Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ta konopna v albicku je ktere firmy? nejak se mi ji nepodarilo identifikovat ![]()
Boro , je vyfocená i ve fotogalerii na www.mamaja.cz, takže předpokládám, že bude k sehnání časem asi tam.
Ještě ke kalhotkám Imse Vimse Soft - zkoušela jsem je na Tots Bots original i Flufless a poškrábání se nekonalo - lepítka byla dál od sebe a ani se to nestáčelo. Což mě vede k úvaze, zda jsem neměla koupit o číslo menší (7 - 10 kg) gatě, pokud jsem je chtěla používat na čtvercovky. Vítek má 9,5 kg - mám teď kalhotky 9 - 12 kg, takže je docela mezi.
Tož tak, snad jsem vás trochu uklidnila. ![]()
Já jsem asi přišla na to, proč se nám ohrnul ten horní okraj u Tots wrap. Stalo se to u Popo froté čtvercovky, která jak byla přeložená, udělala na bříšku takovou bouli - a gaťky kvůli ní zřejmě trošku odstávaly. U kalhotkových plen se to zatím nestalo.
Znamená to ale, že budu shánět další kalhotky, které urží čtvercovou plenu. Už jsem si myslela na Bumpy Day. Docela ale vítám, že je budou dělat trochu nepropustnější - pro našeho učůránka to bude asi lepší. Takže si čekám na říjen a asi je risknu, abych mohla víc používat čtvercovky.....
Jahodo, tak jsem to ještě stihla. Čekáme na dodávku na zkoušku Bumpy Day, ale tipuji, že stejně budeme potřebovat ty se silnějším zátěrem. Nemůžu se dočkat, až kulihrášek bude kakat pevnější hovínko a méně často, že pořídím vlněné kalhotky. Teď si to „nelajznu“, bo kaká aj 6krát denně a stolička je všude. Chci otestovat Totsbots a Imse plenky a pořídit více. Přiznávám, že 3 měsíce se čtvercovkami a tvrdou vodou mi stačily, jak to půjde, tak je nahradíme :--) Jak to tu pozoruji, tak než budeme mít dalšího sviště, tak budou určitě ještě vymakanější plenky (budoucnost podle mne má materiál jako např. konopí, vypadají zajímavě).
Ahoj plenkařky ![]()
mám prosba a dotaz -
přecházíme na bavlněné plenky. Zatím mám na zkoušku 2× OneSize Super a 4× ImseVimse, ale ty přišly teprve dneska, takže se sušej na šňůře. Ale konečně mi dorazily ty správný kalhotky od ImseVimse, tak jsem zkusila dát bavlněnku … Trochu mě zarazil výsledek, tak chci konzultovat …
Plenku, zmenšenou a s vložkou přehnutou dopředu měl na sobě tři hodiny. + kalhotky + separačka. Poté byla ale plenka skrz naskrz mokrá, i na zadečku.
Je mi jasný, že látkovky prostě mikrý budou … ale …
Navíc mám pocit (ale to je spíš jen nezvyk) že ho ten objem omezuje v pohybu a hůř se mu prdí.
Jinak má malej cca 63cm a 6 kg. Ale tlouštík není ![]()
Dík moc za rady.
Holky, my používáme Bumpy Day jen když jsme doma. Jednou malému provlhly až na dupačky. Takže na ven bych se obávala je dát. Taky čekám, jaké budou ty nové nebo objednám Imse soft. A objednala jsem si vlněné Bumpy wool, zatím mám jen Woolwrap, ale potřebuju vlňáčky i na čtvercovky a plenky Imse. Jsem zvědavá. Dám pak vědět. Ahojky!
Evewolf - já myslím, že máš víc čurací mimi a po třech hodinách je u takhle malého mimča naprosto normální, že je plína hodně mokrá a jestli tam máš separačku, tak tu vlhkost od kůže odvádí a nijak mu to nevadí. Co se týče balíku mezi nohama - myslím, že víc to vadí tobě než jemu
(co mají říkat dětičky s širokým balením nebo dokonce s dečkou..:-) ), naše Bianka - tedy čilé běhací stvoření nemá problém pohybovat se s balením typu - drak+plína a na to tlusté flis. kalhotky, což vytváří na zadečku slušný balíček. Vždycky se musím smát reklamě na jakési plíny jak mají anatomický tvar a zabírají méně místa mezi nožičkama - tomu děcku je to absolutně fuk..A pokud máš pocit, že se mu hůř prdí, tak ho nechávej častěji rozbaleného a cvič mu s nožičkama..
Klaris
Evewolf, nepochopila jsem kterou plenku jsi mu dala, ale i tak souhlasím s tím, že některé děti jsou hodně čůrací, takže někdy jsou tři hodiny hodně.
Tomu dítěti ale ta mokrá plena nevadí (i když větrat se samozřejmě musí - jen tím myslím, že žvásty o suchém zadečku nám vnutili výrobci jednorázovek).
To samé s balíkem - dítě v pohybu rozhodně neomezuje, nejspíš se ti to v začátku zdá, jde o zvyk. Až budu mít čas, tak vložím do albíčka pár fotek dokazujících, kterak látkový balík pohybu nebrání
. Snad dneska večer.
No a konečně ad prdění - jesli můžu posuzovat dle našeho prcka, tak látkovky prdění ROZHODNĚ nebrání.....přijeď a ucítíš
.
Holky,přecházím na jiné látkové pleny,tak likviduju zásoby ![]()
Zbyla mi ještě jedna One Size jen praná (asi 5×),a natahovací vlňáčky od J.Kubáňové (jako Disana,ale jsou o chloupek menší a mají kraší nohavičku),ty jsou nepoužité,vel. 86/92
Plenka je za 260,–,kahotky za 300,–
Pimpo, Klaris,
díky moc … mě je tak nějak jasný že prostě „suché“ plenky jsou jenom jednorázovky, jenže tam jsem si zase přečetla co obsahují a to mi asi stačilo.
Budu měnit častěji, jenom jich tedy budu asi muset pořídit víc než plánovaných 20.
S tím pohybem jsem si myslela že to bude spíš subjektivní pocit, přeci jen - opticky jednorázovky působěj nesrovnatelně „estetičtěji“ … ale jde jen o zvyk.
Album na rodině je moc fajn, taky jsem tam už přidala pár foteček a doufám že ještě přidám ![]()
Takže látkovkám zdar! A ještě jednou díky moc.
Eve,
Mommys Touch jsou také suché plenky
. Ale už jsem zjistila, že mají také chybu. Občas protečou. Nejsou tak těsné okolo nožiček, takže občas se stane nehoda, ale stejně jsou to nejbezvadnější plenky, jaký jsem kdy měla. Jinak okolo taho počtu plen - taky mi nestačí dvacet, já jich potřebuju tak dvakrát tolik
.
Jany
Jany,
nemůžu Mommys Touch nikde najít ![]()
Občas proteče každá plínka … to už známe ![]()
No, dvojnásobný počet plen mi neprojde po finanční stránce. Tak holt budu dokupovat nenápadně postupně ![]()
Evewolf - moomys touch jsou na www.mamaja.cz - plenky - kapsove…
maji je i ve forme all in
my zatim jen nakupujem - testovat zacnem az po porodu
ale uz ted se mi moc libi ..
Já osobně bych ty all in one nedoporučila, myslím, že vyndat tu sací plenku není takový problém a když je to zvlášť, tak to rychle schne. Navíc bych celkově doporučila jiné sací plenky. Mě se osvědčily s BM.
Jany