Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
čičinka píše:
Neno, jojo, vyspat se je pohodickaNocnik, co dodat, mas genialni dite, to moje chodi pravidlene kazde rano tlacit k mycce, popripade ke gauci
Tak ale aspon vis, kde hledat
Ten nocnik je stejne jen nahodicka, neverim, ze by tusil, co to vlastne dela.
Baba píše:Flyingfrog píše:čičinka píše:Teď už si dám pozor
Flying, nesmis Babe vsechno verit, pliny jsou jeji, ale ta statnice… Sni, Babo, sni…No, a Čičince věříš
A Puhelin je teda parádní
Jo, věřím
Jsem to můra proradná ![]()
No a matkapuhelin je mobilní telefon, z toho jsme měli všichni děsnou srandu
Já někde vytasím sešit a najdu určitě nějaké další zajímavosti ![]()
Teda, když vidím ty plíny, ještě, že nemám účet na paypalu ![]()
Babo: Nějaké s kočkou by nebyly? ![]()
Čičinko: Já zatím na čtvercích a kalhotkách míním začínat, uvidím, jak se pak rozjedu. Ten sklad na draka můžu zkusit i na novorozence?
Ja myslim, ze urcite, ony ty nazvy zavadeji, novorozenecky sklad se rekne anglicky chinese fold, tj cinsky sklad, takze o novorozenci tam neni ani slovo. Jen spotrebuje vic latky, takze z pliny 70×70 ho pak uz na batole das tezko. Ale myslim, ze treba imse vimse dela ctverce 90×90, tak tam by klidne mohl byt i novorozenecky sklad na rocni dite.
Sklad na draka taky nema moc saci vlastnosti, na novose je tam uprostred poskladana cast plinky, kdezto sklad na draka plni spis funkci vazacky, drzi samotne save jadro.
Nastval me manzel, mam chut si koupit nejakou plinu ![]()
Babo - tam se to ovcema jen hemzi
, vypada to vsechno na flis - musim na to vecer poradne mrknout ![]()
Neno - to je uleva,ze? Nam se taky oddechlo po odstaveni
. Jsem rikala,ze uz chapu vsechny anglany proc nekoji
, ale tak ja to zase radeji par mesicu vydrzim - ten teror ![]()
kamosce zacala holccika taky kadit uz kolem 9 mesice do nocniku a zustalo ji to. Do pliny jen curala a nekdy kolem 2 roku uz zacala i uplne v pohode na nocnik curat.
Mne ted dite ani nechce na nocnik curat
,nevim proc - sedi ale nevycura se…
Presne, on se na tom nocniku i krouti, ze potrebuje, ale nevycura se. Treba po 2h, co ma suchou plinu a nic, zvedne se, kus poodejde a vycura se. zkratka neumi uvolnit to panevni dno. Jen nevim, jak ho k tomu primet
Kdyz jsem ho davala tesne po probuzeni, aby se vycural, tak se sice vycural, ale pak zacal silene jecet a stejne nechapal, co to udelal, takze nevim, zda to ma nejaky smysl ho tam posazovat, kdyz vim, ze z toho bude rev ![]()
ahoj!
téééda holky, to jsou nádherný plíny! ![]()
ještě, že se nedají sehnat u nás, páč ty přeslazený růžovoučký bych určitě koupila ![]()
ale jak už jsem tu několikrát hlásila: zatím žádné další nákupy! ![]()
Ahoj látkařky,
chtěla bych znát Váš názor, kolik toho potřebuju do začátku.
Rodit budu každou chvíli
- snad a rozhodla jsem se že jakmile se vrátíme z porodnice, tak budeme látkovat a nevím jestli mi do začátku stačí to co jsem si koupila, jestli mám přikoupit už teď více anebo to raději nechat na pak. Číst všech 800 stránek fakt nechci - třeba už jste to tady řešili, ale do porodu bych to asi nepřelouskala
- takže budu ráda za nějakou odpověď.
Tak tedy mám zhruba toto:
Mě se pořád zdá že toho mám i do začátku a na zkoušení málo, ale manžel zase nechce abyh moc nakupovala, pokud si to neodzkoušíme a uvidíme jak nám to půjde.
