Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Myslím že smí, otázka je, jestli je to nutné.....Já peru maximálně na 60°.
Zu:
Na plínkách bylo napsáno 95°C, dokonce i na biofroťáčcích.
zu píše:…myslíš že jsou ty mommys i pro úplné mimo?
Chci kupovat a jsou psány jako jednovelikostní…
A dovnitř teda ne tu originál vkládací, ale spíš čtvercovky?
Zu, já nevím. Moc se mi nelíbí, jak se zmenšujou, zdá se mi, že se to musí rozlézat. Ale to je potřeba spíš vyzkoušet.
Ta originál vkládací je dobrá - je malinká a krásně měkounká. Ale zdá se mi, že strašně málo nasaje. A Klárka už dost čůrá, takže mi na dvouhodinové procházce protekla.
Mně se do nich zdají nejlepší BM vel. 2 a čtvercovky taky nejsou marný.
Jany
Anavi2 píše:…aká je ta plínka naomak zvenku. Jako flísová?
A za jak dlouho ji teda celou vyměníš? nebo měníš jen ten mokrý vnitřek?
Anavi, není jako flísová, ani jako bavlněná, je to nějaká umělina. A vevnitř je krásně příjemná, měkoučká. Celou jsem zatím měnila vždycky, když byla plenka uvnitř už dost mokrá. Zatím se zdá, že stačí vymáchat, nechat uschnout. Peru jednou za týden se světlým prádlem na 40.
Jany
majoranka píše:…a moc bych ty fotečky brala do alba na rodince i do galerie mamaja a mikulisek)
majoranko, stahni si co jen budes chtit ![]()
Jany
Azraelko aha,
já jsem to nevěděla.
Jsem zatím mimo.
Jany,
díky za info, ale s tím protýkáním jsi mě moc nepotěšila.
No uvidím.
Ahoj holky,
můj dotaz k vám vůbec nepatří, ale sháním balvněné punčocháče a vím, že někde na netu, kde se prodávají bavlněné pleny, jsem je viděla…Poradíte???
Díky Sendy
Sendy píše:
Ahoj holky,můj dotaz k vám vůbec nepatří, ale sháním balvněné punčocháče a vím, že někde na netu, kde se prodávají bavlněné pleny, jsem je viděla…Poradíte???
Díky Sendy
Sendy,
koukala jsem po těch punčocháčích fi. Monterex email: moretex@cmail.cz nemá stránky, tady http://www.firemnet.cz/libuse/ ti pošlou katalog a ceník, pak na http://www.ponozky-online.cz/index jsem to ale celé neprošla, zatím co jsem viděla tak bylo 90% Ba .
No koukám, že je to docela záhul najít 100%ba punčocháče ![]()
Ahojky
,
děvčata zajímají mě zkušenosti s plenkama Imse Vimse.
Ráda bych dala ty zkušenosti do albíčka, přeci jen na diskuzích to zachvilku zapadne a pak to hledat … To dost trvá ![]()
Díky ![]()
Kačko…chtěla jsem Jany zkušenosti s mommys přidat do deníku na rodině,ale nemám oprávnění přidast článek ,tak jsme to šoupla do komentáře a prosím …udělej z toho článek
děkuju
Lalwenko, já mám plenky Imse Vimse. Ale nevím, co bych k nim napsala, asi nejsem ta pravá, od které bys mohla zkušenosti přidat do alba. Snad se ještě někdo objeví.
S plenkama jsem moc spokojená. Potrpím si na kvalitu a to plenky splňují. Jsou perfektně ušité, krásný materiál, bioflanel po x vyprání vypadá pořád dobře, nežmolkuje. Tím, že tyto plenky nemají patentky ani suché zipy, jsou velmi štíhlé, ale pro někoho může být problém s balením. Ale jde to vcelku rychle nacvičit. Mám k nim i originální svrchní kalhotky Bumpy Day, které plenku krásně drží. Bumpy Day jsou měkoučké a nikde neškrábou a netlačí. Do kalhotek dávám i obyčejné čtvercovky. Co se týká plen Imse, tak asi nenapíšu nic nového - flanel schne rychleji než froté, froté víc nasaje. Savost plenek moc neřeším, jelikož přebaluju docela často, takže během dne na doma dávám buď obyčejné čtvercové, flanelku popo nebo bioflanelku Imse, na spaní, na ven, na noc dávám biofroté nebo onesize. Ještě k tomu schnutí: biofroté Imse schnou o malinko rychleji než onesize od popo, jsou i štíhlejší než onesize.
Ještě mám v plánu dokoupit pár bioflanelek, a taky vlněné Bumpy. Mám i nějaké fotky do albíčka, můžu poslat.
majoranka píše:
Kačko…chtěla jsem Jany zkušenosti s mommys přidat do deníku na rodině,ale nemám oprávnění přidast článek ,tak jsme to šoupla do komentáře a prosím …udělej z toho článekděkuju
Už vím proč ti to nešlo
, koukla jsem se do nastavení deníku a omylem tam bylo, že přidávat může jen správce
už jsem to opravila, článeček je tady
ahojky
Ahojky :--) Kdosi mi říkal, že se kalhotky se zátěrem s polyesterem a polyuretanem se nesmí prát v mýdlových prostředcích, že se ničí. Jsem z toho jelen a taky které přípravky z eko prostředků obsahují zeolit? Vím, že je obsahuje Ecover, takže se v něm nesmí prát třeba kalhotky Imse Vimse. V čem tedy prát? Musím nahradit mýdl. sliz a nevím čím, když musím dávat bacha i na ty zeolity. Ráda bych objednala ty Imse, ale píše se tam, že nesmí prac. přípravek obsahovat zeolity. Chjo…ty plenky jsou věda. Asi něco dělám špatně, protože dneska jsem musela malého převlékat za noc třikrát. Jinak krásný podzim ![]()
Faninko já to o těch mýdlových prostředcích nikde nenašla.
Na českých stránkách je toto:
„Při péči o kalhotky dodržujte pokyny výrobce. Jsou-li kalhotky mokré od pleny a jinak nejsou znečištěné, obvykle stačí je ručně propláchnout. Při ručním ždímání je nekruťte a násilně nenatahujte, pouze je lehce vymačkejte, nebo vytřeste vodu. Pokud jsou hodně mokré od plen nebo jsou znečištěné, podle potřeby skvrny navlhčete, potřete například Žlučovým mýdlem (Ulrich), lehce promněte a nechte krátce působit, potom důkladně vypláchněte, nebo dejte vyprat do pračky společně s plenami nebo jiným prádlem.
Kalhotky nenamáčejte. Před praním zapněte suché zipy, aby se do nich nenachytala vlákna a nečistoty. Nepoužívejte běžnou aviváž. Do máchání můžete přidat ocet. Kalhotky lze sušit na šňůře. Nesmí se pokládat přímo na radiátor nebo jiný zdroj tepla. Nesmí se žehlit a sušit v sušičce.“
Na švédských tohle:
„Wash at 60° C, avoid softeners and detergent containing zeolites.“
Tak bych řekla, že prát se slizem se asi dají. Já je mám chvilku, tak jsem je ještě neprala, jen proplachovala vodou.
Lolo
, napsala jsem rovnou výrobci dotázek, bo mám strach, abych je nezničila (tedy mám je teprve objednané). Po zkušenosti s BM, které provhlávají po 3 měs. užívání to musím řešit
Malý kaká i 6× denně a často na kalhotkách zůstala stolička, takže jsem je proplachovala a prala poměrně často.