Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Celestad děkuji mrknu na stránky a kolik jich je zhruba potřeba? Jednorázovky bych uvítala na cestování.
celestad píše:
možná si myslela látkové pleny čtverce? teď nevím…
nejspíš ano
Chápu to dobře, že jsi těhule a dítko ještě nemáš? Jestli ano, tak se neukvapuj a moc toho nekupuj, dost mamin to bohužel vzdá a pak prodává za nižší ceny. Když tě to začne bavit, tak si můžeš cokoliv objednat a do pár dní to máš doma, takže není kam spěchat…
zkus konkretizovat dotaz, moc nevím, co vlastně potřebuješ vědět:) látkové pleny jsou různé: od klasických čtvercových plen až po kalhotkové pleny, které se užívají místo jednorázových typu Pampers,Huggies apod.
No jo ráda bych ty klasické čtvercové. Mimi teprve čekám, ale ráda bych jich pár měla do začátku. Nakupovací maniak nejsem, mám i jen pár kousků oblečení. Raději bych nové, než používané.
aha, tak to je jiná, já myslela, že sháníš ty kalhotkové. Takže chceš ty bavlněné na ublinkávání a tak? Já mám ty klasické libštátské. Krásné jsou prý mušelínové pleny.
celestad píše:
aha, tak to je jiná, já myslela, že sháníš ty kalhotkové. Takže chceš ty bavlněné na ublinkávání a tak? Já mám ty klasické libštátské. Krásné jsou prý mušelínové pleny.
No přesně a máš s nimy zkušenosti i na přebalování? Já bych právě chtěla zkusit jestli mi taky budou vyhovovat i kvůli financím, nejsou tak náročné jako pampersky
zuzameduza píše:celestad píše:No přesně a máš s nimy zkušenosti i na přebalování? Já bych právě chtěla zkusit jestli mi taky budou vyhovovat i kvůli financím, nejsou tak náročné jako pampersky
Já bych doporučovala plenky Hybler 70*70 - jsou měkké i po několika vypráních, sajou a hlavně drží tvar, k nim snappi sponku a pro začátek třeba jedny svrchní kalhotky PUL - tak jsem začínala já a vlastně to tak mám do ted a vyhovuje mi to:)Skládá se na novorozenecký sklad. Výbava mě vyšla asi na 4000 Kč - takže ušetřím určitě…
No a ted si dělám radost plenkama Anavy www.anavy.cz![]()
Holky chválí čtvercovky Kikko lux. Jinak potom na to svrchní kalhotky-Imse vimse. Novoška jsem ještě nelátkovala,až větší mimčo,holky ještě přidají rady ![]()
zuzameduza: holka ty mě mateš…takže ty chceš koupit plenu, která bude na blinkání nebo na přebalování?
celestad píše:
zuzameduza: holka ty mě mateš…takže ty chceš koupit plenu, která bude na blinkání nebo na přebalování?
jéé promiň
já v tom tak nějak neumím chodit- na přebalování
aha, takže chceš používat látkové pleny čtverce na přebalování, už to chápu..dobrý, tak si nejprve přečti nějaké základní informace, abychom tě nemátly neznámými termíny, vím, jak je to z počátku zmatek, sama jsem byla zcela mimo a zdálo se mi o tom.
zde pro začátek: http://www.ekopleny.cz/…anka523.html
Ráda bych tě upozornila, že přebalování do čtverců má svá plus: rychle to schne, je to nejlevnější varianta a mínus: musí se přebalovat velmi často, na noc nevyhovující po x týdnech, kdy začne hodně čůrat. Jsou ale lidi, co jim čůrá furt málo a jedou ve čtvercích stále. Složíš si různé tvary a pak na to musí přijít tzv. svrchní kalhotky. Ty jsou trojího typu.