Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Iveta-k píše:
Ivašot.: Takže vysáváš po každém koupání??Jak dlouho?
Ten automatický vysavač se jen da do vody a sám asi 3 hodiny jezdí po dně. Má svojí filtraci, která je potřeba pak vyčistit a to je všechno. Dávám ho tak po dvou dnech koupání, někdy i každý den. Je to pohodlný a rozdíl v čistotě fakt velký.
Chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s bezchlorovou bazénovou chemii GUAA http://www.guaa-chemie.cz/…enova-chemie Docela nad ní přemýšlím, páč já i děti trpíme na ekzémy a astma. Na druhou stranu se, ale bojím, abych za to nevyhodila peníze a nebylo to k ničemu ![]()
@ivašot. píše:
Ten automatický vysavač se jen da do vody a sám asi 3 hodiny jezdí po dně. Má svojí filtraci, která je potřeba pak vyčistit a to je všechno. Dávám ho tak po dvou dnech koupání, někdy i každý den. Je to pohodlný a rozdíl v čistotě fakt velký.
Ahoj, chtela bych se zeptat jestli ma nekdo zkusenost z chemii 5v1.A jestli to k udrzbe bazenove vody staci. ![]()
Tak vám chci napsat jak to dopadlo… No teda užili jsme si.
Fakt jsem litovala, že jsme si bazén pořídili. Všechno bylo od začátku špatně, at jsme použili jakoukoli chemii, tak voda nebyla vůbec hezká, vyrážku jsem z toho dostala… možná to bylo naší vodou ze studny
Pak jsem narazila na http://udrzba.bazenu.cz/ a zkusila jsem jim zavolat. Přijeli, podívali se na vodu, celý bazén vyčistili, použili svoji chemii a od té doby není problém. Tak tedy používáme chemii od nich (Cenově vyjde i levněji než jiná) a užíváme si krásné vody
fakt doporučuji ![]()
My ted mame bazen nove postaveny, takze cenu za chemii za sezonu zatim nevim. Mame ale cisteni pomoci UV lampy, takze spotreba chloru by mela byt nizsi az o 80 procent, tak uvidime. Zatim jsem koupila jedno baleni tablet 5v1 a vlockovac v Makru, zrovna na to meli 30procentni slevu. Jedna tableta pry vydrzi az na 14 dni, zalezi na pocasi, ted se bude instalovat zastreseni, takue uz by to mela byt pohoda. Vysavali jsme zatim jednou, kdyz se usadily rasy, ted uz je voda zas krasne cista a vysavac mame opbjednany automaticky, tak jsem zvedava
S vodou ze studně jsme si užili taky dost. Stačí víc železitá voda a po chlorů voda do pár minut zhnědne. Lampu jsme taky měli, no ani to neumím vše pomenovat, co jsme vyzkoušeli. No a letos jsme dali slanou vodu. Minimálně chemie, voda má slanost, jak lidská slza, děcka se normálně potápí a není problém. Slaná voda nespočívá v tom, že do vody hodím pytel soli, jak jsem si původně myslela, ale chce to i nějaké zařízení, cena kolem 20tis. Malá má ekzem a po chlorů jí rudl. Slaná voda ji nedělá nic. Velká spokojenost.
@jenika1 Jo jo, je to solonizacni jednotka. Taky jse to chtela, jenze na pozemku, kde je bazen, mame velky rybnik s raky a to by tchan neprezil, kdyby se ta slana voda dostala do rybnika a raci pochcipali, kdyz se na podzim bude tretína bazenu upoustet
No my máme v bazénu vodu jako čajíček, pěkně teploučkou. akorát kvalitou nebyla nikdy nic moc, dělala mi hrozně špatně, úplně mi vysušovala kůži, množství sava vybělovalo plavky, tak jsem si řekla, že v něčem takovém se koupat přeci nebudu. Pořídili jsme si takové ty tablety 5v1 (my máme konkrétně od baz. chemie praha) a voda je lepší. Vysávat ale musíme pořád. Bydlíme kousek od lesa, takže ve vodě se nám pořád něco topí
Pořídili jsme si i zastřešení, ale stejně se to tam někudy vždycky dostane.
CHemie v bazenu je potrebna kdo rika ze ne keca protoze bud bazen nema nebo tam lije savo a tvrdi, ze to neni nic tak hnusneho jako nejaky chemicky pripravek. Dobre nam poradili prave u te bazenove ch. praha maji tam velky vyber.