Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
asha píše:
fotky..nejak mi to furt blbne
to je nadhera !!! ja ty miminka s velkyma zadeckama mam moc rada. jsou jak mravenecci. naopak, kdyz dam synovi jednorazovku, pripada mi to takovy smutny. su divna ![]()
Šicí stroj jsem sice dostala, ale jestli se někdy odhodlám k tomu zkoušet šít kalhotkovky, to nevím.. Mne spíš hodně bavilo poskládat hezky sklad
Takže i z obdelníkové pleny byl pak stejně hezký jako ze čtvercové.
Asho, toho se právě děsím - do čeho budu oblékat
Oba kluci byli ze začátku na jednorázovkách, takže oblečky tu jsou od velikosti 56. Do porodnice mám pořízeny dvě novorozenecké Anavy na cestu domů, k nim thirsties svrchňáčky, tak doufám že se s tím vejde do oblečení.
Vidíte, nemáte někdo zkušenosti co s sebou na látkování do porodnice? Mají k dispozici neomezeně čtvercových plen, ale co k tomu? Ještě mám 4 měsíce čas, ale kdo je připraven, nebývá překvapen .)
Jestli víš že v porodnici ti čč propůjčí a budou ti je prát tak jdi do toho já to tak měla, ale byla jsem ze všeho vyjukaná, malá se narodila předčasně a navrch jsem používala pampersky
ale pokud ti to umožní brala bych dvoje možná troje pulky, nebo vlňáky, ale ty bych se bála, pulky jsou jistota ![]()
Lolinka79 píše:asha píše:to je nadhera !!! ja ty miminka s velkyma zadeckama mam moc rada. jsou jak mravenecci. naopak, kdyz dam synovi jednorazovku, pripada mi to takovy smutny. su divna
fotky..nejak mi to furt blbne
No ja prave ne, protoze nemam rada dupacky. Tech jsem si uzila u prvniho a pak mne to nejak pustilo. A s velkym zadkem se to i blbe nosi, hodne jsem klubickovala a tohle tak trochu prekazelo. Ale postupne se ty pliny zmensily ![]()
Hanule píše: Šicí stroj jsem sice dostala, ale jestli se někdy odhodlám k tomu zkoušet šít kalhotkovky, to nevím.. Mne spíš hodně bavilo poskládat hezky skladTakže i z obdelníkové pleny byl pak stejně hezký jako ze čtvercové.
Asho, toho se právě děsím - do čeho budu oblékat
Vidíte, nemáte někdo zkušenosti co s sebou na látkování do porodnice? Mají k dispozici neomezeně čtvercových plen, ale co k tomu? Ještě mám 4 měsíce čas, ale kdo je připraven, nebývá překvapen .)Oba kluci byli ze začátku na jednorázovkách, takže oblečky tu jsou od velikosti 56. Do porodnice mám pořízeny dvě novorozenecké Anavy na cestu domů, k nim thirsties svrchňáčky, tak doufám že se s tím vejde do oblečení.
A v jaky porodnici jsou tak vstricny? Pred dvema lety v Podoli si to neumim predstavit, ty pliny nam vystacili sotva na utirani.
Kolikrat jsem brala posledni, protoze jsme meli docela spotrebu.
Já rodila v Mladý boleslavi ale byli jsme na neonatálním jinak nevím jak to chodí ![]()
Hradec Králové má na půjčování - noční košile, porodnické vložky, led na chlazení spodku, ručníky, toaletní papír, 12ks jednorázových plen (pokud nesnížili počet), neomezený počet látkových a dětskou kosmetiku na koupání (pokud si nepřineseš vlastní kterou preferuješ). Pak půjčovali i kloboučky a kojící polštář (bez poplatku). Víc nevím, naštěstí nebylo zapotřebí ![]()
V Podoli to jde asi od desiti k peti. Poprvy tam bylo neomezeny vsechno. Podruhy uz bylo min jednorazovek, potreti jeste min (snad 8 ), ale ja je stejne nebrala a prave i ty latkovky a i sitovany kalhotky. Ted uz jsou omezeny i vlozky, kazda ma pridel v nocnim stolku (doted byly u WC v krabici). Ale holky tam i latkovaly, jen proste musi mit svoje a manzel to nosi domu na vyprani (to by u nas asi neproslo
)
Mne právě vždy dostává když čtu o porodnicích kam si máš brát vlastní div že ne celou ložnici i s koupelnou… Třeba noční košile. Já měla občas spotřebu i 2-3 za den, tolik jich nemám ani doma celkem. Nejvíc se mi líbilo, jak vždy obdivovali mou malou taštičku (a to jsem si připadala že toho tahnu moc), prý tam kolikrát přijde rodit mamina a muž za ní tahne lodní kufr.
Já musela mít úplně vše svoje… Dokonce i toaleťák,ručník na ruce…a o plenkách,vložkách ani nemluvím…Prostě úplně vše… Jo holky a musely jste na jídlo chodit taky do jídelny? Mi přišlo pěkně divné tam nechat malého jen tak na pokoji…
Brokianaa píše:Začínám si říkat, že mám fakt štěstí na porodnici… Vy jste měli „pevné“ postýlky? U nás byly na prcky takové vozíčky (kovový rám a plasstová vanička) a ty jsme museli tahat s sebou i na WC, pokud nebyla v pokoji jiná maminka která se poprosila o hlídání. Na jídlo se sice chodilo z pokoje ven, ale s dítětem.
Já musela mít úplně vše svoje… Dokonce i toaleťák,ručník na ruce…a o plenkách,vložkách ani nemluvím…Prostě úplně vše… Jo holky a musely jste na jídlo chodit taky do jídelny? Mi přišlo pěkně divné tam nechat malého jen tak na pokoji…
Tak ja si nosila svoje kosile (nesnasim ty nemocnicni) a od druhyho ditete i vsechno pro nej, obleceni, deku na zavinuti, olejicek, ubrousky i pliny. Rucniky jsou samozrejmost, ty tam nepujcujou. Deti mely postylky, ty klasicky kovovy. Na ven byly voziky. Prvni byl dokonce v nakupnim
Tady je trochu videt ![]()
A za navstevy na pokoji jsem byla celkem vdecna, cizi mi nevadili, tech navstev tolik nebylo (az teda u druhy jsem mela na pokoji Vietnamku a to byl masakr, nosila ji tam jidlo cela rodina, pak sedeli kolem postele a jedli. A my pak v lednu hodinu vetraly
) zato by mi vadilo krotit zver na chodbe, zvlast u tretiho (meli jsme stesti, ze ostatni chodily s detma na sviceni). A taky jsme druhou koupali spolecne, to bylo fajn. Ty navstevy na pokoji byly od 3 do 6, takze zadna hruza.
Jinak porodnice jako taková super! Ale holt jak to slyším co všechno jste dostávaly,tak… No my jsme měly pojízdné postýlky ale nesměla jsi s nima vyjet z pokoje
Takže když jsem chtěl/potřebovala kamkoliv jít tak jsem se musela domluvit se svoji ne zrovna ochotnou spolupacientkou…I na ten oběd jsme se musely střídat a byla na to půl hodina,takže jak to vyšlo,že jsme kojily,tak jsme měly smůlu buď my nebo děti… V tom to bylo hoooodně blbé.
Tak jidlo jsme dostavaly nastesti na pokoj. To si nedovedu predstavit, pokazdy jsme to jedly studeny, protoze se kojilo a podobne. Jeste nekam behat…
No když to bereš takhle tak proč to nezkusit
když si z toho nějakou kalhotovku třeba spíchneš tak proč ne