Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Upřesnění toho mého inzerátu: už zbyly akorát
troje bílé svrchní kalhotky BM vel. 12 - 15 kg. Jsou opotřebované a je to na nich vidět. V provozu byly tři měsíce plně, potom na spaní a prcek je teď nosil několikrát. Pokud bude zájem, pošlu fotky. Cena by byla 90,–- Kč za kus.
Ahoj holky,zkoušely jste už nekterá plenky Hemp Hour strap z mamaja? Vypadaji jako zavazovačky s gumičkama,moc se mi líbí,tak by mě zajímalo,jaké jsou podle zkušeností. Díky
ahojte,
hlasim se k „uzivatelkam“ bavlnenych plinek
mam zavazovaci od Disany, pak slovenske Babylucy, s kterymi jsem moc spokojena, ale…chtela jsem si objednat dalsi velikost a jejich stranky nefunguji ![]()
nevite nahodou, kde se daji tyto bavlnene plenkove kalhotky sehnat?
za tipy dekuju moc!!!!
lindas
na http://www.zlaticko.cz nebo na http://www.mokosha.info/…hop/catalog/
droping
diky moc ![]()
a jeste dotazek
jake separacni plenky se vam nejvic osvedcily?
my meli od Disany, pak Popoliny - takove v te roli
(nevim, ktere jsou viskozove a ktere celulozove
)
ale ted potrebujeme dalsi, tak se ptam, jestli existuji jeste nejake „dobre“?
Lindas, dobré jsou ještě od BM, možná míň jemné než obdobné od Popo (v krabičce - viskózové), ale jsou pevné a netrhají se (Popo se před časem trhaly, asi měli nějakou špatnou várku).
pimpo
dekuju!
vyzkousim a uvidime!!!
a neodpustim si dalsi dotaz ![]()
vy, ktere pouzivate vlnacky - v cem je perete? normalne s plinkama a obcas tu lanolinovou kuru?
vlnacky rozhodne ne s plinama, jedine v ruce a 1× za 1-2 mesice namocit do kury, lepsi namocit suche vlnaky, lip se naimpregnuji
Tak tak, já je dokonce peru ještě méně často, neb je používáme více méně jenom na noc. Jenom se ponoří do vody s lanolinovou kůrou, nechají asi 4 hodiny máčet, vymáchají a usuší. V pračce je neper vůbec, podle mě se tím zničí ta impregnace.
kajkav
rozdil je nasledny:
popoliny ma vkladacku vevnitr dilu, kteremu rikam kridelka, takze pri vymene se musi vymenit vsechno, vlozky babylucove maji vkladacku NA kridlech (prichycena vepredu a vzadu), pri vymene se vymeni jen vkladacka (podle situace, ze jo)
me ten druhy system prijde prijemnejsi, pere se toho min (pokud se kridla nezaspinila)
jak je to v praxi, nereknu, nevim, popolini jsem jednou videla (z rychliku ![]()
jinak srovnani kvality popolinove a babylucove (pleny! ale predpokladam i vlozky) od kamaradky: babylucy jsou lepsi a levnejsi… (proto je mam v shopu ![]()
doufam, ze ti to nak pomohlo
k rozkladani moltexek:
jsou na kompostu rok a vypadaji spinave ![]()
nevim, jestli to uvadi irskypokus, ale v kazdem pripade se vyplati je na tom kompostu mit, protoze diky absorbcnimu jadru zadrzuji vlhkost a chrani tak kompost pred presusenim. vsecko ostatni zkompostovalo docela dobre, problem mozna byl i v tom, ze je tam kamaradka hazela srolovane, rozlozene by s nejvetsi pravdepodobnosti vypadaly trochu jinak
ja si myslim, ze je lepsi plenkovat ekologicky uz proto, ze je to setrnejsi ke zdrojum - tedy ropa, odpadni vody, nevim co jeste se vyroby tyce, neni to jen o prdelce bez chemie.
no a abych si nerypla: nejlepsi je plenkovat minimalne a chodit s mimi na zachod ![]()
bora
boro
pripojuji se k chvale plenek babylucy
rozhodovala jsem se mezi nimi a nemeckymi lotties, vyhrala nizsi cena a opravdu nelituji ![]()
babylucy jsou moc fajn ![]()
L.