Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
lawlen mas pravdu, jsou to ella's house ![]()
klaris
kdyz zkusite chodit na zachod pres den, srovna se to i v noci… my jsme meli suche noci uz ve trech mesicich, pak se to samozrejme menilo podle okolnosti, ale spousta mamin tvrdi, ze to v noci vychytavaji lip. jednak je nerusi domaci prace a pod, jednak se v noci necura tak casto (nejaky hormon redukuje tvorbu moci). ranni plinka je vetsinou na zdimani, protoze ranni curani dohani to nocni min-curani.
nemusite byt vylozene bez plinek, staci chodit na zachod
treba po probuzeni ci po kojeni a tak
rad mam dost, klidne se ozvi ![]()
Bora,
ty jsi učila už 3 měs. mimi jakoby na nočník? Už jsem o tom nějaký odkaz četla. Můžeš mi to ještě vysvětlit např. Jak to šlo, kdy jste chodili a na signál? Díky. E
evinko,
jo, s detma jsme od narozeni chodili curat (lavorek, nocnik, travicka,…)
neni to moc o uceni, tak jak se pozna, ze ma hlad, tak se pozna, ze musi curat, no, ve zkratce ![]()
jak to chodi sepisuju na www.mokosha.info, tak se koukni, tady bych popsala klidne i celou stranku ![]()
Ahoj plenkařky
Přidávám se k Bertince, mně BM kalhotky taky vyhovují, i když já je teda používám se čtvrcovkama na draka. Možná nemáme problémy, protože Šimon je spíše drobek, má teď necelých 10kg.
Danko , kalhotky od Popo jsou moc objemné, máme je taky, ale do nich dávám 3 čtvercovky na noc nebo na ven.
Faninko , děvče, to je mi líto, že se pořád nedaří. Já peru obden, ale mám 20-litrový kýbl. Nejhorší je to kojenecké období, taky jsem z toho lezla po zdi. Ale nepouštěla jsem se do žádných experimentů a zůstala u čtvercovek, i když mě ty spousty krásných plenek lákaly. Zkusila jsem jen Koaly a protože máme děsně tvrdou vodu, tak jsou jako struhadlo
Nicméně po pořádném promnutí se dají použít. Ale nejlepší je stejně dobře zabalit do draka a „zasnapit“ a kalhotky už pak nehrají tak zá:,–(ní roli, aspoň takovou mám zkušenost.
Pra:,–(ko - no ale když já mám problém u úvazu na draka to co přečuhuje na nožičkách nacpat do těch BM kalhotek - uvítala bych tam širší ty boční klopy se zipama. Ale stejně ať uvážu draka, novorozenecký nebo vázačku od Disany, tak to stejně většinou skončí na gaťkách..mám prostě řídkokakací dítě
Tak co se vzrušuju s nakupováním nových věcí , že
když to stejně vždy skončí tam kde nemá (párkrát už i na tepláčkách
)
Klaris
Ahoj holky,
mám jeden plenkový dotaz: používáme pleny už jen na spaní, kupuji ekojednorázovky Moltex. Dokud jsme byli na plenách celodenně, používali jsme Popolini a Bambina. Ráda bych zase najela na látkovky i na to spinkání, ale v těch co mám Dáda šíleně smrdí (v noci hodně čůrá) a já nemám to srdce ho nechat spinkat zabaleného v nečem, co páchne čpavkem, div se nám neloupou tapety
. Nemáte nějaký tip na plenky pro takhle velké dítě? Nebo třeba nějaké speciální, smradpohlcující vložky, které by se daly dát do Popolin? Děkuji předem za jakékoli rady.
Prodám natahovací vlňáčky z www.babysatky.cz. Používané 5 měsíců, ne denně. Impregnované v lanolinu z lékárny. Jsou v dobrém stavu, bez fleků jen sem tam maličké žmolečky z tmavších dupaček. Velikost je psaná 86/92, ale jsou menší. Synek má teď 9,5 kg a už jsou malé (nosil je od půl roku do 11 měsíců). Řekla bych tak velikost 74/80. Cena 230,– Kč + poštovné (PC 359,– Kč). Anavi - bezdekovi@seznam.cz
Ahojte, asi budem nútená skúsiť to BM, pretože Imse Vimse u nás nedostať a poštovné z ČR je tak vysoké, že sa mi to proste nevyplatí. 211 Kč za balík do 1 kg. ďakujem všetkým za rady.
Danka
Zdravím,
tak nevím, možná i naše dítko spěje k nočníku, no uvidím, zatím si jen dokáže včas říct o plínku, když je nahatej, dřív značkoval po celém bytě, a nesnese pokakáno ani venku (doma ho čeká mytí v bidetu což miluje, ale enku mu to bylo šumák).
A hlavně chci poreferovat o velespokojenosti s Mummys Touch, mám dvě vložky takže super venkovní plenka, není sice prdelka v bavlnce, ale vydrží a „odpad“ je malinkatej.
Ahoj,
fleesové separačky
Narazila jsem na ně na konkurenčním serveru
, taky už je tam diskuse Látkovky.
Používá je někdo i zde? Nevěřím tomu, že to funguje (superrychle saje, resp. propouští), když jsou ze stejného materiálu i kalhotky ![]()
Navíc je to přeci jen umělina.
Ale zase by odpadlo, že separačky dojdou (to se nám děje teď). Že bych obětovala jednu IKEA deku? ![]()
Klaris
Zkoušela jsi to, co přečuhuje, nezastrkávat? Našemu Matesovi to aspoň vůbec nevadí. Je pravda, že já jsem tak líná, že tu často chodí jen tak v BM plínkách, ale ani s kalhotama nebyl problém - mokrý od těch cancourků nebyly. Navíc mi tak drak vyhovuje víc, protože stačí šáhnout a když je to trochu navlhlý, tak okamžitě přebaluju..
Jo, a BM kalhotky mi taky vyhovují (i přes ohýbací sucháč a otlaky).
Nanka
Ahoj holky,
můžete m,i někdo říct nevýhody totsbots original bílé?
Na Látkovkách jsou v akci a dnes mi přišly a vypadají supr, akorát, že já si použití zatím nemůžu vyzkoušet! ![]()
A Nanko,
ty fleesové separačky jsem zakoupila tamtéž a připadají mi bezva, ale zase - vím o tom zatím prd!
Vadí to až tak, že to není bavlna? Jsou na hodně použití alespoň, takže pořád o moc moc lepčí než papírovky, ne?
A právě v těch totsbots vel.1 jsou už všité.
Mio.
Mommys mám taky, ale nepřipadají mi od miminka - okolo nožiček se mi zdají moc volné, dá se na to něco poradit?
Díky!
Zu
no nevím jak od miminka já je mám na 19měs capartovi
ale dle cvočků a toho, že jsou jednovelikostní předpokládám, že budou zmenšovací, tedy zakládací jako PoPo, ale nezkoušela jsem to.
Flecce separačky nemám, mě zatím celulózové nevadí a dávám je jen občas tak asi i vydrží
Danko - u vás se dají ještě sehnat produkty BabyLucy včetně kalhotek - tady je odkaz na stránku - je to sice německy, ale mají sídlo na slovensku a je tam kontakt - tak asi se s nimi domluvit.. tady: http://www.babylucy.sk/kontakt.html
Klaris
Pra:,–(ko , už jsem doexperimentovala, už na to nemám náladu :--))) teď jedeme na týden k mamince, tak se ju pokusím ukecat, aby mi ušila „hybrida“ něco mezi Tots a Imse a to bude můj poslední pokus o nalezení zlatého středu :--) Chci objednat biofroté ručník a vytvořit to z něj. Jinak už se smiřuji s tím, že to nějak přečkáme a začneme co nejdříve nočníkovat. Přes den se to dá, v noci máme neomezený přístup k bumbání, takže holt někam to co miláček vybumbá musí odtéci. Jinak souhlasím s Klaris , že drak mi přečuhuje z kalhotek, proto ho asi nemám ráda a nepoužíváme, chtělo by to možná lepší kalhotky. Jestli se to šití zdaří, tak potom poreferuji a vložím nějaké fotečky :--) Mějte se krásně! Už mi nebere ani hlava ani tělo, takže se raději poroučím, snad se za ten týden u maminky zregeneruji! Pac!
Další dotaz prosím:
Je třeba prát plíny (klahotokové totsbots) vícekrát před použitím? Výrobce to doporučuje kvůli savosti.
Měla jsem původně v plánu je vyprat jen jednou.
Díky.