Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
13.9.06 10:31

Ahoj maminy,

zjistila jsem, že máme zbytečně velké množství svrchních kalhotek, které nestihneme užít, proto nabízím k prodeji:
Disana vlňáčky vel. 74-80 - téměř nepoužité - 310 Kč
Tots wrap s jahůdkama vel. 2 - úplně nové, nepoužité - 240 Kč Červené flísáčky TotsBots vel. 1 - úplně nové, nepoužité - 260 Kč
a dále pár plenek, na které se taky nedostala řada:
2× Popo froťáky - nepoužité, pouze vyprané - 225 Kč
2× Popo froťáky - cca 2× použité - 210 Kč
1× Popo Koala - nepoužitá, pouze vypraná - 100 Kč

Pokud máte o něco zájem, stačí poslat SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
13.9.06 11:18

Ahoj všem, tak myslím že mám plenkového favorita … ImseVimse jsou prostě nej. Pro mě tedy. Vydržel v nich 4 hodiny 8O - byli jsme na procházce a pak jsem ho nechtěla budit.
A přežily i kakání … tedy - separačka je nenahraditelná, ale stejně. Prostě, jsem nadšená. Sice samozřejmě byly taky mokrý, ale tak nějak „sympatičtěji“ než OneSize …
Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
13.9.06 16:08

Eve a ty máš Imse froté? Já mám oboje a taky spokojenost. Ale ty flanelky mám radši, i když nejsou tak savé, ale jsou jemnější.

Jinak máme ty vlněné Imse a jsem nadšená. Dobře sedí, udrží i čtvercovku a pleny Imse. Váhala jsem, jestli objednat velikost L nebo XL. Malý váží 9 kg, takže by mohl mít L, ale nakonec mám XL a jsem ráda, protože mu jsou dobře, díky suchým zipům se to dá utáhnout, tato velikost mu dlouho vydrží. Taky jsem chtěla, aby se do nich vešly onesize. Když mu do nich dám čtvercovku nebo flanelku Imse, tak je to super štíhlé. Ale já je stejně dávám spíše na spaní, takže je to jedno. Jsou hodně podobné woolwrap, ale nejsou tak objemné. Taky jsou vzadu lépe řešené - je tam nařasený tunýlek s širší plochou gumou, takže to netlačí. A pod suchým zipem jsou patentky, to aby si děti nemohly sucháč rozepnout. Fotky budou v albumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
13.9.06 16:10

Ještě dodám, že vlněné kalhotky Imse velikost XL jsou stejně velké jako vlněné woolwrap velikost L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
13.9.06 21:38

Děvčata, pořídili jsme na zkoušku Imse froté a flanel plenky. Mám jen dva kousky, což je mi túúúze líto, za dva dny jsem nadšená z těch froté, jsou fakt skvělé i Bumpy a Soft kalhotky jsou super! ALe mám obavy, aby vydržely i na druhého a třetího mimíška, připadají mi oproti BM a jiným strašně slaboučké a jemňoučké, ale asi zdání klame. Jsou fakt skvělé a taky jsem nadšená z fleece vrchních kalhotek od Tots (z těch maximálně!) a z plenek Tots nebělených se sucháčem a bez…opět na zkoušku dva kusy. Teď testujeme a budu referovat. Jinak mám hrozné obavy, aby ty plenky froté i Tots nezhrubly tak, jako ty čtvercovky. Tak jsem koupila kys. citronovou a zkusím je v ní namočit, jak radí na www.mamaja.cz. Vím, že je to otřepané a furt dokola omílané téma, ale zajímalo by mne v čem perete a jak dávkujete a jak to vyjde finančně? Sliz používám na plenky i na ostatní prádlo - to změkčím aviváží netest. na zvířatek značky Senza, je mi sympatická, ale plenky není jak změkčit. Řeším si ten prací prostředek. To mýdlo neuvěřitelně „zasírá“ pračku (tedy podle toho co nacházím ve filtru, nerozpuštěné kusy mýdla, musím ho čistit velmi často i kvůli tomu, co se uvolňuje ze čtvercovek), vodu máme tvrdou pekelně, vyčistím varnou konvici a hned druhý den už má nové usazeniny, no fuj. Flanelka od Imse mi po prvním vyprání dost zhrubla…froté se zatím drží, ale taky to přijde. Teď se s mužíčkem dohadujeme, co pořídíme. Muž chce koupit v Brně prac. prostředek od DON, já zase spíše bych šla buď do Missivy nebo do Don Gemini. Jak to vychází finančně, jaké máte zkušenosti? Peru každý den, takže potřebuji prac. prostředku skutečně hoooodně velké množství. Jinak na návodu u Imse bylo, že se může přidávat ocet (což většina z nás dělá, že?), ale nikoliv pokud se pere v mýdl. prostředcích, že se změní alkalita praní. Há! Takže s octem je asi konec, je to aj logické…zá:,–(ité mýdlo a kyselina ocet, tak jsem z toho mimózní. Musím to vyřešit, bo mi sliz dochází a dělat další…musím jednat. Poraďte :--)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
13.9.06 22:30

Děvčatam chci se zeptat, máte někdo zkušenost s plenkou Imse Vimse biofroté na větší dítě - tak roční? Jak dlouho vydrží?

Faninko - s těmi mýdlovými prostředky a octem jsi mě překvapila. Já totiž peru ve slizu a máchám v octu a myslím, že nejsem sama. V čem má být problém? Ocet přidávám až k poslednímu máchání, kde už má být mýdlo vymyté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
13.9.06 22:39

Faninko , nejsem chemik, ale myslím, že pokud pereš ve slizu a pak dáš do posledního nebo předposledního máchání ocet, tak alkalický sliz a kyselý ocet spolu reagovat nebude :idea: Mi právě ten ocet čistípračku od mýdlových aj. usazenin, vodu máme taky hodně tvrdou. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
14.9.06 08:23

Faninko, já peru ve slizu a máchám v máchadle od Missivy a jsem s tím hrozně moc spokojená.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
14.9.06 18:34

Tak mi došel balíček s vázačkama Disana a Tots kalhotkama s jahůdkama..No a jsem trochu rozpačitá…Malovala jsem si to tak, že když jí dám vázačku, tak nic neuteče na kalhotky, jenže uteklo zatím pokaždé - buď tu plínu nějak neumím pořádně dát, nebo nevím - a to si myslím že ji utahuju dost, zas to nesmí být moc aby ji to netlačilo.
Co se týče Tots kalhotek tak mě překvapilo jak moc jsou jiné oproti BM - mám obavy že když bych do nich dala jen čtvercovku, tak mi hovínko uteče po stranách..Sice jsem je kupovala zejména kvůli těm vázačkám a kalhotkovým plenám. Ale stalo se mi že měla vázačku nijak moc dlouho a seděla v kočáře a provlhly lemy u kalhotek jak byla ta vázačka na okraji (a to ty okraje dobře zastrkuju), takže měla mokré i kalhoty. Což se u BM stává jen když je plína opravdu hoodně mokrá (nebo když koukaly okraje od kalhotkovky).
Ach jo já se z toho plínkování zblázním - pořád ne a ne najít ideální produkt :-) Ale ty vázačky se mi jinak moc líbí, jen bych potřebovala k nim tedy vhodné kalhotky - do BM se ty okraje kolem nožiček tak tak dají zastrčit (totéž s drakem nebo kalhotkovýma pl.), ty Tots se mi zdály vhodné - ale jak jsem psala výše - přes okraje protekly..
JInak jsou ale krásně tenké a super rychle schnou.

Ale abych povzbudila všechny co jim „to občas proteče“ - stejné problémy mají holky s papírovkama :-) tak na tom nejsme o nic hůř :-)

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
14.9.06 21:55

Klaris , já na zavazovačky většinou dávám natahovací vlňáčky. Mám je hodně pevné (no. vlastně už jsou nám teď malé a budu je prodávat), na gaťky se nikdy nic nedostalo. Podhrnuješ okraje zavazovačky kolem stehýnek zezadu dovnitř? Já jo, udělá se „kapsa“. A taky používám viskózové separačky a na nich to nadělení nějak dobře drží… No, možná, že závisí na konzistenci. S gaťkama Tots nemám zkušenosti, možná bys mohla prubnou Imse Vimse Soft, čtvercovku drží docela dobře a oproti BM jsou na zadečku trošku širší. Taky jsem je na zavazovačku dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
14.9.06 22:22

Ahoj plenkové maminky,
chtěla bych poprosit od radu od zkušenějších :)
Máte zkušenosti s plenkami totsbots - rainbow a original? Kdesi jsem na netu četla, že by měly mít oddělovací sací jádro, z čehož vyvozuji, že by mohly rychleji schnout než popolini… Chtěla bych pro naše mimi objednat nějaký mix popolini a totsbots a pořád se nemůžu rozhodnout, kolik čeho vzít… Taky ty tots bych chtěla asi rovnou velikost 2 se sponkou - píšou, že se dají používat od úplně malinkého miminka… Je to tak? Mohly byste se podělit o zkušenosti?
Za jakoukoli radu moc děkuji :)
 Domi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet
34
14.9.06 22:33

Domi,máme oboje.Mě se zdá,že original schnou o něco déle než rainbow. Ale jsou moc fajn, mám ráda barevné plínky :) a tyhle jsou favority i pro další mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
14.9.06 22:40

Pet a tím oboje myslíš oba druhy totsbots nebo i popolini? A jak je to s tim sacim jadrem? A jak dlouho které schnou? Kamarádka má nějaké popo a když je venku škaredě, tak jí schnou i dva dny… :roll: (toho se trochu bojím)
Omlouvám se za tolik otázek, ale už to musím rozseknout - brouzdám po internetu po plínách už skoro několik měsíců :wink:
 D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet
34
15.9.06 00:29

To jádro tam není přišité celé,jenom na kratší straně.Hledala jsem na netu obrázek,ale uplne to videt neni snad nikde
na této stránce http://www.pisisvor.cz/ např. u pleny Imse Bioflanel
(tvarované pleny) je to podobné, takže to schne rozložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet
34
15.9.06 00:33

Když svítí sluníčko nebo fouká, tak schnou asi 6-8h.,ale to fakt záleží na počasí. V místnosti celý den. Nejrychleji shnou samozřejmě obyčejné čtvercovky a froté plínky :) ,párkrát foukne a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure