Bedna jablek, co s ní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5077
26.9.11 12:59

Právě že to nemám kde uskladnit. Na balkoně je horko, je to na jih, tam to můžu skladovat až bude fakt zima. Sklep v paneláku je na prd a jiné místo nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
26.9.11 13:33

Normálně jsem dostala na ten kompot chuť :-D :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.11 16:50

A co něco z toho usušit? nakrájet na kousky, navléct na nit a nechat vyschnout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
26.9.11 17:00

Když to nemáte, kde uskladnit, tak dej něco do lednice a ze zbytku upeč třeba koláč/štrůdl a něco zavař na zimu, ono se to zužitkuje :-) Včera jsem taky na zahradě natrhala bednu jablek a ještě tam 1-2 budou. Naštěstí máme sklep, tak to tam bude přes zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
1.10.11 22:52

Tak já udělala z našich jablek povidla. Tzn. 2,5kg jablek (naloupaných, vyjádřených, na hrubo nastrouhaných-kdo má robot má vyhráno) smícháme s 1kg cukru, kávovou lžičkou octa, a půlkou kávové lžičky kyseliny citronové (sice chemie, ale slouží nám proto, aby nám hotová směs nechytila plíseň v době „uskladnění-spotřeba“). Tuto směs necháme přes noc v chladu uležet a pak na širokém hrnci,či kastrolu za stálého míchání přivedem k varu. Vaříme cca 2h na mírném ohni. Poté naplníme do horkých sklenic, otočíme dnem dolů na 5minut a pak zpět a máme povidla, která se používají na koláče, do buchet atd. Toto dělala má babička a vážně to nemá chybu. její drobenkové kynuté koláče s jablečnými povidly nikdy nezklamaly.
Doplním, že z té dávky, co jsem uváděla uděláme 3 litrové sklenice povidel. Dělala jsem je dnes a v týdnu se chystám na další povidla, ale z hrušek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
2.10.11 11:56

taky jsem dělala povidla z hrušek, jsou moc dobrá, ale tekutá, jak marmeláda, takže se nedají naplnit do buchet, ale na koláče budou dobrá snad. Čím by to mohlo být? málo cukru? Nevařila jsem je dost dlouho? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí