Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
197
21.9.06 20:13

lawlen mas pravdu, jsou to ella's house ;-)

klaris
kdyz zkusite chodit na zachod pres den, srovna se to i v noci… my jsme meli suche noci uz ve trech mesicich, pak se to samozrejme menilo podle okolnosti, ale spousta mamin tvrdi, ze to v noci vychytavaji lip. jednak je nerusi domaci prace a pod, jednak se v noci necura tak casto (nejaky hormon redukuje tvorbu moci). ranni plinka je vetsinou na zdimani, protoze ranni curani dohani to nocni min-curani.
nemusite byt vylozene bez plinek, staci chodit na zachod 8) treba po probuzeni ci po kojeni a tak
rad mam dost, klidne se ozvi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
21.9.06 21:45

miminko

Bora,

ty jsi učila už 3 měs. mimi jakoby na nočník? Už jsem o tom nějaký odkaz četla. Můžeš mi to ještě vysvětlit např. Jak to šlo, kdy jste chodili a na signál? Díky. E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
21.9.06 22:10

evinko,
jo, s detma jsme od narozeni chodili curat (lavorek, nocnik, travicka,…)
neni to moc o uceni, tak jak se pozna, ze ma hlad, tak se pozna, ze musi curat, no, ve zkratce 8)
jak to chodi sepisuju na www.mokosha.info, tak se koukni, tady bych popsala klidne i celou stranku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
23.9.06 22:29

Ahoj plenkařky :) Přidávám se k Bertince, mně BM kalhotky taky vyhovují, i když já je teda používám se čtvrcovkama na draka. Možná nemáme problémy, protože Šimon je spíše drobek, má teď necelých 10kg.
Danko , kalhotky od Popo jsou moc objemné, máme je taky, ale do nich dávám 3 čtvercovky na noc nebo na ven.
Faninko , děvče, to je mi líto, že se pořád nedaří. Já peru obden, ale mám 20-litrový kýbl. Nejhorší je to kojenecké období, taky jsem z toho lezla po zdi. Ale nepouštěla jsem se do žádných experimentů a zůstala u čtvercovek, i když mě ty spousty krásných plenek lákaly. Zkusila jsem jen Koaly a protože máme děsně tvrdou vodu, tak jsou jako struhadlo :roll: Nicméně po pořádném promnutí se dají použít. Ale nejlepší je stejně dobře zabalit do draka a „zasnapit“ a kalhotky už pak nehrají tak zá:,–(ní roli, aspoň takovou mám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
24.9.06 08:23

Pra:,–(ko - no ale když já mám problém u úvazu na draka to co přečuhuje na nožičkách nacpat do těch BM kalhotek - uvítala bych tam širší ty boční klopy se zipama. Ale stejně ať uvážu draka, novorozenecký nebo vázačku od Disany, tak to stejně většinou skončí na gaťkách..mám prostě řídkokakací dítě :-) :-) Tak co se vzrušuju s nakupováním nových věcí , že :-) když to stejně vždy skončí tam kde nemá (párkrát už i na tepláčkách :-) )

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
24.9.06 20:25

Ahoj holky,
mám jeden plenkový dotaz: používáme pleny už jen na spaní, kupuji ekojednorázovky Moltex. Dokud jsme byli na plenách celodenně, používali jsme Popolini a Bambina. Ráda bych zase najela na látkovky i na to spinkání, ale v těch co mám Dáda šíleně smrdí (v noci hodně čůrá) a já nemám to srdce ho nechat spinkat zabaleného v nečem, co páchne čpavkem, div se nám neloupou tapety :roll: :D . Nemáte nějaký tip na plenky pro takhle velké dítě? Nebo třeba nějaké speciální, smradpohlcující vložky, které by se daly dát do Popolin? Děkuji předem za jakékoli rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
25.9.06 13:07

Prodám natahovací vlňáčky z www.babysatky.cz. Používané 5 měsíců, ne denně. Impregnované v lanolinu z lékárny. Jsou v dobrém stavu, bez fleků jen sem tam maličké žmolečky z tmavších dupaček. Velikost je psaná 86/92, ale jsou menší. Synek má teď 9,5 kg a už jsou malé (nosil je od půl roku do 11 měsíců). Řekla bych tak velikost 74/80. Cena 230,– Kč + poštovné (PC 359,– Kč). Anavi - bezdekovi@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
25.9.06 16:47

Ahojte, asi budem nútená skúsiť to BM, pretože Imse Vimse u nás nedostať a poštovné z ČR je tak vysoké, že sa mi to proste nevyplatí. 211 Kč za balík do 1 kg. ďakujem všetkým za rady.

Danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
25.9.06 20:15

Zdravím,

tak nevím, možná i naše dítko spěje k nočníku, no uvidím, zatím si jen dokáže včas říct o plínku, když je nahatej, dřív značkoval po celém bytě, a nesnese pokakáno ani venku (doma ho čeká mytí v bidetu což miluje, ale enku mu to bylo šumák).

A hlavně chci poreferovat o velespokojenosti s Mummys Touch, mám dvě vložky takže super venkovní plenka, není sice prdelka v bavlnce, ale vydrží a „odpad“ je malinkatej.

• Citovat
  • Upravit
216
26.9.06 07:23

Ahoj,

1. nedošlo mi upozornění, takže jsem trochu mimo mísu
  1. jak je mým dobrým zvykem, vložím se vám do bezplínkové a kalhotkové diskuse s dotazem úplně jiným:

fleesové separačky
Narazila jsem na ně na konkurenčním serveru :lol: , taky už je tam diskuse Látkovky.
Používá je někdo i zde? Nevěřím tomu, že to funguje (superrychle saje, resp. propouští), když jsou ze stejného materiálu i kalhotky 8O
Navíc je to přeci jen umělina.
Ale zase by odpadlo, že separačky dojdou (to se nám děje teď). Že bych obětovala jednu IKEA deku? :)

Klaris
Zkoušela jsi to, co přečuhuje, nezastrkávat? Našemu Matesovi to aspoň vůbec nevadí. Je pravda, že já jsem tak líná, že tu často chodí jen tak v BM plínkách, ale ani s kalhotama nebyl problém - mokrý od těch cancourků nebyly. Navíc mi tak drak vyhovuje víc, protože stačí šáhnout a když je to trochu navlhlý, tak okamžitě přebaluju..

Jo, a BM kalhotky mi taky vyhovují (i přes ohýbací sucháč a otlaky).
 Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
26.9.06 09:18

Ahoj holky,
můžete m,i někdo říct nevýhody totsbots original bílé?
Na Látkovkách jsou v akci a dnes mi přišly a vypadají supr, akorát, že já si použití zatím nemůžu vyzkoušet! :D

A Nanko,
ty fleesové separačky jsem zakoupila tamtéž a připadají mi bezva, ale zase - vím o tom zatím prd!
Vadí to až tak, že to není bavlna? Jsou na hodně použití alespoň, takže pořád o moc moc lepčí než papírovky, ne?
A právě v těch totsbots vel.1 jsou už všité.

Mio.
Mommys mám taky, ale nepřipadají mi od miminka - okolo nožiček se mi zdají moc volné, dá se na to něco poradit?

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
26.9.06 09:28

Zu

no nevím jak od miminka já je mám na 19měs capartovi :lol: :lol: ale dle cvočků a toho, že jsou jednovelikostní předpokládám, že budou zmenšovací, tedy zakládací jako PoPo, ale nezkoušela jsem to.

Flecce separačky nemám, mě zatím celulózové nevadí a dávám je jen občas tak asi i vydrží

• Citovat
  • Upravit
1719
26.9.06 10:02

Danko - u vás se dají ještě sehnat produkty BabyLucy včetně kalhotek - tady je odkaz na stránku - je to sice německy, ale mají sídlo na slovensku a je tam kontakt - tak asi se s nimi domluvit.. tady: http://www.babylucy.sk/kontakt.html

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
26.9.06 10:42

Pra:,–(ko , už jsem doexperimentovala, už na to nemám náladu :--))) teď jedeme na týden k mamince, tak se ju pokusím ukecat, aby mi ušila „hybrida“ něco mezi Tots a Imse a to bude můj poslední pokus o nalezení zlatého středu :--) Chci objednat biofroté ručník a vytvořit to z něj. Jinak už se smiřuji s tím, že to nějak přečkáme a začneme co nejdříve nočníkovat. Přes den se to dá, v noci máme neomezený přístup k bumbání, takže holt někam to co miláček vybumbá musí odtéci. Jinak souhlasím s Klaris , že drak mi přečuhuje z kalhotek, proto ho asi nemám ráda a nepoužíváme, chtělo by to možná lepší kalhotky. Jestli se to šití zdaří, tak potom poreferuji a vložím nějaké fotečky :--) Mějte se krásně! Už mi nebere ani hlava ani tělo, takže se raději poroučím, snad se za ten týden u maminky zregeneruji! Pac!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
26.9.06 10:47

Další dotaz prosím:

Je třeba prát plíny (klahotokové totsbots) vícekrát před použitím? Výrobce to doporučuje kvůli savosti.
Měla jsem původně v plánu je vyprat jen jednou.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí