Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
427
10.8.06 23:15

Ahoj Faninko, odpovím na co budu vědět. Šátek - taky jsme nosili v kapse s křížem, když usnul, položil si hlavičku na stranu. Ale my jsme ho spícího ze šátku vytáhli a dali do postýlky. Možná by Ti poradily zkušené šátkařky z diskuze na Rodině :
 http://www.rodina.cz/…se/novep.asp?…

Bambino kalhotky - taky mě ty otlaky štvaly. Nechceš zkusit vlňáčky? To je totiž jejich obrovská výhoda - žádné otlaky. Jen pod ně musíš dávat čtvercovky na draka nebo do zavazovací plínky. možná by stálo za to zkusit i ty nové gatě od Imse Vimse. Ale já s nimi zkušenost nemám.

Dudlík - taky jsem měla špatný pocit, ale oba mí synové byli dudlaví a dudlali si prsty. Dost hrozně - úplně doruda. Starší měl nakonec dudlík od 2 měsíců do 14. Odnaučili jsme bez problémů. Mladší od 4 měsíců.
Taky jsem někde slyšela, že mimi žužlalo cípek kapesníku zavázaný na uzel. Zkoušela jsem, ale neujalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
10.8.06 23:17

Ahoj Faninko, odpovím na co budu vědět. Šátek - taky jsme nosili v kapse s křížem, když usnul, položil si hlavičku na stranu. Ale my jsme ho spícího ze šátku vytáhli a dali do postýlky. Možná by Ti poradily zkušené šátkařky z diskuze na Rodině :
 http://www.rodina.cz/…se/novep.asp?…

Bambino kalhotky - taky mě ty otlaky štvaly. Nechceš zkusit vlňáčky? To je totiž jejich obrovská výhoda - žádné otlaky. Jen pod ně musíš dávat čtvercovky na draka nebo do zavazovací plínky. možná by stálo za to zkusit i ty nové gatě od Imse Vimse. Ale já s nimi zkušenost nemám.

Dudlík - taky jsem měla špatný pocit, ale oba mí synové byli dudlaví a dudlali si prsty. Dost hrozně - úplně doruda. Starší měl nakonec dudlík od 2 měsíců do 14. Odnaučili jsme bez problémů. Mladší od 4 měsíců.
Taky jsem někde slyšela, že mimi žužlalo cípek kapesníku zavázaný na uzel. Zkoušela jsem, ale neujalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
11.8.06 09:54

Faninko,

šátek Já mezidobí řešila kolíbkou, ale s vystrčenýma nožičkama ven :) Prostě ho šátek podpíral od hlavičky do kolínek. Kolíbkovali jsme docela dlouho - do pátého měsíce? (Vázala jsem ji jako kříž s kapsou I, až do bodu 7, vnější pruh jsem sundala z ramene, do druhého vložila Matýska, pak druhý pruh vrátila - to bylo občas obtížnější.) Chodíme tak vlastně i teď - i když jen výjimečně - pokud mi třeba v cukrárně usne u mlíčka.
Většinou teď chodíme v kříži s kapsou, na podepření hlavičky (taky mám problémy s tím zalomením 8) ) je lepší varianta II. Nejvíc ale bojuju s tím, že umí vystrčit ramínka a potom tam vlastně sedí téměř bez podepření :roll:

BM kalhotky Otlaky sem tam máme, neřeším :oops: Teď experimentuji s postupem, který by snížil potřebu prát kalhotky - viz výše v diskusi. Výsledkem je drak ze čtvercovky (mám jen 70×70) + vložka z froté ručníku IKEA - je to super. Ta čtvercovka mi čouhá kolem nožiček, takže to funguje jako gumičky u jednorázovek a zároveň tedy asi i jako obšití lemů. Navíc tak snadno kontroluji, zda je třeba přebalit, či je možno ještě chvíli počkat :D

Dudlík Jako dudlík sloužil můj, či manželův malíček. (Po kojení položit v polospánku do postýlky a zabránit pláči právě malíčkem bříškem nahoru.) Kolem půl roku už na to přišel a začal tenhle „dudlík“ odmítat. Teď chce už jen mlíčko - ale já kojím vlastně výhradně doteď..

