Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
30.12.11 18:37

Bruni,zajdi do „diskuze“ pod deníček, tam ti to holky vysvětlí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
30.12.11 18:38
PetkaSv píše:
Peti a jak si to dělala v noci, já si to nedovedu představit, takhle je nejjednodušší vyndat prso a nakojit než jít připravovat mlíko, to by naše dítko nevydrželo, to prso je při ruce a má teplotu akorát, nebo se už Bětka v noci nebudila?

Budila se jednou za noc a to ještě i v 10/11m. Dělala jsem to pořád stejně - dala jsem jí k nám do postele, podívala se do plíny, dala jsem jí do ruky usínček, rozstvítila jsem její hračku a šla do kuchyně - uvařila mlíko, přišla zpět, dala jí do postýlky a usnula jsem. Ona to vypila a usnula taky, ráno jsem jen vzala flašku. Neobtěžovalo mě to.

Já vím že vyndat prso je jednoduší, ale prostě po té negativní zkušenosti s malou to pro mě bylo vysvobození.

• Citovat
  • Upravit
10713
30.12.11 18:39

Peti vsak jo, nez byt vystresovana, tak bych radsi taky sahla po flasce. Ale nejak moc nechapu ty co nechteji kojit ze sobeckych duvodu (chci abych mela krasny prsa a pod)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
30.12.11 18:43
pomeranca píše:
Peti vsak jo, nez byt vystresovana, tak bych radsi taky sahla po flasce. Ale nejak moc nechapu ty co nechteji kojit ze sobeckych duvodu (chci abych mela krasny prsa a pod)

To taky nechápu. Já jsem teď rozhodnutá opět zkusit kojit. Chci si koupit i nějaké ty formovače bradavek (něměla jste to některá?), protože mám vpáčené bradavky (což jsem nevěděla do doby než na mě vyhoukla laktační po porodu). Takže se chci připravit i takto a třeba to bude lepší. :think:

• Citovat
  • Upravit
PetkaSv
30.12.11 18:46

Peti já ti rozumim, je jasný když malá nepřibývala tak to je vysvobození, je mi to jasný, já se právě ptám, že si to v tu noc nedovedu představit, když vim jak je to u nás, a ona se budí někdy se řvem někdy se slovy Táta, ale když to šlo takhle tak to jo :-)

• Citovat
  • Upravit
PetkaSv
30.12.11 18:54

Peti měla je jedna moje kamarádka, ale zjistila to až po porodu jako ty a nosila je na kojení asi tři měsíce, kojení trvalo vždy hodinu, ale to nevim jestli je způsobený těma kloboučkama, ale malá fakt celou hodinu pila a neodpočívala :think: ale když to teď víš tak nevim jestli by nevbylo vhodný je nosit už před porodem, aby se to nějak srovnalo :-)

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
30.12.11 18:56

Petka: Srovnávej ale ovoce stejného druhu mezi sebou, ne jablka s hruškama. Na pohodovou variantu kojení se nehrabe ani nejpohodovější varianta flašky, už jen to, že v noci musíš z postele vstát a na parkovišti v autě už máš problém, jak ohřát vodu, musíš se vláčet s nádobíčkem atd.
jinak já odcházela z porodnice s odsávačkou a flaškou, rozhodně nám to nešlo samo…

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
30.12.11 18:57
careynka píše:
reflexni oblouk me rozesmal :-D

No co, výcvik jako výcvik, ne? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2845
30.12.11 19:03
Brunifid píše:
Petka: Srovnávej ale ovoce stejného druhu mezi sebou, ne jablka s hruškama. Na pohodovou variantu kojení se nehrabe ani nejpohodovější varianta flašky, už jen to, že v noci musíš z postele vstát a na parkovišti v autě už máš problém, jak ohřát vodu, musíš se vláčet s nádobíčkem atd.
jinak já odcházela z porodnice s odsávačkou a flaškou, rozhodně nám to nešlo samo…

No, já mám zkusenost s obojím , jedno díte kojené , dvě ( nedonošené) jen částečně - brzo na UM bohužel , ale „pohodlnější“ mi přišla flaška jako Petce. Kojit jsem chtěla ( u holky jsem blbla s odsávačkou 4 mesice ), ale právě na cesty mi mnohem lepší přišla ta flaška … ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
30.12.11 19:04

Peti, ty myslíš kloboučky na kojení, to ale nejsou fomovače bradavek před porodem, to jsou dvě rozdílné věci.

Bruni, ano srovnávám neporovnatelné, já to vím, ale pro mě to bylo a je pohodlnější. A opravdu není nic jednoduššího než mít termosku a dát dítěti napít kdekoliv. To že se tahám s flaškou, to je jako se tahat s plenama. Navíc dokud byla kojena a pila co hodinu nejela jsem nikam, po přechodu na UM jsem mezi jídly stihla vyřídit naprosto vše, protože najednou jedla co 3-4-5h, to jsem s sebou netahala nic a stihli jsme se vrátit domů.

Za mě kojení ano, u druhého to chci praktikovat déle než 6týdnu, ale po zkušenostech vím, že to pro mě nebude tak pohodlné jako flaška. :nevim: (Asi jsem divná)

• Citovat
  • Upravit
19494
30.12.11 19:43
Brunifid píše:
careynka píše:

covece, ale mne prijde, ze ty psi to chapou rychleji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
30.12.11 19:51
careynka píše:
Brunifid píše:
careynka píše:
covece, ale mne prijde, ze ty psi to chapou rychleji :-D

No právě, pokroky mi přišly pomalé, proto čekám, až mozeček dozraje :lol:

• Citovat
  • Upravit
baronekk
30.12.11 19:58

peťka nakukuju do vaší diskuse ohledně plenek, které jsme taky začali používat a zatím bych chtěla jen reagovat na ty formovače bradavek, ty by se měli používat už třeba tři měsíce před porodem :) a pak i v 36. týdnu začít vytahovat bradavky ručně 8o

• Citovat
  • Upravit
PetkaSv
30.12.11 20:01

Peti promiň blbě sem se vyjádřila, na kojení musela mít klobouček a mezi kojením nosila ty formovače, prý se ty formoče můžou nosit celé těhu, ale není zajištěno že to pomůže, záleží na tom jak moc je to vážné :-( různé formovače vyrábí Medela, ale asi nejlepší systém na to má Avent jsou to formovače Niplette ale je to dost drahý :-( ale prý to pomáhá, je to to nejlepší co pro to můžeš udělat :-)
No co si budem povídat, někde v centru vyndat prso, nebo flašku je rozdíl, ale já to pak řešila vodou, ale až dost dlouho někde od půl roku

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
30.12.11 20:03
PetkaSv píše:
No co si budem povídat, někde v centru vyndat prso, nebo flašku je rozdíl, ale já to pak řešila vodou, ale až dost dlouho někde od půl roku

To mi klidně povídej, u nás v prdelákově jsem z „centra“ za deset minut nejdýl u auta :mrgreen: Většinou dřív, než bych vybalila flašku ze všech těch vrstev, kam bych ji zabalila, aby mi to nevystydlo :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí