Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
pet
34
5.8.06 20:59

Holky při jakých stupních perete plínky a jak často používáte bělidlo? Já ho taky občas přidám,plínky peru na 40 nebo 60 a začínají mi žloutnout :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
5.8.06 21:20

Evinko , tož to koukám 8O , to jsem zkusila párkrát v šestinedělí, pokaždé převlékala celou postýlku i kluka, a teď používám BM kalhotky (mám 2 od každé velikosti) a doma pletené vlňáčky a malý průtokáč zatím neprotekl. Ty vlňáčky vypadaly teď v létě i celkem frčně - jako kraťásky.

Pet - mám čtvercovky, peru je na 60, jednou za dlouhý čas na 90, zatím jen 1× sůl na skvrny a jsou vcelku bílé. Ale suším na sluníčku, pokud to jen trochu jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet
34
5.8.06 21:32

Naše plínky sluníčka moc neužily - bydlíme v paneláku a zateplovali ho.Nedávno jsem si dělala legraci,že sotva sundají lešení a já natáhnu šňůry,začne dlouhodobě pršet :lol: No a je to tady :) ,doufám,že se ještě sluníčko ukáže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
5.8.06 21:40

Lalwenko, myslela jsem kalhoky Bumpy Day. Ale nemyslela jsem, že jsou jen z biobavlny, samozřejmě tam musí být podšívka se zátěrem, to by jinak protékalo. Zdají se mi prodyšnější než popowrap,které jsou z polyesteru. Kalhotky BM nemám, takže nemůžu porovnat,ale kalhotky Bumpy Day jsem si velice oblíbila. Drží krásně i obyč. čtvercovou plínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
5.8.06 22:07

Tak holky - už jsem byla rozhodnutá, že si nějaké ty kalhotky pořídím, ale jak vás tady čtu, tak buď musím koupit aspoň patery, někomu zas nesedí cvočky a když už se pro nějaké rozhodnu, tak další den se tady dočtu, že tamty a tamty jsou lepší. A jsem zas tam kde jsem byla předtím.

No ještě to tu budu sledovat a uvidíme!

maxik - je to blbý tady psát, ale ten pásek si trochu utáhla? U nás to opravdu drží, ale je pravda, že když malého přebaluje mamka, tak se to rozjíždí. Bojí se to trošku víc utáhnout. Aby si tu někdo nemyslel, že malého trápím. Ještě jednou připomínám, že to takhle funguje i v porodnici!!!

Klaris - Díky za vysvětlenou. Na těch stránkách jsou opravdu moc pěkný.
Nezkoušela jsi dát do těch kalhotek dvě plíny + igelit a na to ty kalhotky.?Třeba by nebyly pokaždý mokrý a nemusely se prát. A stačily by třeba jenom dvoje.

Tak ahojda E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
5.8.06 22:24

Evinko - v pohodě; přitáhnuté to měl snad dost, nepovolilo to, ale prostě se pročůral během necelé hodinky kolem nožek, ale fest, nechápu jak, volala jsem mamce, konzultovala to s ní, a prý to bylo dobře. Holt mám asi čůrala obecného. :roll: :lol: Tak jsem zainvestovala do gatí (teda zainvestovala - ty BM byly drahé, ale na vlňáčky jsem dostala přízi ve slevě, protože to byla 100% vlna :wink: , a vyšly mě jedny na cca 20Kč + práce 2-3hodiny podle velikosti), zase míň peru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
5.8.06 22:48

Nanko , jo, jsme Ikea fanatici, my rádi montujem :wink: :D
Jinak k těm kalhotkám - když mi Šimon pokadil aktuální velikost, tak jsem mu prostě dala o číslo větší, to zas takový rozdíl není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
5.8.06 22:57
jahoda píše:
Lalwenko, myslela jsem kalhoky Bumpy Day. Ale nemyslela jsem, že jsou jen z biobavlny, samozřejmě tam musí být podšívka se zátěrem, to by jinak protékalo. Zdají se mi prodyšnější než popowrap,které jsou z polyesteru. Kalhotky BM nemám, takže nemůžu porovnat,ale kalhotky Bumpy Day jsem si velice oblíbila. Drží krásně i obyč. čtvercovou plínku.