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.8.06 10:15

ja bych takhle male mimco radeji v tom krizi jeste nenosila,my jsme tak zacali nosit asi pred tremi tydny a kdyz usne tu hlavicku taky pekne zalomi,tak ji ji podpiram rukou,ale musim se pochlubit,pred 14ti dny jsem ji takhle vynesla na Snezku :-) , do te doby jsem ji narvala do kolibky a to vazila uz taky 7 kilo,pravda,moc se ji to nelibilo-to narvavani.,pak vetsinou usla.Taky se to hur neslo,v tom krizi je tak naplacato,tak je lepsi teziste.
A s dudlikem,ja jsem ho zpocatku nechtela davat,ale po 14ti dnech jsem to uz psychicky nevydrzela a dudlik koupila,ted uz ho zase asi 3 tydny nechce,takze zase furt prso,ale uz se to da zvladnout,kdyz nechce spat,tak uz se nejak zabavi(ne sama),horsi je to s usinanim,to kdyz se odpojim,tak zacne tu papulku natahovat po prsu,takze se takhle odpojuju asi na 10*.Ale jsem rada,aspon nebude dudlat jeste ve trech letech. S tim satkem treba bys mohla pouzit jeste jeden,nejaky ktery mas doma,jen na podepreni te hlavicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
11.8.06 10:27

Šátek
já Maxe nosla rovnou v kříži, bokem ke mě v klubíčku, když chtěl čučet pootočila jse ho výš ale hlavu měl pořád v jednom z pruhů.

Dudlík
dostal až po šestinedělí, ale pro mě pořád lépe dudlík, než prstíky

• Citovat
  • Upravit
55
11.8.06 12:11

Tak mám od včerejška kalhotky Imse vimse s medvídkama a nemůžu se jich nabažit.Jsou perfektní.Ve srovnání s popowrap jsou o hodně látkovější a měkčí vevnitř.Popo jsou oproti nim takový gumáky.Vyzkoušela jsem jen jednou,ale nedělají otlačky.V pase mají dobře řešenou gumu.Je šikoká asi 1cm.BM gatě nás taky tlačily,musela jsem hodně dbát na správná zapnutí a stejně jsem se vždycky bála,když jsem šla přebalovat,jetli tam nebude červený flek.Takže po prvním testování Imse,nadšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
11.8.06 12:16

Oliso, dík za zkušenosti, já je včera objednala, tak jsem moc ráda, že jsou dobré.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
11.8.06 14:38

Oliso, chci se zeptat, co ta vnitřní vrstva? Není od mokré plenky také mokrá? jde mi o to, jestli se kalhotky nemusí po každém přebalení přeprat a usušit. Jinak mě taky lákají - moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
11.8.06 18:57

Anavi, já mám tyhle kalhotky taky, už jsem o nich tady psala. Takže já jsem taky nadšená. Vnitřní vrstva mokrá od plínky není. Jen jednou se mi stalo, že byly mírně navlhlé od hodně nacucané plenky. Jsou to výborné kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
11.8.06 23:07

Děkuji za rady :--) Já věděla, že je na vás spoleh. Musím říct, že se snažím ten náš plenkový systém vymakat a dovést pokud možno k maximální spokojenosti obou stran. Malý to holt „odskáče“, jeho sourozenci budou mít o to snadnější přebalováníčko, bo maminka už to bude mít odzkoušené a vypilované na bráškovi :-) Už se nemůžu dočkat zavazovacích plenek a Totsbots a už mi jsou moc sympatické ty Imse Vimse! Akorát na noc doporučují spíše Night a ty ještě pokud vím na pišišvorovi nejsou k dostání. Ale stejně je to bezva, su zvědavá, jaké plenky budou k sehnání třeba za rok. Mějte se fajně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet
34
12.8.06 14:45

tak a jsou tu zase nové kalhotky :) http://www.pisisvor.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet
34
12.8.06 18:04

a ještě něco nového pro ty,co mají rády novinky http://www.mimishop.cz/mikulisek/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
14.8.06 12:36

Ahojky :),

obcas nakukuji do diskuse, od 3 mesicu pouzivame BM plenky a jsme spokojeni. Akorat mam pocit, ze nejak hur tesni gumicky kolem nozicek, ale mozna je to tim, ze je ma jako spejle a gatky 7-9kg ji uz jsou kratke a 9-12 volnejsi. Ted jsem si objednala 1 gatky ImseVimse. Moc se na ne tesim. Na obrazku vypadaji uchvatne a kdyz je tak chvalite :). Moc se mi libi i jejich treninkove gatky …

Chtela bych se tedy zeptat, zda jsou treninkove gatky potreba? Pouzivala jste je nektera? Kdy jste s nima zacali?

Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
15.8.06 11:11

ahoj,

nevíte jaký je novinkový rozměr froté (?) čtvercovek - a kde je sehnat?

Myslím, že se tu o nich psalo, ale teď nemůžu nic najít..

Dík,

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
15.8.06 12:16

ahoj,

ráda bych se zeptala zdá má některá z Vás zkušenosti s plínkami Popoliny Komfort 2v1? Dost se mi líbí, ael nevím zda jsou dobré a jestli jsou dostatečně prodyšné. Případně jaké jsou od Popoliny nejlepší pro novorozence?
Má se nám narodit mimi v září a ráda bych od začátku používala pratelné plínky, jen nevím jaké?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure