Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
mirii:mě teď paní v obchodě s plenkama ukazovala takový aviváž šetrnou kt. je dobrá na plenky že trochu provoní a zjemní..
tak jsem přemýšlela že bych koupila ale začít bych měla asi u prášku ..používám sliz a to je dle mého nic moc sice se to vypere ale pořád mi přijde že to tak divně „smrdí“ ne močí ale tím mýdlem ![]()
Mirii já už fakt nevím v čem prát, prala jsem v Lovele, v Batolátku, teď dokonce v prášku na pleny Bambinex (1kg za 250kč) a mám pocit, že plíny smrdí furt stejně.
![]()
Holky koupila jsem si moc vlny na vlňáčky.je to tuzemská vlna a je dost mastná,jako ne drahá,ale že se nemusí hned impregnovat.Prodala bych čtyři klubíčka.Je opravdu hebká oproti vlně, ze které jsem pletla vlňáky pro některé z vás.
Co mám dělat,když mi prcek protestuje a nechce na sebe pletené vlňáky.Strašně ječí a strhává si je.Pletu mu dlouhé,že je bude mít místo punčošek v zimě a to teda,když je nebude chtít,tak mě naštve,smraďoch jeden.
no ja bych se asi avivaze na pliny bala - ja nedavam avivaz ani na rucniky,pac se tim nici jejich savost..tak nevim, setrna avivaz na pliny ..
,spis bych do toho radeji nesla…
to bude smrdět pořád.Jestli myslíš aviváž od permonu,tak Ti nepomůže.Tu jsem používala hooodně dlouho a nepomohlo,je to materiálem.Já z toho bambusu necítím moč,ale jako by suchou namočenou trávu.to je kombinace suchá namočená. ![]()
Pokud je to Permon tak to není aviváž,která obalí vlákna jako normální aviváž.Je to určený na plínky a na savé materiály,které mají být savé.
Mirii píše:
tak jedina rada je necuchat k nim
Mirii já nečuchám, ale když ona to jde fakt cítit jen co ke mě řileze, tak vím že je počůraná, mě to jako nevadí, ale víš jak, někdo příjde na návštěvu a dítě smrdí.
Posledně mi říkala švagrová, že ELi je asi pokaděná, no a ona byla jen počůráná.
![]()
musím se pochlubit,pač mám strašnou radost.Nechali jsem dětem vymalovat pokojík od sestřenky a povedlo se,tak snad se mi podaří vložit obrázky
Katy taky jsem si myslela,že je pokaděnej,ael ono jen počůranej,tak jsem začla na doma dávat čč a spokojenost.teď teda už nedávám,protože mi chodí na niočník.Je nahatej a prostě si jde,ale je pravda,že se mu tak dvakrát denně podaří čůrnout i na zem.Včera jsme byli venku na hřišti bez plenky a dlala jsem ho dvakrát čůrat,teda musím sama,pač si ještě neřekne,ale musím říct,že nám to jde tak nějak samo.Foufám,že to nezakřiknu
pami - vypadá to supr
a nestraš, že by se mohlo stát, že moje dítka budou proti vlně ![]()
holky jsem výhodně sehnala dalších 14ks zavazovacích disan
tož jsem nadšená, chlap to ještě neví ![]()
pavli a katy máte šikovné chlapy, můj zaváže novorozence se snapkou - ale musím mu to nachystat, chystám teď i kvůli sobě, protože přebalovák jsme přestěhovali kvůli druhé postýlky a není to kde dávat
děcka při přebalování žužlají separačky a sypou na sebe pudr, jak jsou nezbedné ![]()
Ted jsem si vzpomnela, ze ze zacatku i vlastne docela smrdeli ctvercovky. Ne primo smradek, ale to mokro bylo hrozne citit, ale pak to bud preslo, nebo jsem si zvykla ![]()
Mates byl dnes rano total v mokry pline, jako disana mela i mokry snurky
Tak nevim, neprislo mi ze by pil nejak vyrazne vic ![]()