Kvůli porodnici mám ještě pytlík pampersek (
), který budeme dobírat i doma, tak si manžel myslí, že toho máme na začátek dost a že pak když tak objednáme nebo sjedeme koupit (máme tady naštěstí kamenný obchůdek, takže to je po ruce).
Děkuji za vaše názory a případně rady, co ještě před porodem nakoupit (pokud to ještě stihnu
)
petka.konecna píše:
Ahoj látkařky,chtěla bych znát Váš názor, kolik toho potřebuju do začátku.
Rodit budu každou chvíli
- snad a rozhodla jsem se že jakmile se vrátíme z porodnice, tak budeme látkovat a nevím jestli mi do začátku stačí to co jsem si koupila, jestli mám přikoupit už teď více anebo to raději nechat na pak. Číst všech 800 stránek fakt nechci - třeba už jste to tady řešili, ale do porodu bych to asi nepřelouskala
- takže budu ráda za nějakou odpověď.
Tak tedy mám zhruba toto:
- čtvercové pleny 70×70 13ks a 80×80 16ks
- AIO Mommy´s Touch
- AIO Tots Bots
- Pop-In se savou vkládačkou 2×
- Haipa Daipa svrchní kalhotky PUL
- Hemp Hour Strap 2×
- Svrchní thirsties 1×
- plenka Haipa daipa microfleece
- a svrchní Gmimi S a M (ty nejobyčejnější co byli v obchodě)
- mám i nějaké separačky - Imse Vimse a Baby Idea vkládací plenku
Mě se pořád zdá že toho mám i do začátku a na zkoušení málo, ale manžel zase nechce abyh moc nakupovala, pokud si to neodzkoušíme a uvidíme jak nám to půjde.
Kvůli porodnici mám ještě pytlík pampersek (
Děkuji za vaše názory a případně rady, co ještě před porodem nakoupit (pokud to ještě stihnu), který budeme dobírat i doma, tak si manžel myslí, že toho máme na začátek dost a že pak když tak objednáme nebo sjedeme koupit (máme tady naštěstí kamenný obchůdek, takže to je po ruce).
)
co třeba ještě vázačky Disana? Možná i nějaké vlňáky, ale na ty je ještě čas. Asi bych vyřadila ty svrchňáky Gmimi, myslím, že jsou to neprodyšné igeliťáky. Taky můžřeš vyzkoušet téměř všemi opěvované Kikko bambusové plenky- na novoše možná až moc savé a veliké, ale zase krásně měkoučké.
disana vazacky, kikko ctvercove bambusove, vkladacky baby idea bambus kratke. To jsou 3 veci, ktere uzijes az po nocnik. Tech ctvercu mas 16 ks vsechno, nebo 16ks na prebalovani a jeste neco na utirani pusy a tak? Protoze vim, jak jsem podkladala hlavicku vecne ublinkavajicimu miminu, pri prebalovani jsem davala pod zadek ctvercovku, kterou vetsinou pocural, zkratka ty ctverce se neztrati, ale klidne bych investovala do nejakych trochu lepsich, ty obyc co mam doma jsou jak struhadlo ![]()
Neczuz, čičinka - ty čtverce, těch 13 menších a 16 větších mám jen na prdelku, na blinkání jsem koupila nějaké obrázkové (nic moc kvalita, ale na blinkání stačí), a k přebalování mám ještě podložky perlan a přebalovací podložku, ale i ty obrázkové plenky.
O Kikko Bambus a Disanách jsem uvažovala - už je mám na nakupovacím seznamu, když říkáte, že jsou dobrý. A ještě teda dokoupím asi Kikko čtverce LUX, ať těch čtverců mám více, jak říkáte, to se neztratí.
Já na blití měla 20. Ono počítej na každý kojení 1 poblitou plínu. tedy jestli bude jako Tomíno. Zpočátku stačily takové ty plínkové ubrousky, ale pak blil ve velkým.
Petko na MMB jsou teď disany zavazovačky http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
No tak to je dobrá cena
Včera jsem koupila na Modrym koníkovi 6 ks, jinak bych je brala ![]()