Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Děkuji
ale fatk je přes pět metrů byla jsem těsně po šestinedělí když jsem ho kupovala a v hlavě sem měla vymeteno ![]()
Petko- jj, uz zase latkujem, na noc musime, protoze vsechny jednorazovky jsou vzdycky procurane az na zada
takze latka je nutnost… pres den stridam s jednorazovkama, kdyz vim, ze se bude chtit vice pohybovat, tam papir, kdyz vim, ze bude klidnejsi a spis spat, tak dam latku…
Ivus- gratuluji k porodu! nejak jsem to nedala to sledovat behem vanoc!
takze opozdene hlavne hodne zdravicka a at mala dela jen radosti!
Ahoj holky, už jsem tady stráášně dávno nebyla, ale teď potřebuju trochu poradit, tak jsem zase tu
V poslední době mi hroznějí protíkají svrchňáky, mám PUL - jedny Thirsties a jedny BabyIdea, jinak ostatní jsou už malé, takže budu teď jedny či dvoje dokupovat, ale poraďte, jaké vzít, nebo co udělat, aby to neprotékalo…několikrát se mi během pár dní teď stalo, že měl malý mokré i bodíčko a punčochy (a plenka byla opravdu dobře zastrčená, takže to nebylo tím, že by čouhala…).
Taky vážu batoh. Chtěla jsem i batohokapsu, ale jelikož jsem nevázala často, tak nemá dítě cvičené, aby vydrželo déle, takže jen batoh. A šátek mám taky dlouhý, takže uvážu přesně jak píše pomeranča, ještě jednou kolem sebe a uzel je vzadu. ![]()
Locika: já měla podobný problém-a než jsem přišla na to jaké nám neprotečou tak to byl jeden blbý kup za druhým…Pak jsem na to přišla. Svrchňáky se mi jakoby mezi nožkama a trochu i zepředu zařezávaly a nabírala ta vrchní látka tu moč a tudíž postupně protekly - stačilo chvíli. Takže nemůže všechny takové ty mini svrchňáky co pěkně obepnou plínku,ale jen takové větší. Nejlepší zatím Haipa daipa,potom mu neprotečou popoliny popowrap,ale trošku ho otlačí,ale nic hrozného a starý typ tots bots,ale ty už se nevyrábějí. Tak popřemýšlej jestli to není i váš případ ![]()
Holky, tak jsem ted porovnala pliny Alana a Babylove Nature… Je tam rozdil. Alany mely pruzny suchace, nic extra to teda nebylo. BN maji pruzny cely ty boky, takze se to lip natahne a lip to i sedi. Takze pokud nekomu nesedely Alany, mate sanci u Babylove Nature ![]()
ja uz kupuju jenom babylove, jsem s nima max spokojena, asi pred mesicem je podrazili tak jsem jednorazove koupila alany a to byl masakr teda… zadna pruznost oproti babylove a asi 2× jsem malou v noci komplet prevlikala ![]()
lenholka píše:
ja uz kupuju jenom babylove, jsem s nima max spokojena, asi pred mesicem je podrazili tak jsem jednorazove koupila alany a to byl masakr teda… zadna pruznost oproti babylove a asi 2× jsem malou v noci komplet prevlikala
No ja pisu o Babylove Nature, coz je nahrada za Alany
Ty uz se nedelaji. Nam nikdy nevadily ani Alany, ono se muselo to zapinani vychytat, ale slo to u burtika i hubenoura, protekly, jen kdyz to nebylo dobre zapnuty ![]()
a jakto ze se nedelaj?? alany nebo ty babylove??
jsem si rikala ze maj nejakej zvlastni nazev.)
lenholka píše:
a jakto ze se nedelaj?? alany nebo ty babylove??jsem si rikala ze maj nejakej zvlastni nazev.)
Nedělají se Alany, ale dělají se Babylove Nature a jak tak koukám tak by nám mohli líp sedět. Na Alanech mě štvalo to nepružení.
Ahoj holky, zase píšu a potřebuju poradit
peru ve slizu a po vytažení z pračky mi připadá, že ty plenky zapáchají, ale po uschnutí je to v pohodě … peru na 60 bez předepírky a zvláštního máchání … ![]()
Já peru taky ve slizu, ale předmáchávám. někdy to trošičku smrdí, ale nijak zvlášť nepříjemně.
Zkus nejprve to máchání před a kdyby to nepomohlo, tak vyvařit, co se dá (bavlnu) a ivuška doporučovala sanytol na desinfekci, ale to nevím jak se používá ![]()
pomeranca píše:
Já peru taky ve slizu, ale předmáchávám. někdy to trošičku smrdí, ale nijak zvlášť nepříjemně.
Zkus nejprve to máchání před a kdyby to nepomohlo, tak vyvařit, co se dá (bavlnu) a ivuška doporučovala sanytol na desinfekci, ale to nevím jak se používá
Sanytol na praní normálně ke koupi v DM, jeden vršek do hlavního praní (na obalu píšou do kastlíku na aviváž, ale já nechci, aby to zůstalo na prádle, takže dávám do praní, doba působení se tím naopak ještě zvýší, takže na účinnost by to nemělo mít vliv. A možná bych zkusila pračku vyčistit, nechat cyklus na 60 s flaškou octa, protože sliz může nechávat usazeniny a v tom se pak těm bakteriím asi líbí.
Peti ty a přes 5m? Ty jsi tenká jak proutek, ne? A díky za odkazy, ukládám, zítra budu zkoušet