Belosalic na prasklinky v předkožce

9548
26.1.13 20:32

Belosalic na prasklinky v předkožce

Prosím zkušenější o radu. Na dětské chirurgii, kde jsme byli se synem při jiné příležitosti, nám dr předepsala mast s kortikoidy Belosalic, kterou máme aplikovat 2× denně na prasklinky, které se synovi udělaly na předkožce. Ta mu jde přetáhnout, maličko obtížně, ale jde, nebolí ho to, nedělám to násilím, ale zůstávají na ní právě ony praskliny, které jsou maličko zarudlé. Možná ho občas pobolívají nebo štípou, protože to někdy dává najevo, ale nepřišly mi nijak veliké. Ale dr říkala, že by mohly způsobit srůsty a pak by mohl být problém předkožku přetáhnout.
Nevím jistě, jestli mu to chci mazat, přečetla jsem si leták a moc mě nenadchl, ale říkám si, že krátkodobá aplikace by neměla nijak uškodit a mohla by pomoci vyřešit ty praskliny? Nebo myslíte, že by stačilo promazávat něčím jiným? ale čím? Dr mě právě ujištovala, že se toho nemusím bát, že se vstřebává jen maliličko těch srágor a navíc by to mělo pomoci brzy…
Nemáte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1048
26.1.13 20:40

Já teda nevim, ale kortikoidy hned by se mi taky dávat nechtělo…Já malýmu přetáhnla předkožku nedávno a taky mu to trochu prasklo. Konzultovala jsem to s přítelem jako s chlapem :) a dali jsme mu na to bepanthen, potírala jsem to asi 2 dny a vše je ok :) Tak bych zkusila nejdřív možná tohle..Otázka je jak velký ty prasklinky má. Teď je ale důležitý přetahovat, jak prý přetáhneš jednou, už musíš pořád právě aby to nějak nezarostlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wra
1914
26.1.13 23:13

Belosalic se mi taky teda moc nezda, přítel to měl na lupenku! Zkus zkonzultovat s jiným doktorem, ale bepanthen bych zkusila taky. A co sudocrem, já Ho používám často na ekzemy opruzeniny a pomáhá, je tam psany i na drobne oderky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
27.1.13 06:41

@wra Sudocream bych nedávala na předkožku, je dost takovej tuhej se mi zdá. Ten Bepanthen je lepší, lépe se vsákne a přeci jen je to tam víc potřeba. Já Sudocream používám na zadeček jen a na třísla proti opruzeninám a kolikrát tam ještě při dalším přebalení zůstává bílá stopa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
27.1.13 08:10

Holky, díky, zeptám se ještě naší dětské, každopádně nejprve asi vyzkouším Bepanthen, když říkáte. Sudocrem používám od miminka na zadeček a třeba na potničky, ale na přdekožku mi nepřijde moc vhodný, spíše vysušuje…
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.13 23:00

Ahoj maminko maž to framikoinem. malej měl od malinka prasklinky a zarudlýho pindíka. Namaž na noc a ráno tam nic není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí