Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
a myslíš že komerce to nenarušuje?když vezmeš co je tam za dryjáky..A navíc takový nový Rex se soda efektem…
já bych řekla že po roce a půl intenzivního používání už na to mají nárok i BM plíny o „nových“ čtvercovkách ani nemluvě (ty staré se kupodivu drží - alespoň u nás, s těmi „novými“ se to nedá srovnat, jakpak je tenkrát dělali?)
Klaris
No přesně, já bych taky řekla, že za to může spíš kvalita plen. Tím teda nechci říct, že by BM byly nekvalitní, jen to, že se prostě operou.
S tím rozdílem mezi novýma a původním čtvercovkama má Klaris pravdu, je to fakt jiná gramáž i kvalita (když člověk vezmě v úvahu, že se ty plínky vyvařovaly). Škoda, že jsem jich nepodědila víc. ![]()
Jasně, souhlasím, jen mě napadlo, jestli té sody ve slizu není třeba moc, ale nevím.
Teda nechci se zastávat dryjáků (fuj tajbly), ale nové čtvercovky jsem v Persilu Sensitive prala dva roky +-autobus (teď asi měsíc Ecoverem) a jsou v pohodě, rozpáraly se asi 2 a to ne v pračce.
Až se dostanu do města v normálním počasí, určitě se zapojím do slizké komunity.
cífka
Ahoj holky, nevím, jestli je nutné vlněné kalhotky Popolinky před prvním použitím naimpregnovat lanolinem, co říkají vaše zkušenosti?
Ahojky Jahodo,
myslíš ty natahovací ?
Natahovací popolini se nemusí před použitím impregnovat, jsou o dost jemější než Disana, ale se zase víc vytáhnou
Já ani nevím, že popolini mají natahovací…Myslím ty na patentky - woolwrap.
Natahovací popo vlňáčky
http://mamiko.info/…ahovacky.jpg
Woolwrap na patentky, nemám, ale co jsem vždycky četla tak jen, že jsou to „fakt držáky“ tak myslím, že nemusíš mít strach ![]()
Jahodo, impregnovat je určitě nemusíš. A Lalwen má pravdu. Jsou to fakt držáky ![]()
Lolo, já jsem totiž někde četla, snad na rodině, nevím, že někdo je musel poprve naimpregnovat, ale nevím, které konkrétně to byly. Tak aby mi dobře sloužily. dík za informaci.
Já myslím, že to byla řeč o některejch těch pletenejch (Popo nebo Disana). Já měla právě s Disanama tu zkušenost, že bylo zapotřebí impregnovat dokonce dvakrát. A stejně vydržej kratší dobu než WoolWrap (přeci jen ta pletenina oproti „filcu“ tak neobstojí)
Jo to byly ty Disana, ty se inpregnovat před použitím musí, já to schválně testla a neinpregnovala a protekly mi napodruhé ![]()
Jany píše:
Ahoj holky,já jsem otevřela nové balení separaček Popolini a ony se strašně trhají, hned při pvním použití, nezdá se vám také?
Jany
Já jsem nejdřív vypotřebovala jednu krabičku, která byla super, netrhaly se a když jsem otevřela druhou, tak jsem taky byla rozčarovaná, nicméně se většina z nich rozthla po délce, tak jsem ten širší pruh používala dál a ten se už netrhal. Teď už mám třetí krabičku a separačky v ní už jsou zase v pohodě a netrhají se. Holt to byla nějaká špatná série ![]()
Zkouším bambusáčky - trošičku hrubnou, i když peru ve slizu, ale jen malinko, jinak než popolini.
U polyesterek jsem zkusila jen na sucháč a maximálně mi vyhovují, jen ten sucháč dostává zabrat tím neustálým zapínáním a rozepínáním. Nadšená jsem z natahovacívh vlňáčků od Disany - teď malé už většinou přes ně nic nedávám, tak taky dostávají dost zabrat, už mají žmolky, ale není se do divit, když se s nima plazí i po trávě ![]()
Ahojka děvčata,
tohle mi dnes přišlo z www.pisisvor.cz
Mimochodem právě dokončuji popisy k úplné novince v ČR, tvarovaným švédským
plenám Imse Vimse z certifikované biobavlny.
Skladem jsou momentálně jen biofroté a kalhotky Bumpy Day s medvídkama.
Pokud byste se chtěla podívat, toto jsou stránky výrobce www.imsevimse.se
Také moc pěkné a hlavně štíhlé ![]()
Paní Hoskovcová z pišišvora je moc milá, tak to posílám dál. ![]()
Mickie