Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Babo, Babo… ![]()
Holky, doufam, ze jsem se tou dupou nekoho nedotkla, me to nadchlo, dalsi slovo, co neznam. Ja jsem rada, kdyz narazim na neco noveho, pac pak muzu svemu muzi mlatit o hlavu, jak je nase cestina krasne kvetnata. On si furt mysli, ze anglouni maji nejbohatsi slovni zasobu, muj argument, ze technicke vyrazivo, ktere si svet osvojil, se prece nemuze pocitat, naprosto odmita! Takze kdyz ukazu na Zvire a reknu cesky spinavej zadek, tak muz uz rozumi, a pochopi, ze je plna plina. Uz zna i slovo prdel, ale dupa jeste ne! Takze diky, ja si ho zas nekdy, az bude prilezitost, vychutnam.
čičinka píše:Cici ono to asi bude vic vekem nez cim jinym, tak vytrvejte, oni se to nauci. U nas pak nejvic asi pomohlo kdyz se naucil pit z normal hrnku a brckem, z flasky nebo ruznych pitek nic moc
Quinny, no jo, jenže on je odstavenejA Suvik teď taky končí, zrovna leduje mlíkárnu.
Efik ja bych kojila jeste ted, ale me se ditko ve 13m jaksi odstavilo samo, ale fakt, ze toho mlicka uz asi tolik nebylo, protoze to uz dostaval jen rano v 5 a pak uz proste nic jinyho nechtel. Nocni kojeni jsem mu utnula asi v 7m spolecne s ucenim spanku, na coz jediny jsem ve vychove hrda = jediny co mam pocit, ze se nam povedlo ![]()
a zadny UM to u nas taky jednu dobu bylo, ale drzela jsem se par dni hesla, ze dite dobrovolne hlady nepojde a byla to pravda ![]()
Jinak vam teda zavidim ty osviceny lekare, nase mudra by nejradsi UM minimalne jako dokrm nacpala kazdymu, protoze MM prece tem detem stacit nemuze, a dokonalost sama je jeji sestra, ktery kdyz jsem na skoro 7m rekla ze malej jeste nejede v zelenine malem odvazeli, a pak byla megaprednaska, takze od ty doby na vse co se zepta jen poslusne kyvam a vyplaci se to ![]()
Neno dupa se používá převážně na Ostravsku, tam se mluví obecně takovým srandovním jazykem. Původně to je prý ale z polštiny, jelikož poslko je blízko.
Sranda, co ten tvůj jinak rozumí? Mám kámošku taky v UK a vždycky když přijedem, tak když o něm mluví, tak první rok říkala ON, aby nepoužívala jeho jméno, protože pak samosebou věděl, že se o něm bavíme a druhej rok už říkala SOUSED, protože už věděl, že ON je on
. Vždycky "Teď mě soused zas pěkně s… "
.
No, já se taky divím, co ta naše Mudr. má za názory, i látkovky jsou jí sympatický. Nevím teda co nošení, to jsem se neptala, i když už jednou jsme tam takhle taky byli.
Suvi, soused ![]()
quinny, ju, od včera pije z brčka a je to trochu lepší, sice část toho, co natáhne do pusy zase pustí ven, ale přeci jen něco vypije.Ale nerada bych to zakřikla ![]()
suvi soused je teda fakt dost dobrý. ![]()
Jinak mě fakt brzy asi odvezou, dítě nežere a nežere, teda spíš nepije a nepije, sice ráno v 5 vypila 150ml mlíka, ale od té doby asi tak 30ml a to z toho ještě poloviny vyplivala, no nakonec sežrala aspoň 100g zeleniny s masem, více naředěno, ale to asi potřebu tekutin nepokryje co? Jo a vypadá to že se nemůže vysrat.........to u nás ještě nebylo, tak že zase něco nového. ![]()
Suvik,dik. Mame to podobne, drzim se tez pravidla - hlavne nejmenovat! Byl to On, pak Ten Pan, pak Vasnosta, a mnoho dalsich, no jak rikam, jeste ze je ta cestina tak bohata. On nemluvi, ale uz si zdaleka nejsem jista, nakolik rozumi. Zda se mi, ze obcas uz jen z intonace odtusi…zacina to byt nebezpecne. ![]()
Tak balíček mi dnes nedošel, tak že snad zítra. ![]()
Jo a psala mi kámoška z lázní dělá tam na recepci, tak že nástup máme 16.2. a zařídila mi apartmán, tak že budeme mit i kuchyňku a hlavně vééééééélky pokoj, přemýším, že si tam vezmu i sušák z domu, tam se mi v klidu vejde. ![]()
NeNa píše:
Suvik,dik. Mame to podobne, drzim se tez pravidla - hlavne nejmenovat! Byl to On, pak Ten Pan, pak Vasnosta, a mnoho dalsich, no jak rikam, jeste ze je ta cestina tak bohata. On nemluvi, ale uz si zdaleka nejsem jista, nakolik rozumi. Zda se mi, ze obcas uz jen z intonace odtusi…zacina to byt nebezpecne.
to je asi duvod, proc ja bych nemohla byt s cizincem, na jednu stranu super, ale na druhou stranu bych byla sama v kreci, ze keca neco o me a ja mu nerozumim ![]()
Jeste jsem si vzpomnela jak jsem vas docitala, ze jste resily cim kdo pere, tak ja castecne v Ecoveru a castecne ted Qalt (Excel, i tekuty, Batole..to je taky od nich, jako na pliny uplny ideal a je to eko, a jeste to tak pekne voni..a objednavala jsem primo od nich… www.qalt.cz…, nad 1000,– to ochotne odeslou GLS zdarma
) donaska az ke dverim, coz je super, a jeste nejaky veci do mycky. Za ten litrik mam super zasobu vseho na hodne hodne dlouho, protoze ceny jsou vic nez priznivy ![]()
Jo když se tu zase připomělo to praní, tak já opět prala plenky v oríšcích a fakt jsou hezky vyprány, teď jsem dokonce udělala i ten odvar z ořechů, došel Jar tak že zkusím mýt nadobí v tom a pokud se to osvědčí, tak asi se vyseru na celý jar. ![]()
Zajimave, kdyz kliknu na ten odkaz od quiltu, mluvi to na me anglicky!
NeNa píše:
Zajimave, kdyz kliknu na ten odkaz od quiltu, mluvi to na me anglicky!
na mě to mluví česky ![]()
Nena, tobě to domů ale zadax asi nepřivezou
![]()
je to ale zvláštní s tou angličtinou ![]()
Asi to pozná odkud prohlížíš a hodí tě to rovnou do anglické verze.
Pastelko co pošta, ještě nedorazila?
Katy, tak to je fajn, ze vam vysel apartman, susak ber, kdyz uz na nej to misto bude. Pochytila jsem spravne, ze jezdite kazdy rok?