Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
PetaP píše:Katy2 píše:Jo a mácháš ve studené nebo teplé? Aby tam nezůstaly ty skrvny no já nevím, jsem laikPetaP píše:NO pokaděnou přemáchnu, přeperu ve žlučovém mýdle a hodím do kýble s plínama.
Jsem to napsala pod citaci pod kterou jsem nechtěla, pardonNo a to ty pokaděný plíny přemáchnete ve vlažný vodě a hodíte do pračky?? Já myslela, jestli se to nějak neodmáčí.. A přepláchnout ve studené nebo vlažné vodě? Aby mi tam pak nezůstaly fleky
Máchám ve vodě jaká teče, obvykle ze začátku teče studená, pak až je teplejší, než to k nám ze sklepa dojde, tak mám plínu přemáchnutou. ![]()
zuzanecka81 píše:co vy na to?
Že seš taky pěkný střevo ![]()
Efíííííkuuuu. Krásný pokojík mají smráďata. Mě se nejvíc líbí to s tou věží ![]()
Baba píše:Katy2 píše:
JO Babo co ten Mio fresh, máš nemáš, bude nebude?Co, kde, jak, proč?
Jo, bude. Ale pošlu to až, mi ho Bambulín přiveze. Nejspíš v pátek. (jestli ho přiveze
Těhudemence zde, všechno mi trvá třikrát dýl.) Byl by schopný poslat Ti něco úplně jinýho
Ok, ok, já se jen ptám jestli jsi na to nezapoměla. ![]()
Zuzanecko - ses sikula - ja porad koukam na ty obslehnuty pastelky
…a kde mas snapku?
Peto - ja pokadeny ani nenamacim - vetsinu mi pobere seperacka a ta troskaco prosakne tak se krasne vypere bez predem namoceni. Jen kdyz jako mala plenu fakt zaneradi,tak teda pak premachnu a snazim se ci nejvic odstranit, ale jinak to pracka krasne vypere…
Babo, to je normálně úchylka
mám tu plnou komodu hadříků na mimi, ale těma se nekochám. zásadně se kochám plínama ![]()
Mirii píše:
Zuzanecko - ses sikula - ja porad koukam na ty obslehnuty pastelky…a kde mas snapku?
Peto - ja pokadeny ani nenamacim - vetsinu mi pobere seperacka a ta troskaco prosakne tak se krasne vypere bez predem namoceni. Jen kdyz jako mala plenu fakt zaneradi,tak teda pak premachnu a snazim se ci nejvic odstranit, ale jinak to pracka krasne vypere…
Seperacku nemám, já se v tom nevyznám, potřebuju?? Jinak děkuju ![]()
Miri, jinak ten styl pastelky jde fakt ušít v pohodě, jsem to zvládla i já, úplný jelito, pár dní po koupi šicího stroje ![]()
jen by mě zajímalo, zda tu pastelky vůbec někdo používá
jak sajou a těsní a tak ![]()
jinak teda mě se děsně moc líbí ty bum geniusky a itti bitti. jestli se osvědčí v prakci
, budu přikupovat ![]()
PetaP píše:Mirii píše:Seperacku nemám, já se v tom nevyznám, potřebuju?? Jinak děkuju
Zuzanecko - ses sikula - ja porad koukam na ty obslehnuty pastelky…a kde mas snapku?
jj, separačky pořiď. kór na tu novorozeneckou míchanici ![]()
Peti - separacky bych teda taky rozhodne poridila…
Zuzu - ty bum geniusky nemam..ja tak jako premyslim i o koupi pastelek(ale nejak semi nechce jit do snapky) a taky o hemphourkach …no vubec mam porad pocit,ze mam tech plin malo
. Nejak sem propadla kalhotovym plinam a na ne jen vlnaky
a all in one apod. mi spis lezeji ve skrini - na ven beru itti bitti(ty mam troje),ted mam novou SIO opicku a jeste mi dojde jedna s ovalkama…ale porad mam plin malo
, hlavne jako kdyz prijde druhe prte
. Si rikam,ze ze zacatku bude porad v disanach a pak uz bude treba Denca bez plinek…jinak budu muset teda dokupovat plin dost ![]()
Aha, to je něco jako vkládací plenka? To dám pod normální bavlněnou a po „použití“ normálně vyhodím?
to jsou věci ![]()
PetaP píše:
Aha, to je něco jako vkládací plenka? To dám pod normální bavlněnou a po „použití“ normálně vyhodím?to jsou věci
dává se úplně navrch - až na zadek, nad všechny plíny. je to takový tenký cosi.
dělají celulozové a viskozové. dají se i prát (počůrané). jukni na popolini separační plenky
zuzanecka81 píše:
Babo, to je normálně úchylkamám tu plnou komodu hadříků na mimi, ale těma se nekochám. zásadně se kochám plínama
Tak nápodobně ![]()
Mám je v komodě seřazený podle barev.
Teď sem u našich a trpím, páč jsou naházený v pytli. Sice průhledným, ale není to ono ![]()
Baba píše:zuzanecka81 píše:Tak nápodobně
Babo, to je normálně úchylkamám tu plnou komodu hadříků na mimi, ale těma se nekochám. zásadně se kochám plínama
Mám je v komodě seřazený podle barev.
Teď sem u našich a trpím, páč jsou naházený v pytli. Sice průhledným, ale není to ono