Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ähoj,
tak i u nás dnes byla pošta. Přišel mi první balíček plenek objednaných na MMB. Byly tam zavazovaví HHS a dlouhé hand made vlňáčky. Jsou sice Apolence zatím trochu větší, ale jsou úžasné.
A co s nimi slečna udělala- hned je pokadila:-)
Quinny - a co obchod u Tulenika? (http://tulenik.cz/) Já tam sice neobjednávala plenky, ale věci na praní a snapku. Ale balík přišel skoro hned.
Kojeni: Tobik byl zlaty. Od šesti týdnů spal celou noc:-) Akorat někdy okolo 6 měsíců se chvíli v noci budil,ale jakmile jsem najeli na příkrmy, tak zase spal. a odstavil se sám v 18 měsících. Idylka. Obávám se, že s POLi to tak jednoduchý nebude. TA by nejraději byla přisátá pořád:-) A noci se minimálně dvakrát budí:-(
kamarádky, když odstavovaly dítka, tak prostě odjely na 3 dny pryč a dítka nechaly tatínkům. A bylo to bez problémů.
Babo diky no nad tema cuddlama jsem taky uvazovala, ale nekde jsem vycetla, ze se pry dost srazi, tak mam obavu aby jsme je vubec dopnuli
preci jen jsme vahove nekde mezi 13 a 14kg ![]()
Ty latkovky se mi libi i designove jako obchudek, ale jako zase nemaji tu P`tit, kurnadrat ![]()
No já už s hambáčema taky nejsem tak spokojená, asi je schovám do šuplíku a možná se ještě někdy využijou.........jen co budu ale dávat na noc? Mám jen jednu Bambooo extra. ![]()
holky jste zlate, vecer jak ulozim draka tak na to juknu a neco uz objednam, protoze Katy to jsme na tom stejne, BE mam jen jedinou, a tu dostane dneska a pak co ![]()
jako uz je velikej by aspon na ten bobek mohl chodit na nocnik, ale to bych toho po mladym panovi chtela asi moc ![]()
a ted babo rad (teda nejenom Baba, ale vsechny ze
) co s tema vlnakama, mam je namoceny, uz jsem to drhla kdecim vcetne zlucaku, ale fleky jsou tam porad ![]()
Hmmm, tak s flekama asi moc neporadím, mám zatím vždy stačilo mýdlo, teď teda používám to citrusové od Imse vimse a hezky to pouští fleky od hovňousů. Jinak Cuddle se mi moc líbí, ale ta cena. ![]()
Koukám, že hromadně opouštíte hambáče, já na ně teda nedám dopustit, ale mě dítě nesrajdí v noci, maximálně tam ráno hodí nějaký tuhoš bobek.
Na noc jsme ještě používali hodně vycpanou hhs, ale to vypadal jak kuželka.
posraný vlňáky, no to je zapeklité, máš sůl na skvrny? Udělala bych roztok, ochladila ho a zkusila tím polít. Pak už asi zbývá jen vanish…
Byli jsme na Bráně, tak si to u mě trochu vylepšili, byla tam moc milá a ochotná slečna, mám všechno, co jsem chtěla, hlavně teda eko čistící prostředky a ten nočník. Myslím, že na začátek bude super, má fakt širokánské okraje.
A Mates je celé odpoledne v AIO thirsties, vycpané vkládačkama, ale myslím, že bude durch, bych ho přebalila, ale jaksi mi nedošlo, že když má AIO, tak si s sebou musím vzít i náhradní svrchňáky
A teď chrní v předsíni.
Katy2 píše:tak pri nejblizsi prilezitosti koupim, ale ted nemam no, akik akik
Hmmm, tak s flekama asi moc neporadím, mám zatím vždy stačilo mýdlo, teď teda používám to citrusové od Imse vimse a hezky to pouští fleky od hovňousů. Jinak Cuddle se mi moc líbí, ale ta cena.
čičinka píše:
Koukám, že hromadně opouštíte hambáče, já na ně teda nedám dopustit, ale mě dítě nesrajdí v noci, maximálně tam ráno hodí nějaký tuhoš bobek.
