Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
945
1.11.06 13:39

Ahoj,
tak jsem při brouzdání na netu našla něco o bioplenách . Je to fakt pruda.
No aspoň se utěšuju tím, že v moltexkách má moje dítě na zadku míň chemie, protože jinej aktuální rozdíl mezi nima a pemprskama asi není :evil: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
2.11.06 08:37

Lolo s tím jsem se už smířila dávno..že pokud si nepořídíš vlastní vermikompost (na což zatím nemám dost odvahy), tak se taky nijak extra nerozloží. Ale už to že jsou bez chlóru, ropy a dalších sajrajtů je dobrý,ne? A taky při počurání tak nesmrdí jako Fixies nebo Pampersky apod.. Akorát ta cena..Teď jsem objednala ty druhojakostní z mimibazaru, ty vyjdou na 4kč/ks, tak jsem na ně zvědavá..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
2.11.06 08:53

Ahoj,

a pokud pleny hazim do normalniho kompostu, tak se taky nerozlozi? Nejak jsem to z toho clanku nepochopila. Samozrejme, zeby nebyly hned zahazene hlinou, tak nejaky cas na rozklad by mely. A plati to i o vlozkach Natracare?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
2.11.06 08:58

Lenko já nevím, já jsem našla akorát anglickou studii o kompostování pomocí žížal, jak jsou rozložitelné v „normálním“ kompostu nevím..A teď ji nemůžu ale najít.. :-(

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
2.11.06 09:11

už to mám!
http://ekoplenky.navi.cz/irskypokus

a ještě tohle (ale je to anglicky)
http://www.ecodirect.com.au/…aby-safe.htm

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet
34
4.11.06 23:20

Prodám 1×fluffle snappi a 1×patentky vel.L (250,–+260,–)
1× 2v1 vel.L (200,–),
2×TB barevné vel.2 (2×170,–)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
5.11.06 14:47

Prodám
4× BabyLucy XS-S -4-7kg (dají se patentky zmenšit na úplné novorozeně) 1ks/80,–
Pořídila jsem si jich moc nevyužijeme je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
10.11.06 14:32

Ahoj holky,
pokud byste měla některá zájem, prodám Popoliny EasyFix, mám 12 kusů,nošené tak třičtvrtě roku (objevila jsem je pozdě).
Cena je 2.000,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.11.06 02:48

ahoj holky,maly ma uz neco pres rok a ja resim, zda neprejit na latkovky,aspon na doma,jednorazovky uz nejak lezou do penez :(..vim,ze by byly asi idealni takove ty plenky,ktere vypadaji jako jednorazovka,ale je to pro me velka investice. Takze jsem chtela vyuzit obycejne plenky,nebo frote,na to vazacku od disany a pak nepropustne kalhotky.Ale jelikoz ma maly 14mesicu,uz chodi, tak za prve nevim,jestli mu to nebude branit v chuzi,jsou precejenom obemnejsi nez jednorazovky a za druhe maly je hrozne zivy a uz tak mam problem dat jednorazovku, a fakt nevim,jak mu budu nasazovat pliny,vazacku a kalhotky. Nevim,jestli mam do toho vubec investovat,aby nam to pak nelezelo nekde ve skrini.Myslite,ze to ma jeste vubec cenu,ted zacinat s latkovkama? Jestli muzete,poradte prosim.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
3417
12.11.06 10:18

Jano, my začínali s naší holčinou v roce a půl, ale s Bambino Mio. Nevím jestlis diskuzi nějak pročítala, tak ti to trošku shrnu.

BM jsou nejštíhlejší, ale svrchní kalhotky některé děti tlačí (některým nevadí vůbec) a stolice vždy zkončí na kalhotkách - proto je jich potřeba víc.

Když budeš balit do zavazovačky + nějaká plena dovnitř, spíš to kalhotky ochrání od umazání (někdy se nemusí povést, ale co si budem povídat, nehoda se stane i v jednorázovce). Zavazovačka se ale na živé dítě uvazuje hůř. Něco velmi podobného je balení na draka - toho uvážeš z jedné čtvercovky, zapneš sponkou snappi. Dovnitř vložíš opět nějakou plenu. Řekla bych, že uvázat draka je snazší než zavázat vázačku.

No a kalhotkové pleny sice drahé a dlouho schnou, ale jednoznačně nejpohodlnější. Takže pokud uvažuješ ještě o jednom dítěti, tak se ti myslím vyplatí si je koupit.
Nebo si to můžeš trošku namíchat. Za rozumnější cenu jsou nové české plenky Haipa-Daipa (na vlastní oči jsem je neviděla), koukni na ně ( www.vbavlnce.cz ) nebo slovenské Baby Lucy, ale teď vůbec nevím, kdo je prodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
12.11.06 10:43

Prodám Disaní zavazovačky , 4 kusy, v perfektním stavu. Měli jsme je spíš jako záložní. Na jedné jsem našla malý flek, ještě se ho snažím vyprat. Cena by byla poloviční - tj. 40,–- Kč za kus.

Dál prodám vícevrstvé pleny BM , velikost 7 - 16 kilo. Používané byly asi 3 měsíce plně, potom na spaní a teď je měl několikrát prcek. Nějaké fleky na nich jsou (ještě se pokusím odstranit), jinak jsou myslím ve velmi dobrém stavu. Cena by byla taktéž 40,–- Kč za kus (nové balení stojí 580,–- :evil: ).

A do třetice troje svrchní kalhotky BM vel. 12 - 15 kg . Jsou opotřebované a je to na nich vidět! V provozu byly tři měsíce plně, potom na spaní a prcek je teď nosil několikrát. Pokud bude zájem, vyfotím je. Cena by byla 90,–- Kč za kus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
12.11.06 12:14

Pimpo, poslala jsem ti SZ. Doufam, ze jsem te moc nezahltila dotazy.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
12.11.06 15:36

Vlňáčky

Koukám, že se tu roztrhl pytel s inzeráty, tak i já přispěju: prodám svrchní vlňáčky na sucháče Disana, vel. 74/80. Nepoužité, ještě s visačkami. PC 479,–, nyní 350,–Kč. Zdarma přidám lanolinovou kůru Disana. Vlňáčky jsou perfektní, ale syn se ukázal být alergický na lanolin, proto je prodávám.
Kontakt: k.nar@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
12.11.06 18:42

tady taky jeden inzerát
prodám kalhotky Tots wrap, vel.2 (8-16kg) s jahůdkama, používané minimálně, PC 260kč, nyní 200.

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
12.11.06 19:54

A já se taky přidám, ale opačně :D

KOUPÍM TB fleesáčky velikost L 9-15 kg

Když tak mi písněte mail :) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit