Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Bruni,zajdi do „diskuze“ pod deníček, tam ti to holky vysvětlí ![]()
PetkaSv píše:
Peti a jak si to dělala v noci, já si to nedovedu představit, takhle je nejjednodušší vyndat prso a nakojit než jít připravovat mlíko, to by naše dítko nevydrželo, to prso je při ruce a má teplotu akorát, nebo se už Bětka v noci nebudila?
Budila se jednou za noc a to ještě i v 10/11m. Dělala jsem to pořád stejně - dala jsem jí k nám do postele, podívala se do plíny, dala jsem jí do ruky usínček, rozstvítila jsem její hračku a šla do kuchyně - uvařila mlíko, přišla zpět, dala jí do postýlky a usnula jsem. Ona to vypila a usnula taky, ráno jsem jen vzala flašku. Neobtěžovalo mě to.
Já vím že vyndat prso je jednoduší, ale prostě po té negativní zkušenosti s malou to pro mě bylo vysvobození.
Peti vsak jo, nez byt vystresovana, tak bych radsi taky sahla po flasce. Ale nejak moc nechapu ty co nechteji kojit ze sobeckych duvodu (chci abych mela krasny prsa a pod)
pomeranca píše:
Peti vsak jo, nez byt vystresovana, tak bych radsi taky sahla po flasce. Ale nejak moc nechapu ty co nechteji kojit ze sobeckych duvodu (chci abych mela krasny prsa a pod)
To taky nechápu. Já jsem teď rozhodnutá opět zkusit kojit. Chci si koupit i nějaké ty formovače bradavek (něměla jste to některá?), protože mám vpáčené bradavky (což jsem nevěděla do doby než na mě vyhoukla laktační po porodu). Takže se chci připravit i takto a třeba to bude lepší. ![]()
Peti já ti rozumim, je jasný když malá nepřibývala tak to je vysvobození, je mi to jasný, já se právě ptám, že si to v tu noc nedovedu představit, když vim jak je to u nás, a ona se budí někdy se řvem někdy se slovy Táta, ale když to šlo takhle tak to jo ![]()
Peti měla je jedna moje kamarádka, ale zjistila to až po porodu jako ty a nosila je na kojení asi tři měsíce, kojení trvalo vždy hodinu, ale to nevim jestli je způsobený těma kloboučkama, ale malá fakt celou hodinu pila a neodpočívala
ale když to teď víš tak nevim jestli by nevbylo vhodný je nosit už před porodem, aby se to nějak srovnalo ![]()
Petka: Srovnávej ale ovoce stejného druhu mezi sebou, ne jablka s hruškama. Na pohodovou variantu kojení se nehrabe ani nejpohodovější varianta flašky, už jen to, že v noci musíš z postele vstát a na parkovišti v autě už máš problém, jak ohřát vodu, musíš se vláčet s nádobíčkem atd.
jinak já odcházela z porodnice s odsávačkou a flaškou, rozhodně nám to nešlo samo…
careynka píše:
reflexni oblouk me rozesmal
No co, výcvik jako výcvik, ne? ![]()
Brunifid píše:
Petka: Srovnávej ale ovoce stejného druhu mezi sebou, ne jablka s hruškama. Na pohodovou variantu kojení se nehrabe ani nejpohodovější varianta flašky, už jen to, že v noci musíš z postele vstát a na parkovišti v autě už máš problém, jak ohřát vodu, musíš se vláčet s nádobíčkem atd.
jinak já odcházela z porodnice s odsávačkou a flaškou, rozhodně nám to nešlo samo…
No, já mám zkusenost s obojím , jedno díte kojené , dvě ( nedonošené) jen částečně - brzo na UM bohužel , ale „pohodlnější“ mi přišla flaška jako Petce. Kojit jsem chtěla ( u holky jsem blbla s odsávačkou 4 mesice ), ale právě na cesty mi mnohem lepší přišla ta flaška … ![]()
Peti, ty myslíš kloboučky na kojení, to ale nejsou fomovače bradavek před porodem, to jsou dvě rozdílné věci.
Bruni, ano srovnávám neporovnatelné, já to vím, ale pro mě to bylo a je pohodlnější. A opravdu není nic jednoduššího než mít termosku a dát dítěti napít kdekoliv. To že se tahám s flaškou, to je jako se tahat s plenama. Navíc dokud byla kojena a pila co hodinu nejela jsem nikam, po přechodu na UM jsem mezi jídly stihla vyřídit naprosto vše, protože najednou jedla co 3-4-5h, to jsem s sebou netahala nic a stihli jsme se vrátit domů.
Za mě kojení ano, u druhého to chci praktikovat déle než 6týdnu, ale po zkušenostech vím, že to pro mě nebude tak pohodlné jako flaška.
(Asi jsem divná)
Brunifid píše:careynka píše:No co, výcvik jako výcvik, ne?
covece, ale mne prijde, ze ty psi to chapou rychleji ![]()
careynka píše:Brunifid píše:covece, ale mne prijde, ze ty psi to chapou rychlejicareynka píše:No co, výcvik jako výcvik, ne?
No právě, pokroky mi přišly pomalé, proto čekám, až mozeček dozraje ![]()
peťka nakukuju do vaší diskuse ohledně plenek, které jsme taky začali používat a zatím bych chtěla jen reagovat na ty formovače bradavek, ty by se měli používat už třeba tři měsíce před porodem
a pak i v 36. týdnu začít vytahovat bradavky ručně ![]()
Peti promiň blbě sem se vyjádřila, na kojení musela mít klobouček a mezi kojením nosila ty formovače, prý se ty formoče můžou nosit celé těhu, ale není zajištěno že to pomůže, záleží na tom jak moc je to vážné
různé formovače vyrábí Medela, ale asi nejlepší systém na to má Avent jsou to formovače Niplette ale je to dost drahý
ale prý to pomáhá, je to to nejlepší co pro to můžeš udělat ![]()
No co si budem povídat, někde v centru vyndat prso, nebo flašku je rozdíl, ale já to pak řešila vodou, ale až dost dlouho někde od půl roku
PetkaSv píše:
No co si budem povídat, někde v centru vyndat prso, nebo flašku je rozdíl, ale já to pak řešila vodou, ale až dost dlouho někde od půl roku
To mi klidně povídej, u nás v prdelákově jsem z „centra“ za deset minut nejdýl u auta
Většinou dřív, než bych vybalila flašku ze všech těch vrstev, kam bych ji zabalila, aby mi to nevystydlo ![]()