Bedna jablek, co s ní?

5077
26.9.11 12:18

Bedna jablek, co s ní?

Ahoj holky,
včera jsem si přivezla od tchánů bednu jablek a nevím, co s ní?!
S přesnídávkama se mi nechce drbat a děti už jsou velké, takže fakt nee. Napadlo mě zavařit, jenže nevím jak. Třeba návod na zavařování v myčce doporučuje program na 70st a my máme maximum 65st. Chytne se to vůbec nebo to pak vše vyházím do popelnice? Marmelády moc nejíme, takže co teď?
Díky L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3839
26.9.11 12:23

ahoj,
tak já bych určitě zavařila. V myčce jsem nezkoušela - ale prý to jde bez problémů. Já zavařuju v parní troubě.
Z jablek bych udělala kompot (povařit v oslazené vodě s celou skořicí a troškou citrónu), pak si dělám do zásoby krájená jablka na drobno do štrůdlu, anebo je suším jako křížaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
26.9.11 12:25

kompot, ten je super, skorice, hrebicek povarit s jablky, trocha cukru a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
26.9.11 12:27
jizvíková píše:
kompot, ten je super, skorice, hrebicek povarit s jablky, trocha cukru a hotovo

naprosto souhlasím :palec: vynikájící a v zimě se hodí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.9.11 12:34

Nastrouhat, vymačkat šťávu, nacpat do sklínek, zavařit=), do štrůdlu, žemlovky, i na koláč se dají.

Nebo nasušit, ňam.

Zavařovat můžeš i v troubě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.9.11 12:40

Holky, jsem poslední dobou dost natvrdlá, málo spím, ale můžete mi někdo prosím napsat přesný postup jak na ten kompot. Někde jsem teď četla, že nevařit, dát do sklinek, zalít horkou vodou s cukrem a hřebíčkem, zavřít a šoupnout do té myčky. Jde to tak?
Nebo uvařit v hrnci, nalít do skleniček a dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.11 12:41

Já v myčce zavařovala letoš všechno, máme program na 70st. a má se zavařovat na 80 a stejně mě všechno pěkně chytlo víčko. Nakrájet povařit se skořicí, cukrem a hřebíčkem, nastrouhat a nacpat do sklinek, v zimě na štrůdl nebo dávám malýmu s nastrohanou mrkví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.11 12:42

Můžeš i zalít vodou, nálevem s cukrem a kořením, jabka aspoň nebudou rozblencaný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.9.11 12:47
Ewule0712 píše:
Můžeš i zalít vodou, nálevem s cukrem a kořením, jabka aspoň nebudou rozblencaný :)

Bezvadný, díky!
A máme program jen na 65t, stačí to? a jak dlouho to v té myčce má být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.9.11 12:50
valkil píše:
za kolik prodáš? Brala bych tak cca 6-8 kilo.
my jsem velcí spotřebitelé na štrůdl.

Prodávat zatím není co, až bude vše sklizeno, tak nebudu vědět co s tím, zatím je většina na stromech a já fásla jen první várku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.11 12:52

Já to tam strčím normálka se špinavým nádobím, jen to dát tak, aby skleničky necinkaly o sebe, rozmístím všude kam se vlezou a nechám to tam celý program i se sušením, prostě až do konce, pro jistotu pak ještě otočím dnem vzhůru, až je vyndám z myčky.
Takže bych asi oloupala, zalila horkým nálevem a uzavřela víčkem a šup do myčky, myslím, že ty stupně stačí. Jde o to, aby chytlo to víčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
26.9.11 12:55

Laajo, nemáš to kde skladovat? bedna jablek zrovna natrhaných zestromů je nejlepší prostě sníst . je to jedno z mála ovocí, které se dobře skladují"

ale ke kompotu: jablka se vaří velice rychle. takže i nacpat za syrova, zalít vodou s cukrem a skořicí, by stačilo- nejže budeš mít ohromnou spotřebu sklínek, přece jen, jak to povaříš- stačí pár minut, tak se to hodně smrskne, a nacpeš jich tam dvakrát tolik. pak bych to nacpala do sklínek co nejvíc horký - a zavaříš už to jen krátce, chytne to.
pa
 har.

Příspěvek upraven 26.09.11 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.9.11 12:55
Ewule0712 píše:
Já to tam strčím normálka se špinavým nádobím, jen to dát tak, aby skleničky necinkaly o sebe, rozmístím všude kam se vlezou a nechám to tam celý program i se sušením, prostě až do konce, pro jistotu pak ještě otočím dnem vzhůru, až je vyndám z myčky.
Takže bych asi oloupala, zalila horkým nálevem a uzavřela víčkem a šup do myčky, myslím, že ty stupně stačí. Jde o to, aby chytlo to víčko.

Bezvadný, tak já se do toho pustím. Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.9.11 12:58

Ať se povede! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.9.11 12:59

Právě že to nemám kde uskladnit. Na balkoně je horko, je to na jih, tam to můžu skladovat až bude fakt zima. Sklep v paneláku je na prd a jiné místo nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí