Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Vypadá to hezky, hlavně velký výběr plenkových plaveček, kdyby to bylo tak i u nás…
ja mam dvoje trenovaci kalhotky od imse vimse, jsou hrozne roztomile, protoze je na nich zoologicka zahrada ![]()
ale pokud se chce te poradne pokochat, mrknete na www.diaperware.com ![]()
bora píše:
ale pokud se chce te poradne pokochat, mrknete na www.diaperware.com
Boro ty plínky jsou úžasný
a tohle nejspíš budou batikovaný čtvercovky, že jo ?
tak ja jsem uplne zamilovana do nebelenych cinskych vicevrstvych, (Unbleached White Eagle Textiles Chinese Prefolds), pak do Unbleached Baby Textiles Indian Prefolds a kdybych balila klasicky, sahla bych urcite po hooooodne savych Polar Babies Hemp Fleece Prefolds - konopny fleece saje dvakrat tolik co bavlna
http://diaperware.com/…handdyed.htm:
batikovany ctyrcovky ci vicevrstve bych s radosti importovala, kdyby byl zajem,
ale u ~Starbunz~ mi zustavalo srdce stat, az jsem skoro litovala, ze jsme bezplinkovi ![]()
no a nekde u http://diaperware.com/…ebottoms.htm#pul brokatovych svrchnich kalhotek jsem se rozhodla, ze proste musim rozjet vlastni produkci, evropskou a tedy levnejsi nez americky import.
tak o co byste mely zajem????
Jéééé! Tak to už bych si neuměla vybrat ani trochu… To je mazec, a já blbec fungovala rok a půl se Sandrama:-(
Vyráběj, já kdyžtak ještě porodím pár dětí, aby byl odbyt. To by mohlo manžela ukecat:-)
cífka
Boro, to si piš, že by byl zájem. Taky mám v plánu porodit pár dětí, aby to unosily. … no jo, ale co když nám bude fungovat bkm
![]()
Ježiš neštvěte mě ![]()
to jsem nemohla tohle vše vědět dřív - rok jsme fungovali s čtvercovkama a Sandrama a teď furt nakupuju plíny a kalhotky a vůbec malou neučím na nočník, jak mě furt všici prudí
, jen aby to unosila ![]()
Naštěstí čekám druhé, tak se ještě vyřádím..ale kdo to pak bude chtít všechny ty plíny?další jaksi neplánujem - průběh mého těhotenství mě dost odrazuje pokoušet se o dalšího potomka ![]()
Ovšem už teď mám hlavu jak škopek co tomu malému nakoupím - u mě hraje roli i cena - takže rozmýšlím v cenových relacích do 150kč/ks takže mě momentálně lákají vázací Disany, Imse Bioflanel nebo Koaly a podobně..- kritérium je hlavně to aby byly „méně protékací“ na kalhotky a já tím ušetřila práci při praní zakakanách gatěk
Akorát co budu dělat s tou hromadou sepraných čtvercovek? nemáte nějaké využití?? ![]()
Ještě k těm čtvercovkám - záleží na tom jakou značku máte, ty moje sice vypadají hrozně , jsou žmolkovaté a tvrdé, ale netrhají se a „netyří“
(mmch hezké slovo
) Ovšem oproti těm starým se to nedá srovnat - ty jsou silnější, nežmolkují a vypadají furt stejně i když už jsou po třech dětech (ovšem taky ne všechny - mám i staré žmolkovaté a staré roztrhané - asi i tehdy záleželo na značce, ale prostě takové jako mám ty dobré staré už se dnes nedělají vůbec. Proč??)
Klaris
Boro - ty jsou krááásný, lidi co používají jednorázovky vůbec neví o co přichází ![]()
Teď si mi kamarádka co má 16m holčičku stěžovala kolik utratí za plíny - malá jí vypije 2litry denně a navíc má furt opruzenou prcku, takže mají i 10plín denně, jak novorozenec, takže utratí přes 1000 za plíny za měsíc. Jsem jen tiše podotkla, že tolik za jednorázovky my utratíme tak za rok ![]()
Klaris
Klaris, čtvercovky schovej pro Bianku, až vyroste a bude mít mimino ![]()
Boro, u mě taky vedou Starbunz. Kdyby je, čistě hypoteticky, teď začal někdo prodávat, tak se asi neudržím a koupím agátě „berušku“ a „medvěda“
Jsem z nich fakt hotová.
Ještěže jsme včas přešli na látkovky
, jednorázovky tak zábavné určitě nejsou. Hromada na komodě se mi rozrůstá
,ale stejně budou přibývat další.Takže jestli se objeví další nové plínky,hlásím, že se přidám ke kupujícím ![]()
Tak mě teda Boro pěkně štveš a ke kupujícím se nehlásím, páč další děti kvůli plenám rodit teda nebudu - béééééééééééé.
Ale pokochala jsem se pěkně, a zaslintala
.
Tak si říkám, že náš tradiční výrobce plínek dost zaspal. Přitom já mám výbornou zkušenost např. s jejich tetra osuškama. Kdyby z tohoto materiálu dělali čtvercovky, ty by líp sály, praním nehrubnou, rychle schnou a vydrží věky. Snad by zvládli i vícevrstvé, nějak tvarované, barevné, roztomile potištěné. Je jasné, že by byly dražší, ale to jsou i všichni ostatní konkurenti. Lenka
A Boro, ty už máš nějaký e-obchod, nebo chystáš? Mně se to strašně líbí, ale kde na to mám pořád brát? ![]()
Jany
no na obchodu pracuju, ale je to hlavne pro bezplinkacky, ze jo
ale mam vyrobce, ktereho zpracovavam, prejde na konopny flaus, konopi saje dvakrat tak co bavlna, takze ani v latkovce nebude mimi jak mravenec, je antibakterialni, navic je vzdy bio, nepotrebuje zadny pesticidy,
no a svrchni, to kdyz mu vylicim, jake byste braly.....
cenove to chci drzet dole, ja taky ziju z materske a nezaplatim pomalu ani cely najem ![]()
vyrobci asi vubec nedelaji pruzkum trhu, kdyby jen tusili, jaka poptavka a po cem…