyvadle, namazala žlučákem a hodila do kýblu /bez vody/, peru furt obden…
jj, pres den je to v pohode. Jen se mi nechce v noci litat po schodech a sudlit plinu zlucakem nekolikrat za noc…navic, kdyz byl syn miminko, tak kdybych se zvedla a odnesla prat plinu, tak by se vzbudil jeste vic a pak bych uspavala hodinu ![]()
celestad píše:
opinka: jsou li kvalitní, tak mohou hůře schnout a zasmrádat, mně takhle dříve zasmrádaly vícevrstvé věci jako ručníky apod. co dlouho schly a tenkrát jsem měla pračku, co neměla moc otáček a dlouho se to sušilo..
Tím to nebude, mám i pár kalhotkovek, ty jsou tlusté, schnou určitě dýl a nezasmrádají
. Je to záhada. Ale díky za názor.
Lolinko, já jsem je házela do kýble s vodou, zadeklovala, ráno přečváchla a většinou hned nacpala pračku k prasknutí, protože jsem měla extrémně kakavé mimino
. Ale začala jsem látkovat až po šestinedělí, takže ty začátky nevím, jaké by byly.
Mne teda decka v noci nekadily… Ja od porodnice v noci neprebalovala a vetsinou jsem teda davala Moltexy a pak Alany. Jak jsem prebalovala, byl to dalsi des s usinanim, i mym… Pozdeji jsem najela i na latku a do rana proste vydrzely, posledni prebalovani o pulnoci.
asha píše:
Mne teda decka v noci nekadily… Ja od porodnice v noci neprebalovala a vetsinou jsem teda davala Moltexy a pak Alany. Jak jsem prebalovala, byl to dalsi des s usinanim, i mym… Pozdeji jsem najela i na latku a do rana proste vydrzely.
S ti souhlasim..prebalovani znamena, ze se vzbudi. Kdyz nekadi, neni duvod prebalovat. Taky jsem nejdriva akcne menila plinu pred kazdym kojenim (trikrat za noc), ale byl pak jeste vic vzhuru ![]()
Lolinka79 píše:asha píše:S ti souhlasim..prebalovani znamena, ze se vzbudi. Kdyz nekadi, neni duvod prebalovat. Taky jsem nejdriva akcne menila plinu pred kazdym kojenim (trikrat za noc), ale byl pak jeste vic vzhuru
Mne teda decka v noci nekadily… Ja od porodnice v noci neprebalovala a vetsinou jsem teda davala Moltexy a pak Alany. Jak jsem prebalovala, byl to dalsi des s usinanim, i mym… Pozdeji jsem najela i na latku a do rana proste vydrzely.
Jo v porodnici pred kazdym kojenim, pri kojeni se poto, takze po kojeni zas
To tam asi zazije kazda prvorodicka
Kdyz kadi v noci, neda se svitit
Ale do rana to v kyblu urcite vydrzi. Ale treba to dalsi bude jiny, u nas to byla vzacna vyjimka u vsech tri.
Já srabácky přiznávám hnusku. Pak asi měsíc jsem používala látkovky i na noc, ale svědomitě jsem přebalovala obojí. HOlce to nevadilo, vždycky před kojením jsem ji přebalila a pak nakojila a chrněla dál. Jen teda co tak vzpomínám, ona moc v noci nekadila. Teď když kadí, tak k ránu. Absolutně v tom nemá pravidelnost, někdy čekám bobana a nic, za dva dny zase ráno, pak někdy dopoledne, někdy odpoledne…
opinko: Tou zatuchlinou jsou mi cítit plíny právě taky.
A nejvíc mě štve, že várka, co jsem sjela s octem, tak smrdí, kdyby aspoň octem, ale zase tou zatuchlinou. ![]()
asha píše:Lolinka79 píše:Jo v porodnici pred kazdym kojenim, pri kojeni se poto, takze po kojeni zasasha píše:S ti souhlasim..prebalovani znamena, ze se vzbudi. Kdyz nekadi, neni duvod prebalovat. Taky jsem nejdriva akcne menila plinu pred kazdym kojenim (trikrat za noc), ale byl pak jeste vic vzhuru
Mne teda decka v noci nekadily… Ja od porodnice v noci neprebalovala a vetsinou jsem teda davala Moltexy a pak Alany. Jak jsem prebalovala, byl to dalsi des s usinanim, i mym… Pozdeji jsem najela i na latku a do rana proste vydrzely.To tam asi zazije kazda prvorodicka
Kdyz kadi v noci, neda se svitit
Ale do rana to v kyblu urcite vydrzi. Ale treba to dalsi bude jiny, u nas to byla vzacna vyjimka u vsech tri.
presne jak pises…chyba prvorodicek
proto jsem se ptala na racionalni a prakticky pristup
![]()
Mně se dítě nebudilo nijak extra při tom přebalování.
A když jo, tak zase usnula.
To je tezky, to zalezi na zkusenosti. Moje decka navic curaly tesne pred probuzenim a kadily brzo rano, takze v noci to bylo v pohode. To se stalo parkrat,ze jsem musela prebalit. Uvidis, jak to pujde, ja pak zkusila parkrat latku, ale nebylo to ono, aspon u toho malyho mimina. Potrebovala jsem se vyspat. A pidimimi jsem mela v zavazovackach a to motat v noci
No…
Ale moje kamoska bezplenkovala a to i v noci. Proste mela nocnicek u postele a vymakala techniku ![]()
Flyingfrog píše:
Mně se dítě nebudilo nijak extra při tom přebalování.A když jo, tak zase usnula.
Tak to mel prvni mesic Ben, furt spal. A pak se neco stalo ![]()