Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
zu
4347
7.9.06 19:09

Holky,
poraďte prosím - děsí mě jak tady mluvíte o tom, že 3-měsíční mima nosí velikosti kalhotek L a XL.

Chci nakoupit plíny fluffle, bamboozle a totsbots original (vysoké porodné, tak jsme se rozjeli) ve velikosti 1 a bojím se, jak dlouho teda vydrží - miminko asi bude spíš větší než menší, ale zase plánujem jedno a více dalších (kéž by).
Tak pak by byly plíny asi zachovalejší…

Doufám, že jsem se vyjádřila k pochopení, poslední dobou s tím mám kapku problém.

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
7.9.06 21:55

Tak i Tots wrap jednu slabinu přece jenom mají :( - ohnula se nám přesahující látka dovnitř a ostrá hrana sucháče (ta dlouhá strana na bříšku) škrábala. Nevím proč se to stalo, měli jsme pod tím Popo froté čtvercovku. Uvidím co bude dál, jestli se to bude opakovat a v jaký plíně. Dám vědět.

Zu, to jsem tě vyděsila já :lol: . Prcek měl skoro 4 a půl kila, v těch třech měsících mu přestaly být Venta M a proto dostal Venta XL, která jsem tu měla po bráškovi. A vlňáky L po ségře a o něco později i vlňáky XL.
Jasně že mu to bylo velký, ale vůbec to nijak nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
7.9.06 22:27

Holky, mám kalhotky Imse Vimse Soft, to jsou ty levnější, polyesterové. A už jsem i vyzkoumala, co to škrábe.
Ten suchý zip, co je našitý na bříšku je opravdu měkký a poddajný, ale jak se otočí dovnitř, tak se ke kontaktu s kůží na bříšku dostanou špičky obdélníkových suchých zipů, co jsou na těch „packách“ z boku a ty jsou tvrdé a „píchají“ .
Mě hlavně překvapilo, že 1. týden to bylo v pohodě :roll: :roll:

Jinak Vítek má 9,5 kg (11 měsíců) a nosíme BM kalhotky 9 - 12 kg na čtvercovky - v pohodě nám ještě dlouho budou,.
Imse Vimse Soft (IVS) taky 9 - 12 kg taky na čtvercovky. Jinak musím potvrdit, že jsou opravdu jemné, hezky se přizpůsobují i těm čtvercovkám, nemají „prázdný zadek“. Taky nám asi ještě dlouho budou.
Pak mám IVS 11 - 14 kg na noční plínky. Dneska jsem dala zavazovačku + Ikeáček + čtvercovku na kluka, kalhotky na to dobře sedly a ráno poreferuji, jestli byl poškrábaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
8.9.06 08:35

Ještě mi poraďte - původně jsem chtěla nakoupit plínovou výbavu najednou před poro, ale teď uvažuju, že nakoupím od toho, co se mi nejvíc líbí něco a pak dokoupím to , co se nejlíp osvědčí.
Co myslíte?
Jsem otrava, ale je to fakt věda.

A díky za reakce. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
8.9.06 08:51

zu,

já nakoupila celou výbavu, abych dosáhla na množstevní slevu :) Byl výběr jen Popo/BM - a i tak to nakombinovat a propočítat mi dalo dost práce.

Ale teď se vyrojilo tolik novinek, do kterých bych ráda šla, ale nejde to, protože bych je neužila - těším se teda na plínky Imse

http://www.latkovky.cz/…ducts_id/191

ale to bude asi to poslední, co nakoupím (pro Matýska).

Takže jestli nemáš problém s poštovným, tak bych spíš nakupovala postupně.

(V šestinedělí jsme používali Pampersky a BM jsem měla od velikosti M.)

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
8.9.06 09:03

Dík Nanko!

No na látkovkách poštovné není a mamaja bydlí kousek od nás, takže tohle problém není.
A sleva je 5%, tak to mi asi nestojí za to, fakt nevím.
Ty plíny Imse vypadají dobře, jenomže já nejsem klasická plínkařka - jsem moc líná na čtvercovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
8.9.06 09:30

Zu,

myslím, že pak není co řešit.

Jinak skládat jen čtvercovky by mě asi taky nebavilo - BM jsou ale jen na třetinu, to je hned.

Těch Imse chci tak ty 4 kusy, jen na draka. Ze 70×70 ho taky složím, ale je to zapínání jen tak tak.

Jo, a nakupuj opravdu opatrně. Já věřila výrobcům, že budu potřebovat 24 BM plínek, koupila jich 18 a myslím, že by mi 12 stačilo. (Respektive nestačilo, ale nahradila bych je pár čtvercovkama.)

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
8.9.06 09:36

Zu

já si taky myslím, abys nakupovala postupně - nevíš co vám bude vyhovovat - jak prckovi tak tobě pro manipulaci, a pak by tě zbytečně mrzelo, žes nakoupila něco co nevyužiješ..Ze začátku ti stejně zbydou papírovky z porodnice, tak kdyby ti plíny pochyběly, tak to sfoukneš s nimi..A dodací lhůty většiny net-obchůdku bývají do týdne, tak je to v pohodě.
Já třeba neměla o téhle diskuzi a jiných variantách plen ani poněti, když jsem čekala první a tak mám doma horu čtvercovek a obyč. gaťky české výroby (ty nyní už nepoužitelné) a teď furt nakupuju a nakupuju - vázačky, kalhotkové pleny, různé gaťky :-) :-) za chvíli budu mít výbavu na několik dětí :-) a to další prozatím neplánujem ..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
8.9.06 10:46

Holky,
možná už vám tím děkováním lezu na nervy, ale DÍKY!!
Mám z toho hlavu a tahle diskuse a to, že se dělíte o zkušenosti je k nezaplacení! Je mi trapně, za tu frázi, ale je to tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.9.06 11:21

zu, pokud chceš látkovat úplně od začátku, tak budeš mít opravdu velkou spotřebu plínek, takže pokud nemáš nic, musíš poměrně dost nakoupit už předem. Nám se ze začátku právě nejvíc osvědčily čtvercovky, protože se stejně hooodně často přebaluje. Balila jsem novorozenecký sklad, někdy jsem do něj vložila vkládací plenečku od Popo někdy nic, kalhotky zůstávaly čisté a s celulozovýma separačkama i údržba plín byla v poho. Teprve od 3měsíce jsme najely na kalhotkové plíny Totsbots vel. 2 a je to super, máme ty na Snapku, takže se to dá super upravit. Úplně nej pro malý mimise je Rainbow a samozřejmě Bambuska. Teď jsem vyzkoušela i Imse Vimse tvarované a zdají se mi taky super i na úplného prďolu, obzlášť flanelová.

Jinak ti schvaluji nákup spíše vzorků a po vyzkoušení uvidíš, taky jsem to tak udělala a teď, co je tady plínkový boom, tak zkouším další a další… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
8.9.06 11:33

Zu, kdybys viděla moje duševní utrpení, než jsem si něco vybrala.....a to mi radila Lola, jinak bych se v tom plácala asi dodnes :lol: (a BM už jsem znala po holce, i vlňáčky od Popo).

Taky si myslím, že uděláš líp, když si koupíš od všeho něco. Já když dneska vidím ty krásné nové plínky, tak je mi strašně líto, že je už nevyzkoušíme. Tak toho využij a užij si všech plenek, které se ti líbí.

Někdy se můžou vyskytnou i záludnosti, který dopředu nepoznáš. Třeba u nás Popo flanelky - prckovi jsou už dost malý. Nevím čím to je, jestli jsou opravdu menší (poměřovala jsem s biobavlnou a nezdály se mi o tolik), nebo mu prostě nesedí…To se ale na malém miminku nepozná. Takže možná i tohle je důvod si koupit od všeho něco…

A taky si promysli dobře materiály, ze kterých pleny jsou, já osobně bych si třeba ty 100% umělé nekoupila, i když mají některé úžasné vlastnosti - ale přijde mi, že to není přirozené a nemá to daleko k jednorázovce.

PS: naprosto mě nadchla konopná plínka, která je v albíčku. Tak tu bych si jednu snad ještě dokoupila - jen pro trochu radosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
8.9.06 11:43

Ha ha, Pimpo, dneska bych ti už asi neporadila. :lol: :twisted: Nějak se ty druhy plínek rozmnožily, takže se v tom už skoro sama neorientuju. Spousta z nich vypadá fakt úžasně. Až mě štve, že je nemůžu nakokupit na vyzkoušet, v tom tě úplně chápu. Dítko plenkám zvolna odrůstá, takže kupovat něco novýho už se fakt nevyplatí (asi naposled jsem se odvázala s těma Bumpy Day), no a další dítka jsou fakt v nedohlednu :cry: Tak tu jen občas závistivě čtu a snažím se zůstat v obraze, abych mohla nasměrovat těhotný kamarádky, kam a co mají pořídit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
8.9.06 11:43

pred porodem

Ahojky zu, ja cekam mimco za asi 6 tydnu a udelala jsem to jak ti radi holky, mame kalhotky Imse a Tots - do nich chci na zacatek davat ctvercovky Imse a popo, pak mam kalhotkove pleny Imse, moomys, biofrotacky a one size jako vicevelikostni, a tots vel.1 (fluffle a bambusky).

Udelala jsem si na to vychytanou excelovkou tabulku :o) jinak bych to nezvladla … chci testovat co se nam bude hodit no a pak dokupovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
8.9.06 11:52

Tak tabulku nemám :-) ,
ale už jsem objednala od toho co se mi líbilo po dvou kusech a pak dokoupím.
Neděkuju, bo fakt sem tím už trapná, ale až se při používání vyvrbí problémy, zase se ozvu! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
8.9.06 15:41

Holky, na pišišvoru je doprodej kalhotek Bumpy Day. Výrobce ukončuje jejich výrobu a nahradí je univerzálními. Více na www.pisisvor.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure