Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Baba píše:NeNa píše:
Teda Mondi, toto je pro mne novinka! Lacina teda ale neni. Nasla jsem k ni toto http://jabulanappies.co.uk/index.php?…ale to cloveku asi moc nerekne, ze. Nicmene jsem diky tomuto zjistila, ze je jeste mnoho plen, o kterych jsem jaktezivo nslysela, BABO??ZDE
Copa? Ja uz sem nic nedavam, nic nezkousim, nekupuju.
Prispevky, kde zahlidnu slova - objednavka, novinka, nakup, prodej, budu preskakovat
A na zadny odkaz v tehle nebezpecne diskuzi uz neklikam![]()
![]()
Hej ty mě fakt bavíš, kurnik nechceš přijet na návštěvu k rodině do F-M, fakt bych tě ráááda spatřila na vlastni oči. ![]()
Hele poraďte mi, jak paltíte tím Paypalem? jsem si teda taky založila účet, ale nepřidala jsem si tam kreditku, páč ta je mužova a zatím ho do toho nechci tahat. Ale je tam i link na debetní kartu, tak když si tam hodím svůj link, budu moct platit i přes debetku? Nechci to dělat tím složitým způsobem, že převádím prachy nejdřív na paypal účet a až pak to oni pošlou do cíle.
A jak to funguje, když platíte někomu? Koukala jsem do sekce Send money, tam pak stačí vpylnit jen e-mailovou adresu toho, komu to posílám a částku? A když chci platit v jiné měně, tak si to přepočítá podle nějakýho kurzu jo? Prachy navíc se nestrhávají?
Díky za tipy na obchody.
Suvi, já mám zaregistrovanou svoji kartu. Ale je to pak tak jak píšeš: send money, pak zadáš jen mail a ještě vybereš měnu z nabídky.
Halu a kartu debetní nebo kreditní? Jde to i s debetní kartou?
Ježiš to je tak složité? Kua já ani neumím anglicky, tak že pro mě je to fakt španělská vesnice. ![]()
Jo a o jakých kartách to mluvíte? Já mám jen ze spořitelny Maestro, to taky může být?
Debetní karta je druh bankovní platební karty, která umožňuje majiteli výběr peněz v hotovosti z jeho účtu a placení za zboží a služby v síti obchodních míst vybavených pokladními terminály. Je bankou klientům poskytována jako doplňek k účtu a narozdíl od karty kreditní, u debetní karty banka neposkytuje majiteli karty úvěr na úhradu transakcí učiněných kartou.
Kreditka funguje tak, že platíš vlastně penězi banky a až ke konci měsíce si je banka naráz strhne z tvýho účtu.
Suvi, já ani nevěděla, jaký je mezi tím rozdíl, musela jsem si to vygooglit.
Tak asi debetní.
suvi aha, tak že to co mám od spořitelny je asi debetní, že? Normálně s ní všude platím a pohyb na účtě je hned vidět.
Suvi, me zas prijde jednodussi poslat si tam nejaky prachy do foroty a pak to prevest. (kysely hrozny - stejne nemam kartu)
Katy. Staci Ti internetove bankovnictvi, kartu nepotrebujes.
To se tak dělá? Já bych tam zase peníze posílat nechtěla, třeba by mi pak chyběly na běžném účtu. Navíc mi to přijde složité. Mi celá platba trvá asi 2 minuty i s přihlášením a hned se mi ukáže, kolik se mi strhlo v korunách a je to zadarmo…
babo no tak to mám taky, tak že pohoda, teď ten účet na Paypal jen zřídit a můůůůůžu se dát do utrácení. ![]()
Jo holky a vyplatí se třeba v Anglii koupit i nějaké hadříky? Třeba šatičky na holčičku, na léto? Já sice šatičky moc nemusím, ale když má kopu takových krásných plínek, tak ať je můžeme ukazovat. ![]()
Katy tak třeba Next je tam levnější jak u nás i větší výber. Ale poštovný by tě asi taky nevyšlo nejlevněji. Tam je nejlepší zajet a nakoupit v Primarku, tam mají ceny jako 3 libry apod. za fakt dobrý věci.
Já chci kartou, nechci totiž čekat 2 dny než se to převede, to jsme tam teda vyčetla. Takže si tam zadám debetku a uvidím…
No Suvi zkus, ale já musela nejdřív ještě v bance povolit transakce na internetu - to nebylo automaticky, přestože už jsem měla internetbanking.