Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
251
15.8.06 13:36

Ahoj Babuldo :) , myslím že se známe z diskuze ze září , že? Já nejsem zatím žádná zkušená matka co se týká látkových plenek ani je neprodávám. Komfort 2 v 1 jsem jen viděla, moc mě nezaujaly. Důvody:
Jsou dost drahé ( asi 360Kč 1 plenka) a navíc si musíš koupit nejméně dvě velikosti prozačátek S a pak L.
Na můj vkus dost objemné.
Nepůsobí příliš prodyšně, ale to spíše ohodnotí maminky co ty plenky používají.
Asi bych si jich koupila jen pár, jako takovou „zálohu“. Ale asi si raději k látkovkám které jsem si vybrala koupím jako zálohu jeden balík jednorázovek a bude vystaráno.

Mrkni se na stránky
http://mamaja.cz/…raz_text.php?…

je to tam docela přehledně uspořádané.
Jako dobrá alternativa, se mi zdají ty nové Mommy´s touch, ale na vlastní oči jsem je neviděla a neznám nikoho kdo je má takže ono se to z internetových informací usuzuje jen těžce, jako vlastně budou. Ale zdá se mi že by měly fungovat na podobném principu jako ty Komfort 2 v 1, akorát do nich musíš vkládat nějakou sací vrstvu - což je podle mě výhoda, můžeš si přidat nebo ubrat kolik chceš, kolik potřebuješ. Jsou sice dražší - ale zase nemusíš kupovat dvě velikosti ale jen jednu a ta by ti měla vydržet od 3-15kg…
Pomněnka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
15.8.06 15:13

Sarach, pak napiš, jak jsi s gaťkama ImseVimse spokojená. Já jsem teda moc. Tréninkové gaťky si myslím nejsou nezbytně nutné, ale uvažuju, že bych je kolem 2 let věku prcka pořídila, takže zatím nemám zkušenost. U starších jsem už normálně začala dávat slipečky a když se zapomněli a trošku načurali do slipů, bylo mokré všechno. Ty tréninkové kalhotky aspoň něco zachytí.

Nanko, ty froté pleny 75×75 mají na www.pisisvor.cz

Babuldo, já kombinuju klasické čtvercové plenky s kalhotkovýma a vyhovuje mi to. Ono je těžké poradit Ti, co nakoupit, protože až praxe přebalování ukáže, co Ti bude vyhovovat. Od Popolini je nejštíhlejší plenka Onesize. Řada Ultrafit je objemnější. Nakup si od každého pár kousků a uvidíš, co budeš chtít dokoupit. Je potřeba mít zásobu těch obyčejných plenek. Ze začátku se miminko dost často přebaluje a spotřeba plen je velká, navíc tyto pleny rychle schnou na rozdíl od kalhotkových. To je těžké, každému fakt vyhovuje něco jiného, musíš to prostě vyzkoušet. Já jsem taky chtěla ty Komfort 2v1, protože se mi na obrázku líbily, ale chválu na ně jsem tady teda nečetla, tak je zatím nemám. A taky stále dokupuju, od Popolini mám Onesize organic a ty jsou fakt dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
15.8.06 16:03

;) diky za odpoved, ImseVimse si vyzvednu koncem prazdnin. Dost se na ne tesim. Mame nejakej nedostatek kalhotek, 3× 9-12kg a 2× 7-9kg … A to jsem si myslela, ze kdyz uz bude mit „tuhyky“, ze bude spotreba gatek skrze uspinene gumicky mensi … Jenze jak beha jen v bodycku nebo tricku a vic pije, tak jsou bud mokre nebo spinave od zeme, pisku …

S tema treninkovejma jsem si myslela, ze by se ji to mozna lepe sundavalo, ze bych ji je pomlu zacala davat na doma. Uz je chladneji, tak at nesedi na zemi hambata a taky at tu nejsme sama louze.

tak zatim paa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
15.8.06 19:11

Ahoj holky, sorry, že sem lezu, ale mám dotaz…
Používám plenky BM i s kalhotkama a jen když někam jedem a na noc dávám jednorázovky. Přemýšlela jsem, že je přestanu používat a na cesty si koupím nějáký ty všechno v jednom, třeba popoliny, jiný neznám. A tak bych chtěla poradit. Jáký jsou dobrý nebo s jakýma jste spokojený? Když je vše v jednom,, tak se mi to třeba na ty cesty zdá jednodužší než ty BM.Poradíte? Já totiž ani nevím jaký všechny takový plenky jsou…Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
15.8.06 21:04

jarcahof,

na cesty bych možná bych zkusila ty Mommy´s Touch jsou moc pěkné

http://mamaja.cz/…ender2_b.jpg http://mamaja.cz/…y/blue2b.jpg

http://mamaja.cz/…robnosti.php?…

můžeš je koupit v originál vložkou nebo do nich dát cokoliv jiného, např čtvercovky nebo froté plínky, hlavně pokud oceníš rychlé schnutí např. dovče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
15.8.06 22:52

Ahoj maminky,

chystáme se pro naše listopadové mimi pořídit pratelné plínky - zatím jsme rozhodnutí pro Popolini. Pokud s něma máte některá zkušenost, mohla byste mi poradit, jaké do začátku nakombinovat? Jestli rovnou kupovat nějakou :,-(u např. 20 plínek nebo zkusit nějakou testovací a pak do toho jít naplno? Zatím nemáme plínky žádné, ani klasické čtvercovky, a na to, abychom jen testovali, které plínky se nám budou hodit, zase myslím nemáme dost peněz (vzhledem k cenám jednotlivých popolinek… :roll: ).

Díky za cenné rady :D

Domi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
16.8.06 19:06

Lawlen-ko

ty vypadají dobře, dík, zauvažuju.

Mám jednu všeobecnější otázku, nevíte o nějakých fleceačcích na patentky? Naše dítko sucháče překoná mrknutím oka a plenku opouští

dík Mia

• Citovat
  • Upravit
55
17.8.06 12:30

Mio,
jaký jsou ty flísky TB?Už se na ně těšim ,mám je na cestě,tak sonduju.Dáváš je i na delší procházky?Provlhávaj?
Díky předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
17.8.06 12:32

Ještě jsem zapomněla..Nevíte kde se u nás dají koupit flanelky Baby Lucy.Četla jsem,že se sem dováží,ale nemůžu je objevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
17.8.06 14:03

Oliso,

u nás se flanelky Baby Lucy prodávají pod značkou Zlatíčko takže na www.zlaticko.cz

nebo pak taky http://www.mamiko.info/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
17.8.06 16:42

Oliso
na ven jsme je zatím neměl, protože to by z nich nevylezl :lol: má je na doma i na noc :lol: a za noc neprovlhly, ale neposoudím jak moc nebo málo čůrá, jednou ráno mi na omak ještě rozespalé přišly studené, tak jsem přebalování urychlila a nic, byly suché.

Takže u mě spokojenost vééliká rozhodně budem asi muset pořídit druhé, jen mít ty cvoky :?

• Citovat
  • Upravit
256
17.8.06 17:15

Já už to tady snad ani nebudu číst!!
Když jsem před rokem a půl najela na pratelný plinky (BM, 4covky, pak i popo…atd) , říkala jsem si ,jak je to skvělý, že už mám nákup i na další děcko… A zatím za ty dva roky (do narození dalšího) se tu objevilo (a objeví) tolik úžasnejch novinek, že zase něco přikoupím :)

Původně jsem chtěla přikoupit jen malý kalhotky na novorozeně (začala jsem tehdy až s pětiměsíčním tlustým prckem) BM nebo popo, ale teď váhám. Co byste mi tak poradili na to malý mimi. Vpomínám si, že kadilo furt a dost to teklo na okraj BM kalhotek. Popo mám jen pár, froté i flanel, zdá se mi , že dost zhrubly :( Uvažovala jsem o těch BM (kterou velikost?) se 4covkama, ale odrazuje mě to zašpinění kalhotek, často určitě prát nechci, měla jsem tehdy co dělat, abych těch prvních 5 měsíců přežila (proto ty jednorázovky).

Díky za rady a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.8.06 08:24

mydlo

holky slizarky! v Tescu jsem si vcera nakoupila zasobu omina mydla,maji ho tam za 11.90,–
Ja jsem pouzavala od narozeni BM,mela jsem 4 novorozenecke a kdyz bylo treba,pouzila jsem jeste velikost S a zvladala jsem celkem v pohode.Priste bych je mozna zkusila s tim novorozeneckym skladem,to by se ty lemy nemusely tak spinit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
20.8.06 14:40

Holky prosím poraďte!
Jedna blbá otázka - v poro jste na těch pár dní měly jednorázovky?

A jedna snad ne zas až tak blbá - v čem perete plíny?
To si všechny vyrábíte ten sliz? nebo v čem ještě?

Dík moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.8.06 16:34

Taky planuju latkovky od narozeni, ale do poro mam pripraveny jednorazovky. Myslim, ze bych to s latkovkama ani nezvladla:-). A vsechny veci na dite vcetne plenek jsem vyprala v persanu od DG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure