Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
navod na fleesacky je na www.latkovepleny.cz
(i na kalhotovou plenku i na pöleteni vlnacku)=
bora a viki
Ženské
hurá, já myslela, že jsem úplný blázen a nikdo jiný se nepokouší vylepšovata šít. Díky za tipy do porodnice- nejde o mne ![]()
Separačky z flísu mám taky šité doma. Z toho stejného flísu, jako gatě, ze starší mikiny. Mají rozněr 16 krát 32 a okraje jsou oentlované - a pár jich mám úplně bez začištění, neb se to netřepí.
A separačky peru s gaťkami, na 40, někdy i na 60.
Mickie , já jsem si taky vyrobila pár flísových separaček, ale používala jsem je v létě místo kalhotek. Vložila jsem je mezi zavazovací plínku a vkládácí plenu. Takto jsme bez svrchních kalhotek zvládli i několik horkých červencových nocí.
Ale - pak jsem ty separačky vyprala na 60 a od té doby začaly protékat. Aspoň si myslím, že to bylo tím. Když se to stalo potřetí, už jsem to znovu neopakovala.
Ještě k těm látkovkám v porodnici - možná by stálo za to vzít s sebou ten desinfekční roztok od BM - Mio Fresh. Osobně s ním nemám zkušenosti, ale holky ho používají při cestování s látkovkami tam, kde není pračka. Prý stačí namočit.
Taky se chystám asi na látkovky do porodnice…uvidíme
látkovky do porodnice- u nás tedy byly látkovky volně k dispozici,takže kdo je chtěl používat,tak je používal a vůbec si svoje brát nemusel.
Takže myslím, že opravdu zbytečné tahat je s sebou,určitě v porodnici budou.
R.
pralinka píše:
látkovky do porodnice- u nás tedy byly látkovky volně k dispozici,takže kdo je chtěl používat,tak je používal a vůbec si svoje brát nemusel.
Takže myslím, že opravdu zbytečné tahat je s sebou,určitě v porodnici budou.R.
Pralinko, tak to jste to měli v porodnici dobré, my dostali na den 4-5 čtvercových plenek - pro celý pokoj (byly jsme tam 4) to stačilo tak na položení na přebalovák a na odříhnutí na mimi.
Anavi , díky za info. Je pravda, že každý mimíš je originál, díky bohu. K těm mírám…náš miláček totiž má BM od narození velikost 7 - 9 kilo a teď už má tak otlačená stehýnka, že s nimi končím. Máme skoro 7 kilo ve 3 měsících a to není žádný „Mišelínek“ :--) tak si říkám jakou velikost Imse zvolit, každá kaťata jsou jinak šitá a navíc je vycpávám fest a to dvěma čtvercovkami, tak přemýšlím, zda mám vzít Bumpy M nebo rovnou L. Zkusím asi ty menší a pak dle spokojenosti objednám další i když koukám že na pišišvoru mají akci do konce září…tak že bych vzala obé velikosti? Babo raď
Zdravíme Klaris a Pimpu!
taky zdravíme Faninku a koblížka kulaťoučka
(Bianka měla 7kg asi tak v 8m
)
co se týče látkovek do porodnice, tak asi i tentokrát budu líná a beru jednorázovky (ale tentokrát už Moltexky) a určitě bych si s tím, že mi v porodnici poskytnou plíny i na čurání neškrtla…posledně nás totiž rodilo tolik, že látkovky na utírání pusiny a na přebalovák prostě po dvou dnech došly - nestihly se tak rychle prát. Ještěže jsem měla dvě svoje, ale i tak to bylo málo - pak jsem otáčela totálně doblinkanou plínu, kde je ještě suchá
Takže tentokrát beru aspoň 4 a taky nějaké bodyčko (ty totiž taky došly
. No snad nás tam nebude tolik co loni a snad budou lépe připraveni, no ale jistota je jistota ![]()
Klaris
Látkovkám Zdar!!!!
holčiny potřebuju poradit - v čem bělíte plenky /obyč. látkové/ mě se totiž první dávka podařila krásně zabarvit do modra (oprala jsem je na vyvářku s modrýma žínkama a vymáchala v octě - což je úžasný ustalovač barev ![]()
![]()
peru v mýdlovém slizu a máchám v octě - zatím to na naše kakání stačí, ale potřebovala bych je pěkně vybělit - vyvářka nepomáhá a sluníčko něco zachránilo, ale ještě to není úplně …
vím, že se dá použít prášek do pečiva ale nevím jak…
Hanele - já dávám do praní plín 2lžíce prací sody a 2lžíce ecover bělidla - ale nevím jestli to není jen pro můj pocit, jako že jsem tam něco dala - plíny nijak běloskvoucí nemám a občas na nich zůstanou skvrny po hovínkách (ale máme hodně tvrdou vodu, a ta hůř pere
) , teď jsem si pořídila bělidlo od Missivy, tak uvidím jestli to bude lepší .-)
v práčku do pečiva je myslím taky nějaká forma sody a ještě cosi, teď zrovna žádný doma nemám že bych se koukla. No vyzkoušet to můžeš - pak bych to prostě nasypala do pračky, ale myslím že to oproti prací sodě nebude významný rozdíl..
Klaris
Ahoj holky,
přináším nové zkušenosti s Mommys Touch
. Nejzá:,–(nější je, že manžel, kterej celou neděli hlídal, tak když jsem se vrátila, tak povídá… Ty nový plenky (už jsem čekala návaly výčitek - protože vždycky když koupím nový, tak na nich je něco špatně oproti BM)… jsou skvělý
.
Je super, že když se Klárka kroutí, tak nic nerozhází aby se to na ní muselo znova upravovat. Jsou to jediný plenky, ve kterých je opravdu v suchu. Ta kapsa zůstává opravdu SUCHÁ. Jelikož Klárka kaká a občas čůrá do nočníku, tak jí často slíkáme a když je plínka jen trochu mokrá, tak už jí do toho znova nezabalíme, takže s nočníkem se zvýšil počet plen
. S Mommys Touch jí do toho klidně zabalím znova, protože je mokro jen uvnitř.
Až budou penízky, tak bych chtěla nakoupit další, abych jich měla osm. Po použití vyprat jen savou plenku a Mommys vymáchat v pračce a nechat uschnout. Druhý den je suchá i v tomhle hnusnym počasí.
K originál plence - ta je sice krásně měkká a malinká, ale také toho mnohem míň nasaje, mám jednu a další pořizovat nebudu. Krásně do nich jdou čtvercovky, dávám dvě, i BM velikost 2 se do nich akorát vejde.
Na noc jsou ale nepoužitelné, protože se do nich nedá nacpat tolik plen, aby to vydrželo na celou noc, což je ukrutná škoda, protože by byla malá krásně v suchu, chtělo by to zas nějakou novinku
.
Dala jsem si do fotoalba další fotky, Majoranko , vyber si tam, co budeš chtít.

https://www.emimino.cz/modules.php?…
Jany
Jany,
myslíš že jsou ty mommys i pro úplné mimo?
Chci kupovat a jsou psány jako jednovelikostní - je to tak opravdu, co myslíš?
Díky Ti!
A dovnitř teda ne tu originál vkládací, ale spíš čtvercovky?
pomoc!já se dostanu jen na tu první fotku ,ale na další mi to hlásí :
Zde není obrázek který by jste si mohl(a) prohlédnout
a moc bych ty fotečky brala do alba na rodince i do galerie mamaja a mikulisek
)
hanele,
ja obcas supnu do prani ten prasek do peciva (cely, do hlavniho programu, primo do bubnu), ale nejake zavratne beleni nepozoruju, jen nekdy, pomalu podezrivam lunarni kalendar ![]()
ale nekde jsem vycetla (receptar nasich babicek), ze lze do bileho nacpat treba slupky od citronu (snad az ctyri nebo co, do plateneho pytliku) nebo dokonce skorapky od vajicek. to vyzkousene nemam, me fleky nejak moc neberou, ja se kolikrat paplam, abych tricecko zachranila, dite oblece a uz je po praci ![]()
Majoránko, taky mi to hlásí. Zkus to přes fotoalba-soukromá alba-jany, najdeš ji na straně 5.