Dík :wink: :oops: , já to asi nějak blbě přečetla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
6.8.06 18:29

evi,
tak to co vy pouzivate, jsme pouzivali taky, ale s gumickou :-) potazenou latkou, a aby to neprosakovalo, tak jsem hodila svrchni vrstvu fleecu, pozdeji vlnu, neni to tak nepropustny jak normalni vlnacky, ale funguje.
je to videt na:
http://www.mokosha.info/zkusenosti.htm#… (pod obrazkem nocniku a cinskych kalhotek)
ale ani baleni s paskem neni neobvykle, bali se tak v indii ;-)

postupem casu to fungovalo cim dal min, jak lozila, tak to vykluzovalo, takze jsem ten pruh fleecu prisila vepredu na gumicku, vzadu to vic zastrcim, a aby to po stranach lip tesnilo, mam na tom gumicku, jak byvaji na spodnim pradle, vypada to desne sexy ;-)

nafocene uz to mam, jeste to narvat na net… trosku nestiham, ale dam pak vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
7.8.06 08:49

HEZKÝ DEN,
tak jsem si tady početla o složení mýdel a jsem trochu na rozpacích, co vlastně použít na praní, aby to bylo bio i eko. Našla jsem tady
 http://www.popolini.prodejce.cz/…stredky.html

• mýdlové ořechy. Vím, že se to už někdy řešilo, buď tady nebo na ekodomácnosti, ale nemůžu to dohledat. Máte s nimi někdo zkušenosti?
    Bylo by to na praní plínek vhodné?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.8.06 14:43

mýdlové ořechy

Anavi, taky nad těmi ořechy vážně uvažuju…viděla jsem je taky na www.mydlove-orechy.cz, jsou tam o hodně levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
7.8.06 14:50

Anavi , dvě kamarádky ty ořechy zkoušely na praní plen a ostatního prádla a nebyly spokojené, prostě to nesplnilo očekávání. Toť zkušenost, ale ne z mé hlavy. Jinak Ecover na praní je bezva, ale po něm hrubne prádlo jako ďas. A moc děkuji všem za názory na můj předchozí dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.8.06 21:08

porodnicke vlozky

Ahoj,
holky nevite jak je to s porodnima vlozkama? Ty jsou taky nerozlozitelne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
8.8.06 22:32

Faninko, Zuzo, děkuji za odpovědi. Opravdu je tam mají levnější. Tak asi koupím půl kila a vyzkouším.

Berti, s těmi porodnickými vložkami by to nemuselo být tak zlé. Neobsahují ty igelitové vrstvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
10.8.06 16:36

Ahojky, dneska vás zahrnu spoustu dotazy, jestli se nebudete zlobit :--) Jsem případ, co? Pořád něco řeším. Slíbila jsem, že sem dám zkušenosti se šátkem , tak se „chlubím“ a hned si řeším další věci. Už jsme s malým vyrazili párkrát do terénu, ale mám trochu potíž. Kolébku jsme vůbec neprovozovali, protože je malý na ní veliký, takže uvazuji malého jen do toho kříže s kapsou varianta I a II http://www.zlaticko.cz/php/main.php?… a malý má v tom úvazu strašně zalomenou hlavičku na stranu. Už je to velký chlap a prostě se mi nevejde na tělo tak, aby měl hlavičku jakeš takeš rovno a ještě ju neudrží. Co s tím? Má dva měsíce, cca 6,5 kilo a dlouhý je jak týden před výplatou. Jak se řeší to období než to mimi udrží hlavičku? Nebo je to normální, že ju má tak hodně na stranu? Mám strach, abych mu neničila páteř a v okolí nemám žádnou šátkovou maminu, aby to zkoukla a posoudila. Nevíte? Jinak dnes jsem udělala bezva zkušenost se slizem. Jak na potvoru (tak to bývá) jsem ho udělala větší množství a protože jsem ho vyráběla kolem půl druhé v noci (to maličký klidně spí a mám spoustu času na domácnost) a byla jsem líná to pořádně rozmíchat, tak jsem ráno našla mýdlovou krustu na kýblu, pod tím hustější voda a na dně nerozpuštěnou sodu, takže vřele doporučuji všem, aby se poučily z mé „chyby“. Dnes jsem to rozmýchávala a dala si pěkně do těla, snad pračka ty hrudky zchroustá. A ještě dotaz k Bambino kalhotkám svrchním - máme velikost 7-9kg, dávám do ně už jen jednu látkovku a přebaluji častěji. Malý má totiž už hrozně otlačené nožičky a někdy i zádíčka od těch lemů a to mu je vůbec neutahuji. Myslím, že se to tu řešilo, že některé mamindy obšívaly BM lemy, nevím, jak jiné typy, bo máme jen BM (zatím), ale zdají se mi být už dost opotřebované. Už se těším až se malý bude učit bez plíneček, bude to co nejdříve :--) Dudlík - jak ukonejšit tvorečka, který evidentně potřebuje sát a nepoužít dudel? Malý by mohl být u prsu co hodinu až se přepíjel a někdy i zvracel. Potřeboval si dudlat, tak jsem (ač velmi nerada) koupila dudlík, ale k mé radosti a neradosti souseda (malý dává dost hlasitě najevo, že je nespokojen) ho nechce. Jenže nevím, jak ho ukonejšit. Paleček cucá jen výjimečně a na cucání hračky nebo plenky je moc malinký. Nejlepší by bylo malého přilepit k sobě a nosit celý den u prsu, jenže to nejde. Poradíte zkušenější? Díky a krásný den :--))) Mějte se nádherně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure