Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Čauky, tak tady teď pročítám vaše příspěvky… My jsme po každým krmení trpěli – mrňousek se kroutil jak had a nebylo mu pomoci. Se stoličkou to bylo taky zlé
Takže jsem hledala, jaké UM bude to nejlepší a pomohlo by nám od bolení. Na doporučení naší dr. jsem zvolila Bebu Sensitive, která obsahuje probiotika. Nekombinovala jsem to s dalšími probiotiky, protože nám Beba Sensitive zabrala opravdu skvěle a všechno to bolení a nekakání se zase upravilo. Doporučuju ![]()
Ahoj chtela jsem se zeptat mame holcicku malou ktere je 5 tydnu jelikoz nekojim tak davame UM ale mame problem…prdiky ale opravdu velkym zpusobem meli jsme nutrilon ten nam blinkala ted jsme davali 3 tydny hipp s probiotiky a prebiotiky takze to bylo uplne strasne!!!a dalsi paradox je ze nam mudra doporucila bebu sensitiv…ceetla jsem ze po tom ma byt zelene kakani, ktere zapacha vcera jsme dali po 1. dnes uz jsme meli zelene zapachajici kakani ale mala se nam neuveritelne krouti!!!myslite ze uz dnes je videt ze nam to skodi nebo mame jeste vydrzet a po case popripade kontaktovat mudru???prosim porad te..uz nevim jak dal jsem zoufala mame biogaiu, laktobacilky ale uz me dochazej sily jsem zoufala…driv spala aspon pres den ted uz skoro vubec nespi…
![]()
Ty, ja mam zkusenost s Bebou Sensitive a i Bebou pro 1 a vim, ze po sensitive malej teda nemel ty zeleny hovinka, ale kakal jako Alik (az moc casto). Tak jsem potom koupila tu normalni Bebu pro 1 a pohoda! Ja bych zkusila tu normalni, ona ma ta normalni uz tech probiotik a prebiotik dost! A my ji pijem doted ![]()
Kdyz ja uz fakt nevim protoze tahle je primo na nadymani protoze mame velike koliky takze nevim a ta 1 je taky na nadymani…pomoc…
Ta sensitive ma silny probiotika, tak treba bude tvymu miminku sedet neco mirnejsiho a to je ta Beba pro 1, opravdu je to mlicko, co je k brisku setrne, prodavaji i jen 300g baleni, videla jsem ho napr. v Tescu, ale mozna ho maji i vsude jinde. Na zkousku ![]()
Ahojky,
načínám ještě tohle téma, abych nemusela zakládat další. Maminky, prosím poraďte, bude nám půl roku, doteď nám vyhovovala BEBA sensitive, malej trpí na zácpu, na jaké pokračovací mlíčko jste najeli od půl roku po BEBĚ sensitive, u téhle už pokračovací není, je to tak? Vím, že každému vyhovuje něco jiného, ale nevím, jestli zvolit třeba BEBA Pro 2 nebo něco jiného, tak vy určitě máte zkušenosti, po jakém mlíčku se Vám pak už zácpa zase nerozjela.
Už jsme na příkrmech, ještě občas kojím a přidávám i UM, protože MM není tolik. Děkuji za příspěvky.
@luciasek1111 Ahojky,synovi jsem davala Bebu kdyz me odeslo mlicko, kojila jsem 6 nedel. A pak jsem presna po par tydnech na klasicky Sunar a byl v pohode. Chutnal mu.
Ahoj my jsme byli také na BEBA sensitive a pak jsme pokračovali normálně BEBA PRO 2 a v bylo to úplně v pohodě, žádná zácpa se neopakovala.
Malé zácpu způsobovala právě Beba sensitive ![]()
Pak jsem v jejích 4 měsících začala dávat Babylove 1 a trávení se jí zlepšilo, vůbec i chuťově mi přišla lepší. Jenže - každé dítě je jiné a reaguje na různá mléka jinak, takže to musíš prostě vyzkoušet ![]()
@Jaja87 no u nás sunar neuspěl, hrozně malýho zabetonoval a pak jsme se toho dlouho zbavovali
@gonal asi to vyhraje Beba Pro 2 no, už mám ze zabetonování strach, malej si užil svoje, ale když jsem tenkrát zkoušela Bebu Pro 1, tak pak taky trošku bříško zlobilo, jak byla asi hustší než sensitive, ale chutnala mu víc no
, tak nevím, jestli by to nechtělo spíš nějaký míň hustý, ale nenapadá mě který
říkala jsem si, že bych i finančně zkusila třeba UM z DM, hodně si ho chválí, ale mám strach, to radši budu platit jak mourovatá, hlavně ať už žádná zácpa nenastane, malýho pohoda za to stojí
tak právě vyzvídám, kdo na co zkusil přejít, jestli problémy nastaly nebo ne, i když u nás to samozřejmě tak být nemusí ![]()
@nepřihl. Betty1981 píše:
Malé zácpu způsobovala právě Beba sensitive
Pak jsem v jejích 4 měsících začala dávat Babylove 1 a trávení se jí zlepšilo, vůbec i chuťově mi přišla lepší. Jenže - každé dítě je jiné a reaguje na různá mléka jinak, takže to musíš prostě vyzkoušet
no jasně a to je právě to ![]()
@luciasek1111 Já bych skusila tu 2 a uvidíš jak bude reagovat, aby jsi ho zbytečně třeba nenavykala na jiné mlíčko. Pokud by se ta zácpa vrátila tak holt hledat a zkoušet. ted ty problémy nemá?
No zkuste a uvidíte. my jsme se po sesnsitive úplně upravili takže asi proto to šlo dobře
Ahojte holky. Vidím že máte zkušenost s mlíčky proto píšu sem a snad některá poradí. Dceru bohužel nemůžu kojit( závidím těm co mají mleko
) od narození jsem zkoušela kendamil a poté beba comfort. Doktor mi říkal ať mléko neměníme že změny nepomáhají a není to dobré… Takže od malička nošení na tygrika, nahřívání, cvičení, rourka atd atd… Poté jsem zacala přikrmovat a malá má tak tuhou stolici- úplně tuhé bobky… Že rourka nepomáhá pouze čípky a laktuloza… Je pravda že křeče a ten neutišitelný pláč přešel ale s vyprazdňováním pořád problém… Proto jsem se rozhodla že zkusíme Nutrilon a tak jsem koupila Nutrilon comfort dvě plechovky a Nutrilon advanced ale malá to plive a nechutná ji to takže letěl pryč 😂 teď jsem koupila HiPP bio combiotik, dávám třetí den, střídám s bebou a malá jen pláče, bolí ji bříško, pořád prdi a nespí
nevím zda čekat jestli se to ustálí ale pochybuju. Proto bych přešla zpět na bebu a zkusila sensitive? Co si myslíte? A je chuťově jako beba comfort?? Ale malé bylo 7 měsíců a teď jsem četla že senzitiv 2 není
Jinak musím podotknout že mi vypije těch cca 720ml mléka denně, dopoledne svačinka a masozeleninová oběd a někdy to zapije mlékem. Čaj odmítá. Zkoušela jsem fenyklový a heřmánkový různé značky a nic, osladit javorovým sirupem a nic.. švestková šťáva ji taky nechutná… Já už nevím
děkuji za jakoukoliv radu