Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jany krásné fotky. Ráda bych se zeptala - jaká je ta plínka naomak zvenku. Jako flísová?
A za jak dlouho ji teda celou vyměníš? nebo měníš jen ten mokrý vnitřek?
fotky jsem okoukla…paráda
Můžu je tedy stáhnout a použít do toho alba? a galerie na mamaja.cz? BUdu odkazovat i na ty Tvoje poznatky ,jsi jedna z prvních se zkušenostmi k Mommy's Touch.
Majoranko,
Ty jsi paní Borunská?
Promiň, asi se to nehodí, ale cloumá mnou zvědavost! ![]()
Ahoj, mám dotaz. Dneska mi přišly plenky Popolini, objednala jsem si ty vícevrstvé, pak froté a kalhotkové biofroťáčky.
Můžu je vyprat všechny dohromady? Žehlit by se asi neměly, že jo?
P.S. Prý by se měly napoprvé vyprat v nebiologickém prášku. To je co?
azraelka píše:
Ahoj, mám dotaz. Dneska mi přišly plenky Popolini, objednala jsem si ty vícevrstvé, pak froté a kalhotkové biofroťáčky.Můžu je vyprat všechny dohromady? Žehlit by se asi neměly, že jo?
Azraelko
prát je samozřejmě můžeš dohromady, ty vícevrstvé se dají žehlit, nemusí se (já je žehlila jen jednou, nevypadají pak zmačkaně)
Ohledně skládání, teď jsem se naučila skládat novorozenecký sklad a na to se pak použije ta schnapi sponka?
Azraelko, klidně všechno dohromady. Vícevrstvé a froté vyžehlit můžeš, ale kalhotové bych nežehlila - abys nepoškodila nějak ty gumičky. Nebioilogický prášek je bez enzymů. Snad se nemá používat kvůli případné reakci na pokožku dítěte, ale pak nechápu, proč píšou jen napoprvé. Já v něm prala jeden čas pořád a bez problému......
Lalwen_ka: Díky. Asi je lepší vyprat to na 90°C, pak by měly mít lepší savost a použít bych mohla i Lovelu.
Na 90°C mi to přijde úplně zbytečné, podle mě je potřeba je vyprat spíš víckrát než jednou vyvařit. Já je prala minimálně dvakrát a myslím že jen na 40°.
Snappi se použije na trojúhelník - na bříšku jí chytíš všechny tři cípy.
Pimpa: Díky, takže vyprat, nechat uschnout, vyprat znova a pak eventuálně vyžehlit.
Asi tak, velkou hlavu si s tím nedělej. Ona se potom savost ještě postupně zvýší.
ne ne…ale úzce spolupracujeme…já jsem www.mimishop.cz/mikulisek
já tu dělám hovadinky…takže sem se vkládá zase jinak než na jiné servery?ó jé
Ahááá!
Takové plíny jak o nich píše Azraelka prát na 90? To se snad ani nesmí, ne?
Myslím, že se perou na 60.
Myslím. ![]()