Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1814
15.9.06 21:07

Pet, díky za odpověď. Obyčejné čtvercovky budu pořizovat taky - právě pro případy, že ty kalhotkové plíny nestihnou uschnout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
16.9.06 21:16
susina píše:
Ahoj maminy,

zjistila jsem, že máme zbytečně velké množství svrchních kalhotek, které nestihneme užít, proto nabízím k prodeji:
Disana vlňáčky vel. 74-80 - téměř nepoužité - 310 Kč
Tots wrap s jahůdkama vel. 2 - úplně nové, nepoužité - 240 Kč Červené flísáčky TotsBots vel. 1 - úplně nové, nepoužité - 260 Kč
a dále pár plenek, na které se taky nedostala řada:
2× Popo froťáky - nepoužité, pouze vyprané - 225 Kč
2× Popo froťáky - cca 2× použité - 210 Kč
1× Popo Koala - nepoužitá, pouze vypraná - 100 Kč

Pokud máte o něco zájem, stačí poslat SZ.

Ahoj Susino!
Měla bych zájem o některé svrchní kalhotky. Mám skoro 4 měsícní holčičku. Zatím používám froté pleny + Popowrap nebo vícevrstvé Popo + kalhotky BambinoMio. Mohla bys mi prosím Tě napsat, s jakými plenami se které kalhotky používají? Stejně budu muset už časem používat větší velikost, tak by se mi to i hodilo.
Jinak jsem se chtěla zeptat. Teď jsme se vrátili z dovolené, kde jsem skoro týden používala papírové plenky. Teď zas používám látkovky a malá má pod bříškem nějakou vyrážku. Na noc používám froté plenu a má ji celou noc. Peru v mýdlovém gelu. Ale vůbec mě nenapadá, z čeho by to mohla mít.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
16.9.06 21:26

Domi,já mám taky mix plínek-bambusky,rainbow,original,onesize…U rainbow mi připadá,že je tam nejvíc vidět ten polyester.Bambusky jsou pořád na šnuře.Nejvíc se mi líbí ty original.Ale stejně nejoblíbenější kalhotková plenka je onesize od popo,která mi nejmín hrubne a je to bio bavlna.Ted si chci na zkoušku koupit ještě imse bioflanel(ahoj Jahodo : ) Ty by se ti pro mimčo určitě moc hodily,nejsou objemný a jsou hned suchý.
Svrchní kalhotky jsem měla BM,popowrap a ted používám imse bumpy day a jsou prostě perfektní.
Asi před týdnem mi přišly červený flísky TB.Jsou moc hezký,kvalitní materiál ale ten objem mě zarazil.Jsou od 8kg,my máme 9 a jsou fakt obří.Zatim je používám jen na doma,protože do kalhot je nemám šanci narvat.Nakupovala jsem na yasmin.unas.cz. Mají tam zajímavý sortiment a ceny.
Na tu reakci mýdla a octu upozornuje pan Kostkan z DonGemini.
Pořád jsem si říkala ,co máte s těma viskozovýma separačkama a ted už to bohužel vim.Mám nový balení ,a když je vyndavám z pračky tak jsou na cáry.
zdravim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
17.9.06 20:58

Hoj holky, tak dnes jsem si objednala Popo plenky, zatím jen něco na zkoušku a uvidím, ale po tom roce a půl asi už budu líná jít do látkovek naplno, takže asi budu kombinovat…

Ale pokud bude druhé mímo, ráda bych na ně najela hned…

Už se na ně těšííím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
17.9.06 23:33
bora píše:
ta konopna v albicku je ktere firmy? nejak se mi ji nepodarilo identifikovat :-(

Boro, já bych to tipla na Ella's House je dost podobná téhle z www.kittykins.co.uk

http://www.kittykins.co.uk/…popper_2.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
18.9.06 09:11

Ach jo budu se opakovat, ale jsem nazlobená - fakt jsem ty vázačky kupovala asi zbytečně - slibovala jsem si od nich že nebude hovínko na gaťkách, ale ať podhrnu okraje u nožiček sebepečlivěji, vždycky něco skončí na gaťkách Což bylo se čtvercovkama samo taky, ale přijde mi že se mi do nich snadněji balilo a tak..Navíc manžel teď odmítá přebalovat - prý to s tím neumí..A co víc - slavné Tots wrap jsou sice krásné, rychle schnou, ale jaksi mi nevyhovují - už dvakrát se mi stalo to co s BM dlouho ne - měla vázačku + Tots a hovínko bylo nejen na gaťkách ale i na tepláčkách!

To je běs, furt něco kupuju a pořád jsem zklamaná - BM odírají, ale zas nikdy nic nepustí ven..Moc se mi nechce investovat do dalších gatěk - vím že si většina z vás chválí ty Imse..ale..co když nám taky nesednou - co budu s tou sbírkou gatěk dělat? (a manžel už vrčí že furt vyhazuju peníze..no pravda za jedny gaťky je balík jednorázovek , že ? )

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
18.9.06 11:43

Zdravím Olisu :), taky budu doobjednávat bioflanelky Imse.

Taky mi vyhovuje kombinace různých plínek.

Onesize je výborná plenka, akorát by mohla být mezi nožičkama užší (asi jak Imse biofroté). Taky si vymýšlím, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
18.9.06 15:23

Jo jo Jahodo souhlas, jen já bych tu OneSize v šíři Toots, na Imse se tepre chystám :lol: :lol:

jo a kdyby někdo chtěl zamotáat hlavu s velikostma - tak naše dítko má Venta přes OneSize vel.L a přes Toots pleny vel. M a má cca 10,5kg, ale je to žížala. Doteď mi ve vel.L přes Totts plenky několikrát protekl, a jelikož přišli „bráchovi“ tak jsem udělala pokus a spokojenost. :lol:

Klaris
mám kalhotky jen PoPo a jedny Toots fleece a spokojenost, tedy PopoWool musím hlídat abych na bříšku vytočila ven, ale jinak vše ok, žádné otlačení.

• Citovat
  • Upravit
273
18.9.06 21:21

Klaris …mluvíš mi z duše, holka jedna! Už mohu mít srovnání, bo mi přišly jak kalhotky Imse Bumpy, tak Soft, tak jsem pořídila aj fleece od Totsbots všechno na zkoušku. Mám aj zavazovačky též dva kusy a musím s tebou souhlasit, že jsem stále ještě nenašla ideální způsob, který by mi seděl!!! Takže si dále lámu hlavu (vlasy si kvůli penězům raději nervu, bo mi po porodu padají samy a v hojném počtu) :-) Takže…zavazovačka - plus - jsou v bezvadném materiálu, vyřešily mi cestování čtvercovek v kalhotkách, mám z nich bezva pocit, jsou dost variabilní co se týče úpravy velikosti (veškeré plenky hodnotím podle toho, aby padly mému miláčkovi a též mimíškům, které se nám ještě narodí), takže snad budou použitelné pro novorozence. Mínus - jsou v horší manipulaci, tj. než to zavážu na našeho divocha, tak se pěkně zapotím, ty kaňoury se mi rozvazují v pračce a musím do nich dávat čtvercovku a nevyřeší se jimi má potíž, že nechcu denně prát pleny (bo do nich dávám stejně čtvercovky a denně jich mám plný kýbl :-)). Totstbots originál se sucháčema a bez - jsem z nich zklamaná, plus - jsou v jednoduché manipulaci, fakt super, hovínko dosud zůstalo kde má. Mínus - že mi už zhrubly, ty sucháče jsou tuhé a nesnáším ty gumičky v zádíčkách. Takže Tots další pořizovat nebudu, neumím si představit, že je bude mít na sobě třeba 3kilové mimčo, fakt se mi zdají být moc objemné i když ty bez sucháčů jdou upravit na novorozence. Imse biofroté - plus obrovské je materiál, mám z něj skvělý pocit, dobře se i na mimíška napasují, nikde žádná velká guma, netlačí, malý v nich vydrží aj 4 hodiny v noci. Mínus - že si neumím představit, že budu do ní balit novorozeně a divočejší mimi není moc rádo, když maminka upravuje lemy, zachytit snappi není moc reálné, bo vytrhává nitě, ani to Imse nedoporučuje, schne docela dlouho, dlouhé nitě se mi moc nezdají, oproti Popo biofroté co jsem viděla mají o hodně delší vlas, což malému při „sezení“ v lehátečku způsobuje otlačeniny. Kalhotky - Imse Bumpy - plus - opět nehrozí otlačení od gum na zádech či nohách, kam se hrabou BM!!! To mě fakt udělalo radost, udrží čtvercovku. Mínus - provhlnou jedna báseň, navíc se přestaly vyrábět, takže není co řešit, kakání skončilo též na kalhotkách, zavazovačku jsem do nich nenacpala. Soft od Imse - plus - na omak příjemné, netlačí, super, mínus - opět provlhly u nožiček, když do nich dám dvě čtvercovky, tak skončí kakání na nohavičce. Fleece od Tots - plus - perfektní materiál, příjemné, nikde netlačí, neprovlhnou jen tak, udrží až na čtvercovky cokoliv. Mínus - velké, takže nacpat do oblečení (souhlasím s vámi) je výkon, i když nám to vcelku vyhovuje, špatně drží čtvercovky dvě na sobě. Závěr mého předlouhého povídání - zkusila jsem si test s prstýnkem (jako kyvadýlko), které plenky že mám pořídit. U Tots mi vyšlo že ne, Disana zavazovačky ano, čtvercovky ano, Imse biobavlna ano, Popo ne. Došla jsem k tomu, že ještě pořád nemám jasno jaké pleny pořídím ve větším počtu. Peru denně a už se mi v noci zdá o nehorázném doplatku za vodu a elektřinu :-))) Ale pocit z dobře vykonané práce mám i když si říkám, že by to mohlo být snažší a proto pořád hledám. Pořídím ještě pár zavazovaček, protože materiál mě fakt nadchl. Muž stejně nepřebaluje, takže je to jedno. Rozhoduji se mezi Imse plenkou biofroté a Popo biofroťáčkama, od obouch bych chtěla pořídit ještě pár kousků a pak to kombinovat se vším co máme. A ještě pořídím od Tots fleece kalhotky, nevadí mi velký zadeček, hlavně že jsou pohodlné. Protože jsme zatím ležící, tak nám velký balíček na prdelce nevadí, vše se změní až malý povyroste, ale kdo ví jak pak budou sedět. Potřebujeme větší kalhotky, protože máme širší stehýnka :-) Jinak tajně doufám, že se mi povede někoho přemluvit, aby mi ušil z froté plenky napodobeniny Tots nebo Imse biofroté a kalhotky svrchní z fleece, protože ty jsou fakt super. Myslela jsem, že po porodu budu mít ohledně plenek jasno, ale kdepak, pořád hledám, hledám…zkusím sehnat nějaké ručníčky, které bych upravila jako BM plenky. Klaris , tůze ti rozumím…já jsem se zase „spálila“ s nákupem Mommyś Touch, ty protékají hned po chvilce a z BM kalhotek a Wacky Wrap - děsná guma na zádíčkách. Vzhledem k tomu, že malého je už teď náročné obléknout do plenek a to má teprve 3 měsíce (divoch po tatínkovi), tak fakt sním o vytvarovaných plenkách, které nezpůsobí otlačeniny na tělíčku, můžu je uchytit snappi nebo budou mít sucháče co neškrábou. Jinak k té alkalitě lázně - psali to na návodu k Imse, že pokud se pere v mýdlových prostředcích nemá se používat ocet, že ovlivňuje alkalitu…více tam nebylo. Ještě ke kalhotkám - máme Tots fleece ty od 8 do 16 kg a jsou sice větší, ale u mě teď jasně vedou, dávám je skoro celý den, střídám dvoje, nechám vždy vyvětrat. Náš velký malý muž má již 7,4 kilo a jeho maminka nemá ráda, když má někde otlačenou kůžičku :--) Jinak nemáte někdo zkušenost s práškem od Don Gemini - Persan ? Za rok budeme mít postavený domeček a na praní budeme používat vodu ze studny, tak snad bude lepší kvality než ta co teď teče z kohoutku. A plenky budou schnout venku na vzduchu…juhůůů, už se těším! Akorát moje maminka mě pořád straší, že proženu pračkou více peněz jak bych dala za papírovky a přemlouvá mne, abych kupovala jednorázovky. Dokonce mi četla články od mamin, které psaly, že po zdražení el. vyjde pořízení popo a praní nastejno jak kupování nejlevnějších papírovek. Tchýně zas hledí jak puk na to co máme za patvary a vymoženosti a chce mi taky kupovat papírovky. Přejeme krásné babí léto!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
18.9.06 22:02

Taky jsem z toho jelen.

Přihodím tedy své vypozorování: BM na miminko mě docela zklamaly, ale teď na lezoucí turbomyš jsou ideální, otlaky nejsou, a pokud se dobře zapnou, tak ani neškrabou. Boříkovi Tots fleece moc nesedí, ale myslím, že do nich doroste. Bobečky má už pevný, takže se v pohodě vysbírají a neutečou nikam. Vlňáčky od Disany se mi blbě navlíkají, ale myslím, že na zimu budou perfektní zahřívadlo. Vázačku jsem zatím moc nevyužila, Bořík je fakt torpédo a těch šňůrek je už trochu moc. Nepoužívám separačky, jen klasický čtvercovky, mám kýbl denně, ale peru většinou ob den. Snažíme se přebalovat, když je mokrý, asi po 15 minutách. Taky už mám blbej pocit, že jsem toho vyzkoušela moc a nic není úúúplně stoprocentní, ale teď vedou jednoznačně BM. Neodvažuju se zkoušet další, třeba zase k Vánocům :-)
Peru v Persilu Sensitive, matroš na sliz jsem sice koupila, ale ještě jsem se k výrobě nedohrabala.

cifka

""http://b3.lilypie.com/FB1Rp2/.png:http://b3.lilypie.com/FB1Rp2/.png /> ""http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png:http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png /> ""http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png:http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
18.9.06 23:45

Faninko , teda, to bylo vyčerpávající. Trochu mě překvapilo to protékání Imse Vimse Soft. Já je dávám i na noc, plína je někdy hodně mokrá, ale provlhly mi jen jednou - myslím, že kvůli volné plínce fluflles se synkovi podařilo pročůrat ven z gatí. Jinak jsou OK.
Otlaky z BM na zádech - připojuji se k Cifce - u miminka mě to neskutečně štvalo, lezoucí dítě už tím nijak netrpí.
Trochu mě překvapuje, že pereš denně - máš plnou pračku?
Cifko - vážně přebaluješ každých 15 minut????? 8O 8O 8O
To já bych tím pádem nedělala nic jiného, protože Vítek se tak zuřivě brání oblékání a přebalování, že než to všechno zvládnem i se zavazováním papuček, které nám při tom „zápase“ upadnou, tak to skoro těch 15 minut dá. Pravda, mám separačky.
Tak v testování můžete pokračovat, protože na www.mamaja.cz bude koncem týdne ta konopná plenka v prodeji :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.9.06 08:30

Faninko - tjúuuu to je teda průzkum. Koukáms vyzkoušela kdeco :-) No co se týče plen, tak v tom mám jasno - vzhledem k počtu asi 70ks čtvercovek, 16ks vázaček a 6ks Babylucy už asi další zkoušet a kupovat nebudu. Ale ty kalhotky! Ty Tots wrap mají jedno velké plus - rychle schnou, velikostně jsou taky variabilní díky překryvu suchého zipu, ale musím dávat pozor abych je zapla opravdu co nejtěsněji kolem nožiček, neb lemová gumička je sice krásně jemná a netlačí, ale taky špatně těsní a pak buď navlhnou lemy nebo rovnou uteče hovínko. BM sice otláčí (ale myslím že víc to vadí nám maminám než dětem..) a občas odřou (velké mínus :-( ) ale co se týče funkčnosti tak jsou na tom dobře. Takže můj ideál - Bm kalhotky s méně těsnými gumičkami na zádech a s lépe vyřešeným zapínáním, aby zipy neškrábaly a taky aby boční klopy byly širší - vázačku tam narvu taktak, úvaz na draka taktéž a kalhotkovka to už je tragédie :-) Pro mě by byl ideální hybrid BM a Tots wrap :-) :-) Prostě z každého to nejlepší :-)
Na Bianku už nic pořizovat nebudu, ale musím dořešit jaké kalhotky tedy koupit mimísovi. To aby na to měl člověk vysokou školu…
Jen mě zaráží že pereš denně??To já prala asi dvakrát obden a pak už co tři dny..A teď tak jednou za 4dny. I když jsem si spočítala elektřinu tak to furt vyjde levněji a i kdyby to vyšlo dráž - přece to děláme pro přírodu a upřímně řečeno myslím že znečištění určitého množství vody trochou hovínek a slizu :-) je furt lepší než tuny papírovek ne-rozkládajících se na skládkách (nehledě na to že při jejich výrobě se taky spotřebuje spousta vody a chemikálií!) Prostě argument finanční výhdonosti u mě neuspěje. Čistota Země se nedá koupit !!!! To o výhodnosti papírových plen versus látkových, včetně „těch dnešních cen energie a vody“ šíří samozřejmě výrobci papírovek- aby oni měli ty prachy! :evil:

Cifko - každých 15min??To se nedivím že máš plný kýbl denně . Bianka vydrží v mokru klidně 4hodiny a vůůůbec jí to nevadí :-) Ach já chci taky „pevné bobečky“ :wink: - ty měla Bianka tak dva měsíce po zavedení příkrmů a od té doby je to většinou taková mazlavka, že to prostě vždycky někam vyteče. Bobek máme tak jednou za týden..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.9.06 08:34

Ještě k těm vázačkám - materiál mě taky nadchl (zejména měkkost - která doufám nevezme praním za své a taky barva - ty nebudou muset být nikdy bílé bělejší páč jsou režné :-) ) Co se týče praktičnosti - je to pravda o trošku složitější než se 4covkama, ale u nás je nejtežší dítko vůbec chytit (honička před přebalením :-) ), jakmile je polapeno a položeno na postel, tak už drží, takže zavážu v pohodě :-) (ale pamatuju si dobu kolem 6-8měsíců kdy jsem měla problém jí dát jakoukoli plínu i jednorázovku :-) - prostě zdrhala a nedala si vysvětlit, že má počkat :-) )

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
19.9.06 15:06

Děvčata , skutečně vyprodukuji denně nacpaný přecpaný kýbl plenek - nedávno jsem zrovna letmo spočítala kolik čeho že jsme vyprodukovali - bylo to 6 pokakaných plen po dvou, takže dvanáct a při přebalování co dvě hodiny, někdy po hodině šestnáct počůraných plus plenky, které použiji na otírání pusinky a na přebalovacím stole, které používám na chytání „gejzírů“ to je asi 6 plenek :-) Měla bych mít odhadem kolem 60 čtvercovek, takže by mi to mělo vydržet min. na 3 dny a stejně nevydrží, fakt netuším, kdo ty plenky schovává…asi skřítek :-) Už jsem přemýšlela pořídit větší kýbl (mám 12litrový) a prát obden, ale pak jsem měla nedostatek plenek a stepovala netrpělivě kolem sušáku, až se dosuší vypraná várka. Navíc ačkoliv značka pračky AEG je vcelku dobrá, je na 4,5 kilo, ale neschroustá více jak kýbl, když ju narvu skoro plnou, pak tak nějak divně hučí a pere místo 2 hodin dokonce aj 3 hod. Možná za to všechno může pračka, že ji nemůžu pořádně nacpat, ale není naše, tak mám obavy ji více nakládat, abych nespálila motor a nemuseli jsme kupovat novou. Možná jsem já velký cíťa na časté přebalování, protože malý v noci vydrží v počurané plence i 4 - 5 hodin, ale mě je tak nějak proti srsti ho v tom nechávat, takže někdy přebaluji i dvakrát do hodiny, strčím prst do kalhotek, cítím mokro a už si ho odnáším na přebalovák :-)) Co se týče káknutí, tak malý nesnese na prdelce ani lehounké prdnutí, to si řekne o přebalení sám. Že máme takovou spotřebu plenek beru vcelku jako normální věc, vždyť bumbáme každé dvě hodiny, navečer i po hodině a v noci po třech. BM už větší pořizovat nebudu, malému ta velikost 7 - 10 kg je už malá, takže putovaly do šuplíku s oblečeníčkem pro brášku nebo sestřičku. Také si říkám jaké to asi bude až ho budu nahánět po bytě, když má už teď takový „vřelý vztah“ k přebalování, to bude ještě veselo :-) Klaris , máš recht, však příroda si to zaslouží a naše prdelky též :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
19.9.06 21:53

Faninko - jo, jo s těmi pokakanými plenkami se nic jiného dělat nedá, než přebalit. A je príma, že si chlapeček „řekne“. Můj syn byl takový cíťa jen jako mimi. Teď už mu to nevadí a tak občas (zvláště když ho hlídá někdo jiný) na to nepříjdem hned a pak je rudý zadeček :( :( .
U nás je teď s přebalováním takový boj, že častěji, než co 2 hodinky se to nedá. Vítek provádí akrobatické prvky typu stoj na hlavě s vrutem (nohy v mojí ruce), vzteká se, kope 8O 8O 8O … . Už nezabírají ani mastičky do ruky - to ho dříve trošku zabavilo. Dnes jsem z nedostatku plínek musela dát zavazovačku a tak, jak jsem je v létě chválila, tak teď jsme to jeli na třikrát :roll: :roll: :roll:
Snad časem zmoudří, až se nabaží toho lezení a chození :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí