Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky ![]()
řeším jak nejlépe ušít flísáčky, začala jsem chodit na angličtinu (už jsem nemohla vydržet tu svou nevědomost
a nehoucnost si něco na anglických webech přečíst
) a chodím 2× v týdnu, Míšu mi hlídá tchýně a tak ho strašně utahá, že mi usne v autě v sedačce a neprobudí se, jen se mu tak nějak nelíbí natahování vlňáčků, bohužel něco jako tots bots nepřichází v úvahu, protože na noc na vycpanou koalu by se to asi nevešlo
![]()
A taky dneska hurááá - začal Miška zničehožnic sám chodit
![]()
Lalwen-ko - tak vidíš, je to šikula. Oni to mají v hlavičce „naprogramované“ a jak ten program naskočí už ho nezastavíš
. Teď teprve příjde ta správná zábava. Šití flísáčků zdar!
P.s. nezkoušelas ten návod na www.latkovepleny.cz? Ten je v češtině ![]()
Ahojky,
holky prodám 2×flanelky (2×150), 1×kalhotky BM s obr. vel.L (150), 3×Baby Lucy (Hamiko) vel.L (3×60), 1×2v1 vel.L , používané 4-5měsíců (250).
Z něčeho jsme vyrostli,něco máme navíc (když těch novinek je tolik a já tak špatně odolávám
)
Faninko - ptala ses na Persan. Ten teda nemám
, mám od nich prášek DG a myslím že dobrý (objednala jsem si ho a až pak se dočetla, že Persan je vhodný na dětské). Dřív jsem měla i jejich gel na praní a spokojenost. Takže myslím že ho můžeš v klidu vyzkoušet.
(Střídám s mýdlem, v poslední době když nestíhám tak peru pleny s předpírkou a na to se hodí jenom prášek…).
Anavi2 píše:
Lalwen-ko - tak vidíš, je to šikula. Oni to mají v hlavičce „naprogramované“ a jak ten program naskočí už ho nezastavíš![]()
![]()
. Teď teprve příjde ta správná zábava. Šití flísáčků zdar!
P.s. nezkoušelas ten návod na www.latkovepleny.cz ? Ten je v češtině
Nezkoušela jsem ho, kdysi
tak před půl rokem se mi nechtěli tisknout ty obrázky, tak jsem obkreslila Vento gatě, ale nějak to asi spáchám kombinací různých střihů, každopádně chci je na suchý zip, když budou praný jen ručně tak by to mohly vydržet ![]()
Prodávám 7 ks flanelek Ultrafit od Popolin, používané 6 měsíců a prané ve slizu a DG. Prckovi už jsou trochu nepohodlné (je velký jako roční dítě a pleny mu moc nesedí).
Cena - 100,–- včetně vkládací vložky/ks.
Ahojte, vzhľadom na to, že táto diskusia je obrovská an ezvládam sa orinetovať, chcela by som sa narýchlo poradiť.
Od narodenia nášho Miška používame klasické štvorcovky + ortopedické nohavičky, ale už asi 2 mesiace nemáme baliť naširoko, tak dávam len jednu plienku. Prebaľujeme tak raz za hodinu, keď je Miško hore, inak aj celú noc nie, lebo ju prespí. Hľadám teraz, aké vrchné nohavičky sa dajú použiť s klasickými štvorcovkami namiesto tých poštoliek. Poradíte? Malý ma niečo cez 7 kg a cca 70 cm.
Niekde som zachytila, že by s klasickými plienkami mali ísť Bambino Mio. U nás asi dostanem len BM alebo Popolini, prinajhoršom ešte niekde Babylucy, ak by som sa moc snažila.
Dík
Danka
Aha a zatiaľ skladám plienku do novorodeneckého skladu …
Danka
Danko - pokud budeš nakupovat přes net tak koupíš v podstatě cokoli..
tady jsou odkazy na nějaké stránky - zkus si vybrat ![]()
www.latkovky.cz
www.latkovepleny.cz
www.pisisvor.cz
www.mamaja.cz
www.yasmin.unas.cz
www.mamina.cz
mmch - Bambinomio - někomu vyhovují, ale já z vlastní zkušenosti spíše nedoporučuji, mají své plus - opravdu dobře těsní, což je zároveň mínus neb má dítko otlačené nožky a záda, někomu (nám taky..) i při sebelepším zapnutí suché zipy odřou nožky nebo bříško
Popolini - vlastní zkušenost nemám, jsou spíše vhodné pro kalhotkové pleny, ale pokud balíš do novor. skladu, tak by taky ušly (do BM se mi ten novor. sklad nebo drak tedy špatně cpe)
pak mám Tots wrap - jsou krásně měkké, rychle schnou, velikostně variabilní, ale musí se opravdu dobře zapnout, neb díky měkčím gumičkám okolo nožiček snadno provlhnou právě u nožiček..
dobré jsou flísáčky (já mám doma šité, ale dají se i koupit) - mínus je akorát to, že dítko má pak velký zadeček ![]()
někdo si taky pochvaluje Imse Soft (www.pisisvor.cz)
problém je , že každému vyhovuje něco jiného - takže tady každá rada drahá, já sama jsem ještě pro nás nenašla „ideální“ kalhotky
KLaris
Ahoj Danka ![]()
já taky hodně používám čtvercovky a jako svrchní kalhotky se mi osvědčily Bumpy od firmy Imse Vimse, ty ale výrobce přestává vyrábět a nahradí je novými, jinak střihově stejné jsou Imse soft. Mají je na www.pisisvor.cz Malý by mohl mít vel. M, možná i L za chvilku. Tak zkus ty Imse soft nebo počkej na ty nové, měli by na pišišvoru mít. Tam najdeš víc info. My máme velikost L, ale malému sedí i XL, váží 9 kg. Ale na jednu čtvercovku mu stačí L. Pak ještě na čtvercovky dobře sedí vlněné kalhotky od Imse Vimse. Ty mám, koupila jsem rovnou velikost XL, aby nám vydržely a jsem spokojená.
S kalhotkama Bambinomio nemám zkušenost, chtěla jsem původně koupit tyhle, ale právě tady v diskusi jsem se dočetla, že můžou tlačit a škrábat.
ahojte,
posilam tento tyden holkam moltexky a podarilo se mi objednat balik midi navic. nechcete nekdo? (365 kcz a ceske konto a postovne kolem 30 kcz)
bora
Dobré poledne
Už jsem se uklidnila, že si pořídím doma šité plenečky, že už nebudu experimentovat a nakupovat po 1 kuse a už je to tu zase! Začínám opět bláznit kolem plen, bo dnes se nám podařilo od 6 hodin do 9 hodin pročurat jedny fleece kalhotky se dvěma čtvercovkama a jedny kalhotky se zátěrem plus dvě čtvercovky složené na draka. Takže dvakrát komplet převléknout… Navíc naše míchaná vajíčka skončila na triku, prostěradle…a plenky byly pročůrané tak, že by se daly ždímat. Kde soudruzi z NDR udělali chybu? :--) Připadám si jak tele machoňovo, že neumím malému zajistit sucho v gatích a nám v posteli a k tomu jsem nevyspalá
Boro , ráda bych provozovala bezplenkový systém, ale s našimi náložemi bych v noci měla plnou postel, malému se skutečně daří ![]()
Lalwen_ka píše:bora píše:
ta konopna v albicku je ktere firmy? nejak se mi ji nepodarilo identifikovatBoro, já bych to tipla na Ella's House je dost podobná téhle z www.kittykins.co.uk
http://www.kittykins.co.uk/…popper_2.JPG
Tak jsem měla pravdu
je to Ella's House
Ahoj latkove plinkarky!
Tak ja jsem asi jedina,ale me BM katata vyhovuji uplne maximalne,hlavne na ven.Je pravda,ze mela Berta parkrat odrena stehynka,ale chtelo to jen zmenit velikost a bylo.Taky manipulace s BM plinkama mi prijde jednodussi,nez s kalhotkovyma plinkama.Proste tu plinku slozim,dam do katat,ty co ma Berticka na sobe sundam a supnu nove,je to rychlovka.S tim kadenim to je trochu problem,ale kdyz nekam razime a na kadeni cekame,davam pod ne bamboozle,krasne mi to sedi.Na noc pouzivam vlnacky,ale s tema jit ven si neumim predstavit,jinak spokojenost.Na doma pouzivam zavazovacky s flisackama(jen takovyma ustrizenyma na snapku),to urcite lip luftuje nez BM.Ted jsem si jeste schvalne poridila TB flisacky,at luftujeme i venku,ale diky tomu objemu u me na ven vyhravaji BM,ty jsou fakt nejmensi.Jinak ty flisacky jsou taky super,jde do nich dat i rovna plinka.Memu okoli furt nejak nedochazi,ze v tech latkovkach je ta dupa proste vetsi,i kdyz je na to neustale upozornuju,tak nakupujou malinke veci a do tech se vlezu jedine s BM. Takze tak.
Berti - nám BM vyhovují tak napůl, takže pokud najdu něco pro nás ideálního a chtěla bys ty naše koupit za výhodnou cenu (2ks vel. XL, pokud je už tedy nemáte..) tak se ozvi
Klaris