Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
pomeranca píše:
Ten bambusový velur jakoby zplstnatí, kdežto bavlněný zůstane skoro stejný, mám ho radši.
Aha, dekuji !!! Ja abych vedela, co vybirat…Ale zase u toho bambusoveho, po hoodne vyparni, mam poct, ze ta latka je takova silnejsi…takze asi vic nasaje. Vubec mam ty velurovy (oboje) nejradsi ![]()
Jojo, já mám taky velur radši. A onehdy se mi tu smály, že jsem si koupila 2 stejné plínky, chtěla jsem holt velur a jiná barva už nebyla ![]()
Ahoj holky, promiňte, že sem tak vpadám, ale potřebovala bych znát váš názor. Našla jsem čtvercové pleny rozměru 70*80. Myslíte, že to bude dělat neplechu při novorozeneckém skladu? Gramáž je 70gr na kus, takže si myslím, že srovnatelné s Kikko Lux, ale levnější. Je to značka New Baby Premium.
Děkuji za radu.
Pěknou neděli ![]()
pomeranca píše:
Už jsou novinky na Anavytož směle nakupovat
já musím vymyslet jaký budu potřebovat vložky, ale stejně bych chtěla ještě počkat na plínky na snapku
Na ty nečekej, není matroš a výrobce bude mít nevím kdy ![]()
Teri88 píše:zuzanecka81 píše:A budou treninkovky?Teri88 píše:taky jsem se pokochlapomeranca píše:Jsou nadherne!!! Ja zase cekam na prebalovaci podlozky:)
já musím vymyslet jaký budu potřebovat vložky, ale stejně bych chtěla ještě počkat na plínky na snapku
ovšem já chci trénikovky
Budou, čekám na dodávku gumy do pasu… Po novém roce se všechno rozjíždí jaksi pomalu…
ivuska.h píše:pomeranca píše:Na ty nečekej, není matroš a výrobce bude mít nevím kdy
Doprčic
růžovou nechcu
no tak zkusím oběhnout ještě bránu a caparta, jestli jim tam něco neleží ![]()
Ivi, jaký mi doporučíš vložky na 6nedělí? denní? noční?
kolik asi?
pomeranca píše:
Ivi, jaký mi doporučíš vložky na 6nedělí? denní? noční?kolik asi?
To záleží, jak moc budeš krvácet
Mě by s přehledem na první týden stačily noční a pak už denní… Kolik, to záleží, jak často budeš prát, kdyby obden, potřebovala bys cca 24 vložek, kdybys měnila po každém kojení po 3 hodinách i v noci…
pomeranca píše:ivuska.h píše:Doprčicpomeranca píše:Na ty nečekej, není matroš a výrobce bude mít nevím kdy
růžovou nechcu
no tak zkusím oběhnout ještě bránu a caparta, jestli jim tam něco neleží
V Capartovi asi ne, na Bráně možná, brali jich před Vánocema celkem dost…
ivuska.h píše:pomeranca píše:To záleží, jak moc budeš krvácet
Ivi, jaký mi doporučíš vložky na 6nedělí? denní? noční?kolik asi?
Mě by s přehledem na první týden stačily noční a pak už denní… Kolik, to záleží, jak často budeš prát, kdyby obden, potřebovala bys cca 24 vložek, kdybys měnila po každém kojení po 3 hodinách i v noci…
Ahoj, prosím o radu. Máme vlňáčky od Disany vel. 62 (malej má jen 2,5 kg, ale velikostně není takový problém). Byly vyprané a nalanolinované podle návodu na lanolinové kúře od disany, malej se mi ale teď při kojení, kdy byl na boku hodně počůral, nejspíš mu to proteklo trochu kolem nožky (plenka lovable od nature babies, se kterou jsem jinak moc spokojená) a vlňáčky mi úplně protekly, že jsem měla mokrou i svojí noční košili.
Je chyba v impregnaci? Podle německého návodu tam bylo napsáno, že se mají nechat v té kúře jen chvíli, mám je tam tedy nechat déle? Nebo byla chyba v té plence a vlňáčky nejsou schopny to chytit, když to schytaly téměř přímo?
Ivuško, ještě jsem se chtěla zeptat, budou v dohledné době vlnáčky a přebalovací podložky?
Svandu píše:
Ahoj, prosím o radu. Máme vlňáčky od Disany vel. 62 (malej má jen 2,5 kg, ale velikostně není takový problém). Byly vyprané a nalanolinované podle návodu na lanolinové kúře od disany, malej se mi ale teď při kojení, kdy byl na boku hodně počůral, nejspíš mu to proteklo trochu kolem nožky (plenka lovable od nature babies, se kterou jsem jinak moc spokojená) a vlňáčky mi úplně protekly, že jsem měla mokrou i svojí noční košili.Je chyba v impregnaci? Podle německého návodu tam bylo napsáno, že se mají nechat v té kúře jen chvíli, mám je tam tedy nechat déle? Nebo byla chyba v té plence a vlňáčky nejsou schopny to chytit, když to schytaly téměř přímo?
Já je v kúře nechávam celou noc,aby ten lanolin pořádně chytly. Myslím, že to bude ono.
Hanule píše:Brokianaa píše:Začínám si říkat, že mám fakt štěstí na porodnici… Vy jste měli „pevné“ postýlky? U nás byly na prcky takové vozíčky (kovový rám a plasstová vanička) a ty jsme museli tahat s sebou i na WC, pokud nebyla v pokoji jiná maminka která se poprosila o hlídání. Na jídlo se sice chodilo z pokoje ven, ale s dítětem.
Já musela mít úplně vše svoje… Dokonce i toaleťák,ručník na ruce…a o plenkách,vložkách ani nemluvím…Prostě úplně vše… Jo holky a musely jste na jídlo chodit taky do jídelny? Mi přišlo pěkně divné tam nechat malého jen tak na pokoji…
Co mi vyhovovalo nejvíce, že nebyly povoleny návštěvy na pokoji. Nedovedu si představit, zvláště v případě že bych byla na pokoji s někým silně společenským.
A mně se tohle strašlivě nelíbí, ten plastový box. Mají to v Pardubicích. V Chrudimi jsou postýlky a hlavně tam necpou monitory dechu, které já naprosto nesnáším.
Broki: Nám jídlo vozili na pokoj.
Ad věci do porodnice. V Chrudimi byly košile, balíček vložek, zavinovačky. Mně teda nevadilo přinést si svoje věci, měla jsem jen cestovní tašku a já ji netahala.
Do porodnice chlap, na sály sestra, ze sálů sestra a domů chlap. ![]()
ivuško: Prosím pěkně, vlňáčky budou ještě teď někdy v lednu? Já se totiž bojím, že je pak prošvihnu. ![]()
Hanule: U nás návštěvy na pokoj. Ale mně to nevadilo.
My si sedly se spolubydlící a kus její rodiny jsem znala a ona zase můj. ![]()