Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2583
12.1.07 16:44

Martoch , to se asi nedá jednoznačně říct, které plenky by byly pro vás ty nejlepší. Ale jestli chceš něco „instalačně nenáročného“, tak klasické čtverce asi ne, je s nimi práce navíc se skládáním. Tak bych ti nedoporučila Koala od Popolini, jsou spíš na větší dítko a mně teda hodně ztvrdly a zdrsněly. Co by se vám mohlo hodit jsou jednovelikostní kalhotkové plenky z biobavlny taky od Popolini, nebo nějaké podobné. V sušičce se určitě dají sušit, jen je to z ekologického hlediska nonsens vzhledem k vysoké spotřebě energie.
Každopádně je dobré koupit si nejdřív jednu nebo dvě plenky na vyzkoušení a pak uvidíš jestli ti budou vyhovovat. Doporučené množství plenek píšou tady: http://www.mamaja.cz/…raz_text.php?… , ale je to samozřejmě individuální, každé dítě má trochu jinou „spotřebu“. Taky je tam u každé plenky dole porovnáná plenek z hlediska savosti, doby schnutí a objemnosti. Koukni na to, přeju šťastnou ruku při výběru a ať se vám plenkování daří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
12.1.07 16:46

Martoch,
plínková diskuse je rozjetá na babycafé http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Ale stejně Ti nikdo neporadí až tak úplně. Když jsem já přednedávnem začínala chtěla jsem to samé - co nejjednodušší a poradit co přesně mám koupit, ale je to opravdu tak, že každému vyhovuje něco jiného a co sedí jednomu mimku, nemusí sedět druhému.
Tak projeď látkové obchody ( www.latkovky.cz www.mamaja.cz www.pisisvor.cz a další) a něco málo si vyber co se Ti bude líbit a pak dokup. Nechtělo se mi to tak dělat, ale fakt je to nejlepší!
Zlom vaz a látkovkám zdar!
 Zu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
28.1.07 11:14

Další mama

Ahoj děvčata, tak jsem posílila Vaše řady. :wink: Už skoro dva měsíce jsme na látkovkách. Já jsem si jen tak představila, co by se asi teď dělo, kdyby naše babičky, prababičky a mámy používaly jednorázovky a z té představy mi bylo fakt blbě. Uvědomila jsem si, že bychom už pomalu neměli kde žít. :cry: :cry: :cry: :cry:
Také jsem si představila, kdyby byl každy nucen svůj odpad ukládat na svou zahradu, třeba zakopávat. Myslím, že by najednou všichni začali kupovat rozložitelné obaly a přešli by na látkovky. Tedy nepochybuji, že by byli i tací, kterým by to bylo jedno a zavezli by si dům odpadky, ale takových je málo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
29.1.07 15:10

sonko - naprostý souhlas! :-) a jestli budeš chtít se ještě podělit o zkušenosti nebo se zeptat a tak .. mrkni sem http://www.baby-cafe.cz/modules.php?… - diskuze tam více „žije“ :-)

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
1.2.07 13:18

Ahoj, látkařky!

Prosím, nevypadlo Vám některé dítě z Totsbotsek velikosti 2? Ráda bych jich pár koupila a nejsem si jistá, jestli mi tak nákladný nákup doma projde, tak zkouším z druhé ruky.

Díky, Fazole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
1.2.07 13:25

Taky bych brala ještě nějaké kalhotkové plenky. Je mi jedno jaké. Máme 12 kg. Na bazaru nikde nejsou. . . :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
1.2.07 23:26

Ahoj, vím že se diskuze přesunula jinak, ale stejně doufám, že mi někdo třeba poradí.
Z 90% používám klasické čtvercovky. Kalhotový pleny mám zatím jen na ven a na návštěvy. Taky jich nemám moc. Na léto bych jich chtěla pár přikoupit, jenže nevím který. Klukovi bude o prázdninách rok a tak asi bude potřebovat ty savější. S flanelkama asi už moc nepochodím. :D Z těch silnějších mám dvoje popo froťáčky, ty jsou fajn, ale máte někdo dobré zkušenosti s konopnýma? Chtěla bych něco štíhlého, savého, co vydrží za rozumnou cenu. :) Nebo i dražší pokud budu vědět že vydrží. Tak jestli mi můžete někdo poradit díky! Chci to sondovat dřív a sledovat slevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
2.2.07 15:00

AAjo ,
Abych v prvnířadě odpověděla na tvé dotazy. K vložkám do podprsenky- mě stačily jen dva páry tkané hedvábí vlna. Vlna odvádí vlhko, hedvábí působí hojivě. Ale mě zase mlíko samo toklik neteklo/neteče, takže mi stačí jen tolik. Nevím jakou spotřebu mají ostatní. Existují i bavlněné, ale myslím, že ty vlna-hedvábí jsou lepší i jako prevece proti plísním.
odkaz např:
 http://www.latkovky.cz/…/cPath/26_44

Látkoý pleny jsou trochu víc práce než jednorázový, ale existujíi takové varianty, kdy je to práce celkem minimální. Jak jsem psala o přispěvek výše- používám normální skládané čtvercovky a zabere mi to tak i s věšením prádla max hodinu týdně, spíš méně. A to někdy i (složené) žehlím. Ale ta představa, že balíš miminko do bavlny a nemáš tuny odpadu tu trochu práce jistě vynahradí.
Pokud máš kvalitní kalhotky, tak většinou nic neproteče. S tou trochou zkušeností, které mám s jednorázovkama vím, že protékají více. A nemám pocit že by to nějak výrazně omezovalo v pohybu. Stejně je dobé nechat často větrat a k tomu je s pratelnýma plínkama trochu blíže- aspoň mám takový pocit. Jinak spoustu tipů i na samovýrobu najdeš třeba na těhle stránkách:
 http://www.latkovepleny.cz/

Je celá řada stránek, kde můžeš skouknout co existuje, např:
www.pisisvor.cz
http://www.tutina.cz/
http://www.mikulisek.cz/
A další a další… :D Asi by ti lépe poradil někdo zkušenější. Však uvidíš, jaká jsou plenky věda!
Jinak mám v koupelně na pleny takový veliký kontajner s poklopem. A peru tak 2× týdně, dříve více. Teď když přikrmuju tak už odpadlo i věčné přepírání řídké stoličky, takže je to úplná pohoda. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.2.07 19:29

Elizo asi ti trapně neporadím :oops: :lol: , protože naopak přecházíme z kalhotkovek na čtverce. Teda tak 2:1 ve prospěch čtverců. Kalhotkovky máme biofroťáčky od Popo, sajou dobře, ale určitě jsou i savější pleny. Stejně ale myslím, že všechny pleny pro větší dítě budou potřebovat nějakou savou vložku. O tom konopí jsem četla, že saje hodně a navíc je to úžasně sympatický materiál :wink: . A potom se podívej na Bamboozle - to by mohlo být co hledáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
2.2.07 20:12

Díky Pimpo. Bamboozle jedny mám, velikost 1, takže už malý :D .Ty už jsem trochu vzdala. Měla jsem je objednaný na yasmin.unas, ale po skoro třech měsících mi paní napsala, že vůbec neví kdy dorazí, že ty dodávky jsou dlouhý a že s nima končí. Tam je měly za přijatelnou cenu 290, jinak všude je mají za 350 což se mi moc nechce dát, když už jsem viděla jinou cenu :D :D . Taky nechci nic co má uvnitř fleece- nedělá nám to dobře. Ty konopky jsou taky dražší, ale míň než bambusky.
Tak mně ještě zajímaly zkušenosti s imse (když mají tak skvělý kalhotky) nebo haipa daipa. Ale je fakt, že čtvercovky vždycky asi povedou :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.2.07 21:39

Elizo tak to chápu - s tou cenou :wink: .
Konopky na druky má Lalwen, tak počkej až se objeví. Nebo se zeptej na Látkovkách, Bumbi je taky má - ukazovala mi je. I když mám pocit že v tom byl fleece, ale asi to s něčím motám dohromady 8O . O fleecu u nich nic nepíšou.
Haipy-daipy si všichni pochvalují, ale nejsou moc velké, takže jestli máš větší dítě tak nevím, jestli by byly nejvhodnější. Tohle mám ale jenom z diskuze a fotek. Taky jsem o nich uvažovala, ale ten rozměr mě odradil, pomalu bychom se do nich nevešli už teď.
Imse pleny neznám, jenom (KONEČNĚ) kalhotky a ty jsou opravdu skvělé. Máme i ty nové - Fox fibre - a jsou úžasné. De fakto od té doby, co mám Imse gatě, tak mě čtvercovky velmi bavěj :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
2.2.07 22:09

Neeee, to mi neříkej, hrozně se mi líbí a opravdu, ale opravdu je zatím nepotřebuju :D :D .(fox fibre)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
2.2.07 22:17

Teda kolik radosti nadělají kalhotky Imse :wink: Já už mám Bumpy, organic a oni ještě přijdou s Fox fibre :roll: . Nevím, už asi do gatí investovat nebudu, ale lákají mě velice (ty fox fibre).

Elizo, já mám biofroté Imse. Jsou štíhlé a savé. Jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.2.07 22:21

:lol: chápu :wink: . Já mám tisíc chutí si koupit ještě jedny, ale snad se udržím - až jak s těma dvěma vyjdeme. A taky jak prcek poroste, aby to za pár týdnů nebylo na ty největší :roll: . A taky jak budou schnout, ještě jsem je neprala, kupodivu se zatím nezamazaly 8O , a to je máme už od středy 8O . Vůbec jsem si všimla, že oproti gatím BM zůstávají skoro čisté 8O .

Jinak jsou tak nádherné, že hlídám kdy dostanou tu Fox deku a jestli nebude zoufale drahá a malá tak akorát do kočárku, tak ji chci :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
2.2.07 22:37

Ahoj,

ja se musim pridat. Tento tyden mi prisly Imse gatky a jsem z nich uplne hotova. Oproti BM je to neco naprosto uzasneho!!! Schnou docela dobre. Zoe mi je stihla vsechny pokrtit uz napoprve tekutym kakanim. Neprotekly, ale na gumkach to bylo…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí