Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky, jak je to s bazální teplotou? Po ovulaci bazální teplota byla celou dobu 37 a včera klesla na 36,8 a dnes je taky 36,8. Menzes by měla přijít ve středu. Vždy bazální teplota klesne, až v den menstruace, tak teď nechápu, proč je tomu jinak ![]()
kelynka nevím proč píšeš, že bt klesne vždy v den menstruace..je to tak u tebe? ![]()
protože to není pravda…bt může klesat postupne, nebo pár dní před ms a tky v den ms ![]()
a hlavně, bt se není stále rovnaká každý den - mám na mysli před, nebo po ms a také není rovnaká každý měsíc ![]()
ano, u mě vždy klesne v den menstruace. Tento cyklus to mám takto poprvé.. Tak snad je vše jak má být a ovulace snad opravdu proběhla, když je to normální ![]()
Na to může mít vliv tisíc věcí - vnitřních i vnějších (přestala jsi topit, začala větrat, stres, léky, strava,…). Pokud ti teplota stoupla jako obvykle, tak jsi ovulaci určitě měla
. I když je to samozřejmě škoda, že klesla…
Souhlasím s ginger 17 ![]()
Mě to tak dělá normálně, někdy dva tři dny klesá postupně. Někdy v den menstruace. To se prostě může měnit. Pravě naopak má někdy vliv na teplotu, třeba změna prostředí, kde spíš, jak dlouho spíš nebo čas kdy měříš. To je vpořádku, že je tam trochu výkyv.
Holky, jak to budete dělat s bazální teplotou teď po změně času ? Dělat korekce do grafu, do začátku nového cyklu, nebo zapisovat naměřené hodnoty? Zkoušela jsem dřív takhle přeměřovat v různý čas, ale odchylka nebyla vždycky stejná.
aha, děkuji moc holky za odpovědi
, tak aspoň, že ovulace byla ![]()
Dobry den, prosím o radu…Včera jsem navštívila gynekoložku, jestli je vše v pořádku, že se snažíme půr roku. Chtěla vidět BT a když jsem jí tohle ukázala, řekla mi, ze pokud nemám teplotu nad 37, tak jsem rozhodně ovulaci neměla. Co myslíte? ![]()
Ahoj a kde se měříš? TO může mít vliv. Jinak za mě je důležitější křivka a její tvar jako takový, než jestli je to 36,4 nebo 36,8 nebo 37,0 ![]()
Já bych řekla, že je to naprosto ukázkový graf, ovulační testy jsi zkoušela?
Jinak hodně informací o měření BT máš tady:
http://merenibt.xf.cz/index2.html
bohužel jsem teda zjistila, že odkazy na jednotlivé grafy nefungují (netuším proč, když jsem byla těhotná já, tak fungovaly, tak těžko říct, kde je chyba), ale i tak je tam ohromné množství informací ![]()
jinak na fertilityfriend můžeš nakouknout na různé grafy (vyhledáš tam, dle typu - ovulační, anovulační, těhotenské atd.)
mělo by to být tady https://fertilityfriend.com/cg/index.php?…
ale nevím, jestli to nebude chtít napřed registraci.
Ale tam máš vidět mezi těhotenskými grafy, že rozhodně není potřeba být nad 37st ![]()
Příspěvek upraven 22.11.17 v 07:58
Merim to dole,… Ja prave myslela ze tu ovulaci podle grafu mam, tak jsem nedelala testy… Pristi mesic zkusim
dekuji za povzbuzeni ![]()
Jo, nemáš za co ![]()
jestli umíš aspoň základně anglicky, tak zkus ty fertilityfriend. Tam fakt uvidíš tisíce grafů a uděláš si třeba trochu větší představu. Umí to tam i dobře počítat ovulaci. Já sama jsem v době snažení fungovala na týhle stránce ![]()
Jinak teplota nad 37 povětšinou stoupá v těhotenství, né po ovulaci
a ani to nemusí být…Po ovulaci je důležité to zvednutí křivky o nějaké 0,3st.
Příspěvek upraven 22.11.17 v 08:06
U tebe je krásně vidět, jak proběhla ovulace. Teploty nemusí být nad 37 stupňů, to je nesmysl. Pravidlo říká, že musí být teploty ve třech dnech po sobě následujících vyšší než teploty naměřené v předcházejících šesti dnech, a přitom teplota naměřená 3. den po vzestupu převyšuje alespoň o 0,2 stupně nejvyšší teplotu naměřenou v předcházejících šesti dnech. To je na tvé křivce pěkně zřetelné. Bazální teplota pak zůstává po celé období působení progesteronu na této vyšší hladině zhruba 12 až 16 dní. Pokud by byla luteální fáze kratší než 10 dní, lépe alespoň 12, může zde být problém s uhnízděním oplodněného vajíčka. V křivkách existují určité výjimky. Pokud by třetí den nedosáhla teplota vzestupu o 0,2 stupně nad základní linii (to je linie určující nejvyšší naměřená teplota v těch předchozích šesti dnech), je třeba vyčkat do čtvrtého dne. Tam musí být zvýšená teplota nad tu linii. Pokud by druhý nebo třetí den po vzestupu teplota nepřesahovala základní linii, nesmí se započítat mezi požadované tři dny vyšších teplot. Pak je nutné, aby čtvrtý den po vzestupu teplota opět přesahovala základní linii o 0,2 stupně. Výjimky se nesmí navzájem kombinovat. Ale to se tě netýká. To jen pro zajímavost, kdyby někdy nebyla křivka tak ukázková. Pokud se snažíte o početí, je nejlépe styk naplánovat od třetího dne před vzestupem teploty do prvního dne vyšších teplot. Dobré je BT kombinovat i s hlenovým příznakem a uskutečňovat styk obden, neboť spermie potřebují zrát 48 až 72 hodin. Půl roku je ještě krátká doba, buďte v klidu.
Dekuji Ti moc… Presne tohle jsem potrebovala slyset…snazime se obden, zatim nic, ale verim, ze se odmena dostavi… Piju kontryhel, s pritelem jeste kontryhel… Vcera jsem mela doporucene zacit pit jeste Nosifol, abych si pry nahodila tu ovulaci, kterou tedy snad mam…
diky ![]()