Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak mi z Imse poslali toto - Hello, Yes you can use the olive soap fore watching the diaper pants, Have a nice day. Hih, to je legrace…sekli se ve slove watching (koukám, že Švédi jsou na tom s anglinou jako my). Ale napsali, že můžu to olivové mýdlo, tak asi můžu aj ostatní.
Faninko, taktéž zdravíme
.
Nějak se mi nezdá, že by gatě se zátěrem nešly prát v mýdle, já je peru skoro jenom v mýdle a bez problémů.....Máme Venta a BM, i když u těch neodhadnu jak dlouho byly v tom mýdle prané (jsou to gatě po Alici, loni je nosila asi tři měsíce a potom už jen na spaní. Jestli mě ale paměť neklame, tak byly prané převážně ve slizu. Teď je dostává Max, ale ne nějak často, plen mám hodně a tak nejsou využívané moc intenzivně. Nicméně do dneška neprotékají.....).
Prášek bez zeolitů je například Don Gemini - česká firma a pere dost dobře. Mají dva druhy prášků - DG a Persan. O tom jsem se právě nedávno na jejich stránkách dočetla, že je vhodný na dětské prádlo.
Jinak za chvíli jdu vyrábět sliz z toho přírodního mýdla z Country Life, jak jsem o něm psala a jsem na to moc zvědavá…
Ahojte!
Nemáte někdo zájem o vlňáčky woolwrap od Popo velikost M na druky? Jsou používané asi 5 měsíců, ale nepoškozené, pěkné. Cena 340Kč.
Dále nabízím čtvery biofroťáčky Ultrafit používané asi 7 měsíců, prané v Missivě a později v mýdlovém slizu - cena za kus 140Kč.
Email betinaa@seznam.cz
Faninko - já myslím, že sis to někde špatně přečetla - právě, že kalhotky se zátěrem se doporučují prát v mýdle (tedy i ve slizu), naopak se nedoporučují prát v klasických prášcích jako Persil, Ariel…Já mám BM gaťky min. půl roku, peru je většinou ručně ve slizu (když jsou jen trochu počurané, tak jen zevnitř propláchnu,vnějšek nenamáčím a dám uschnout), když už jsou hodně špinavé a nejdou mi ručně vyprat, tak je hodím s plínkama na 60 ve slizu a zas jsou krásně bílé. Nijak neprotýkají, občas provlhnou lemy, když už mám Bianka plínu hodně dlouho a je hodně mokrá..
Teď jsem si objednala gaťky Tots wrap z www.latkovky.cz, tak jsem zvědavá. Měly by přijít během dvou dnů..Snad budou lepší než BM (náš klasický problém s odřenýma nožkama od zipů..) A taky jsem objednala vázací plíny Disana- měla jsem jednu na zkoušku a docela mě nadchla
, je to s ní jednodušší než se skládat s drakem..
Klaris
Klaris, potěším tě. Včera mi Tots wrap přišly a jsou perfektní
. Nikde netlačí, udrží i čtvercovou plenu, suché zipy nemůžou poškrábat. A navíc ty puntíky jsou prďácký
. Jsem ráda že jsem si je koupila.
Oproti BM budou podstatně rychleji schnout a ta cena taky není marná
.
jojo taky jsem si objednala ty červeně puntíkaté
doufám že nám taky sednou, jinak mě manžel zapleští
(že furt něco nakupuju a pak to k ničemu není
)
Klaris
Nestáčí. On je přišitý minimálně centimetr pod horním okrajem kalhotek a je i o dost měkčí, než ten na BM (ten je zespoda vypodložený nějakým tuhým igelitem, na Tots je jenom ta vrstva zipu).
Celkově mi připadá, že na nich není, co by nesedělo. V pase se dají zapnout opravdu variabilně - zkrátka hodně utáhnout i povolit. Okolo nožiček je to velice měkké a nemá tam vůbec co škrábat ani škrtit. Když se zapnou jenom trošku správně, tak sucháč se vůbec nemá kde dostat k pokožce (ta část na bříšku je našitá nejenom centimetr od horního okraje, ale i centimetr od bočních krajů - takže pod zipem je vždy kus látky). Navíc zvrchu je vidět, kde je ta škrábající část zipu našita - takže máte kontrolu, kde jste ho zaply.
Ten střih je velmi jednoduchý a jak se říká…v jednoduchosti je síla
.
Pimpo, děkuji za odpově´d. Já jsem si koupila dvoje Imse Vimse Soft. První týden v pohodě a tento týden se stáčí na bříšku a V. je z nich poškrábaný víc, než z BM gatí
.
Přebalování je teď u nás divočina, tak nevím, jestli mám jen smůlu a vždycky zo blbě upevním.
Anavi, tak to koukám, Imse Vimse Soft jsem neviděla, viděla jsem jedny Bumpy Day a přišlo mi, že u nich poškrábání nehrozí
. Tak raději ještě počkej, máme ty Tots sotva tři dny - já tedy za pár dní napíšu, jak to pokračuje.
Jinak sodu při přebalování dostávám taky - co ten dokáže, o tom se mi nikdy nesnilo
. Gatě zapínám i na několikrát. Na tohle jsou nejlepší Venta - s těma mám jenom ty nejlepší zkušenosti a kdybych netoužila vyzkoušet i jiný gaťky, šla bych jenom do nich. Ale neudržej čtvercovou plenu…
Klaris, Pimpo, Anavi :--) Tak díky. No já už su na prášky…objednala jsem si fleecové Tots, ale ještě pořád čekám…zavazovací mám objednanou na zkoušku též, tak se těším, už jsem přemýšlela o těch Tots se zátěrem na latkovky.cz, ale zatím nevím. Ale podle toho co píšete je to pohoda. Anavi, jsi mě vyděsila s těmi Imse…já si je objednala, protože už ty BM fakt nemůžu dávat. Chjo…a jaké jste si objednaly Tots velikosti? Malému jsou malé např. BM 7 - 9 kg, ale je fakt, že do nich dávám čtvercovky. Má silná stehýnka a teď může mít tak 7 kilo…je težší než náš kocour a ten má kolem 6 kilo
Jaké máte velikosti vy? Jinak co mě brzdí v objednávání třeba jen jednoho kusu kalhotek je poštovné, je to asi divné, ale nemůžu platit převod. příkazem a nechce se mi platit dobírkovné a sponzorovat poštu. Nemáte tip, jak uhradit předem, když nemáte bank. účet, např. na poště? Netuším jak…jinak jsem se chtěla ještě zeptat, poslední dva dny mi po kakání (pod separačkou) na plence zůstane narůžovělá, skoro do červena skrvna místo žluté jako dřív. Mám strach, aby nebyl nemocný. Krev jsem nikde v separačce nenašla, hovínko má hodně tekuté a žluté jako vždy. Doktořice má dovču a já nechci zbytečně plašit v nemocnici s plínou :--) Pleny peru pořád ve slizu a nechápu, co by to mohlo dělat…
Faninko,
jeste muzes platit slozenku, ne? Taky neco zaplatis, ale neni to tolik, jako dobirka. Koukni na stranky Ceske posty.
Jinak s tim flekem, obcas to taky mivam a maly je zdravy. Ale cim to je, nevim, mozna jr to tim, ze nejdriv kaka a pak cura a to hovinko se jakoby rozpije, ale to je fakt jen dohad. Jinak mi to dela tohle na vzduchu, kdyz jsem treba zapomnela plinu v umyvadle.
Faninko - velikost kalhotek vůbec neporovnávej s BM. Tots bych si koupila velikost 2 (8-16 kilo) - myslím že ta jednička by vám už dlouho nesloužila. My máme též dvojku, prcek má nevím kolik přes devět kilo. Původně jsem chtěla ty největší
, ale Bumbi mi to rozmluvila. Hmm, určitě si kup dvojku, půjde to utáhnout a u ležícího mrněte vůbec nevadí, když jsou gatě větší (pro ilustraci - prcek nosí Venta velikost XL a to už asi od třech měsíců…).
S poštovným neporadím, platím přes netbanku. Jedině zaplatit v hotovosti obálkou? Nevím ale jestli to nevyjde stejně draho jako dobírka.
Tyhle barevný skvrny máme někdy taky na pleně, ale my už dávno krmíme, takže to bude od toho.
Ještě k Imse Vimse, jen jsem to tu prolítla a zaznamenala, že se bavíte o tom, jak které kalhotky škrábou. Imse Bumpy Day jsou fakt dokonalý, Suchej zip maj měkoučkej jak plyš, širokej a jemnej, takže se nijak nestáčí ani neškrabe. A vnitřek je sice umělotina, ale připomíná látku (úplet) a je taky hrozně příjemná na omak. Zvenku je biobavlna a na vrch ještě děsně pěkný obráhky. No prostě jsem nadšená. Fakt zvažuju, že koupím ještě jedny a prodám popo a BM.
Faninko, haha
Švédi mě fakt pobavili. Watch your diaper closely fore you never know what you can expect ![]()
Anavi, tos mě překvapila s těma kalhotkama Imse Soft. Jak je malý poškrábaný? Nedovedu si to představit. Máme Bumpy a myslím, že Soft jsou stejně měkké, jak suchý zip, tak i lemy. Já taky mívám na kůži otlačenou gumu od tepláků nebo vyrýsované lemy od ponožek. To je normální reakce kůže a ani to nijak necítím. Stejné to bude i u dětí, navíc ty mají jemnější pokožku, takže je to i výraznější. Něco jiného je pokud je velký tlak na kůži, která je i hodně červená. To ale kalhotky Bumpy nemůžou způsobit. Myslím si, že Soft jsou hodně podobné, jemné.