Na noc jsme ještě používali hodně vycpanou hhs, ale to vypadal jak kuželka.posraný vlňáky, no to je zapeklité, máš sůl na skvrny? Udělala bych roztok, ochladila ho a zkusila tím polít. Pak už asi zbývá jen vanish…
njn tise zavidim, kdyby mi smrade nekajdilo do plenek tak jsou ok, jenze on je desnej, kajdi az rano, jenze to stihne nez vubec na chuve zjistim ze je vzhuru ![]()
ani sul na skvrny nevlastnim…jezis co to jsme za domacnost
a vanish teda taky ne…me jaksi stacil vzdycky na vsechno zlucak, teda na pliny, predtim jsem nepotrebovala ani ten…
aha ted me napada, ze vanishe mam nekde vzorek, ale neudela to tem vlnakum nic?? mam obavu aby mi v ruce nezustala skvrna a vlnaky se nerozpadly ![]()
hmm asi mi nezbude nez to zkusit co ![]()
Jo jinak holky, Eli teda mlíku moc dnes nedala, ale masozeleninovou baštu snědla, pak teda vypila i mlíko asi 150ml ve spánku, no a pak jsem jí udělala bramboru s přesnidávkou naředěné mlíkem, tak to taky stlačila, no a teď žrala normálně banán, ona prostě asi nechce tu flašku a hlavně to čisté mlíko.
Není na to trochu malá? ![]()
Quinny, sůl na skvrny je docela dobrá věc, používám za pár kaček z DM, dělají se i eko, třeba ulrich. Nemyslím, že by vanish nějak poškodil tkaninu, jako neprospěje, ale nemyslím, že by moc uškodil. Jen to pak hodněkrát propláchni, ať na to smrádě nemá reakci.
Katy, přujde mi na nepití mlíka dost malá. U nás se teď ujalo brčko, dnes jsem v dm koupila canapol hrneček s brkem, po cestě jsem mu koupila čistou vodu a dala s obyč slámkou, tak pil, až se zlil. Tak třeba by se jí líbil nějaký hrnek s pítkem?
čiči hrníčku už jsem vyzkoušela až až. No a s tí mlíkem, doufám že si dá teď, pak okolo 11hod a pak v 5hod, no a dnes si dala kolem 14 hod, tak že by snat okolo těch 600-700ml mohla dát, no uvidím co mi ted na to mlíko řekne.......jdu na to.
Tak teď vypila 170ml, před tou 14hod vypila 150ml a ráno v 5hod vypila taky 150ml, okolo 23hod by se měla jako obvykle budit na jídlo a to vždy typije tak těch 180ml s 4odměrkami kaše, tak že pokud by dnes taky tak pila tak by dala 650ml, vic toho mlíka asi do ní fakt nedostanu.
Jo ještě měla trochu v té bramborové kaši, asi tak 40ml.
NeNa jo jo, je to fakt o nervy
, no ale jako kyne pěkně, jen že za jakou cenu? Jen se furt nervuji. ![]()
No Katy nemáš to lehký, to jsou boje jak u Stalingradu. Mates se děsně křečoval mezi 4-7 měsícem, kolikrát už jsem byla pekelně naštvaná na něj, přitom za to nemohl…ale bála jsem se přestat kojit. Teď s flaškou je to podobný, pořád si ji odendává a zase nandává, šponuje apod. U kojení jsem se s ním přímo rvala. Ale přibíral bezvadně, tak jsem to pak přestala řešit a i když pil třeba jen minutu, dvě, tak jsem ho nenutila. Malá je teda pěkná opice.
A mě se zítra královskou poštou už taky valej plínky heč heč
. No hlavně aby se neztratily, jak posledně jídelní židle, ta než dojla k nám tak objela minimálně půl zeměgule. Jsem zvědavá na ty vlňáky, vkládám v ně možná zas až příliš velké naděje.
Skvrny na vlně teda většinou zlikviduju žlučákem, ale to už bylo hodně dávno co mi je pokadil. Ovšem vzhledem k barvám, jaký budou mít (světlý) a plínám na rovno, si to zase zopakuju, abych to náhodou nezapomněla.
suvi a kde jsi ty vlňáky objednávala?
No kojení byl u nás fakt mazec, jako kdyby tu kozu chtěla, tak bych taky radši kojila, jen že ona jí chtěla jen v noci a to klidně i co hodinu, ale vždy trochu pocucala a spala dál, no a přes den už to fakt nešlo, už nebyla ochotná pít ani v polospánku, tak že bylo lepší se na to vybodnout.