Kdy si začne hrát?

1381
24.1.13 12:27

kdy si zacne hrat?

…chtela bych se timto zeptat zkusenych maminek, ktere uz prosly se svymi detmi obdobi 2,5let zivota…muj malej chodi na 2 dopoledne tydne k tzv. denni matce, kde jsou jeste 2 deti-necele 3roky kluk a 4leta holcicka…dnes mi pani rikala, ze je muj malej hodnej, v pohode, ale ze ho ma prakticky porad za zadkem, jelikoz vubec neprojevuje zajem o hrani s detmi…vim, ze doma tomu taky moc neda, protoze travime hodne casu venku, kdyz jsme doma, splha po ribstolech, leze vsude po vejskach, skace do polstaru z gauce a kdyz si potrebuju neco udelat, kouka na pohadky, detske filmy, klidne hodinu a pul se v kuse koncentruje na dej…
zajimalo by me, kdy bych asi tak teoreticky mohla ocekavat, ze se zapoji do hratek s detmi…vim, ze kazde dite jinak…jake mate zkusenosti s vasimi? dekuji, preju krasnej den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22084
24.1.13 12:43

To je různé - můj mladší syn se uměl zabavit sám nebo se sestřičkou snad už od roka, starší dcera až po třetím roce. Ale vždycky třeba jen na chvíli, na dvacet minut, pak zase přišli a potřebovali změnu. I dneska si chtějí hrát se mnou nebo s jiným dospělým, když mají tu možnost, mnohem radši než sami.

Každopádně - aniž bych chtěla moralizovat, opravdu to nemám v úmyslu - ale ve Tvém případě vidím kámen úrazu mimo jiné v té televizi. Tvůj syn se neumí zabavit sám, protože ho to nikdo nenaučil. Televizí se totiž NEZABAVÍ SÁM - zabavuje ho ta televize. A nekoncentruje se na děj, tomu nevěř, to Ti jen připadá - ve skutečnosti vnímá chviličku, pak vypne a tupě zírá na měnivé obrázky, pak zase na chviličku zapne, atd. Zkus se ho dopodrobna vyptat na přesný děj pohádky, uvidíš, jaká ta koncentrace ve skutečnosti je. Dvouapůlleté dítě není schopné se půldruhé hodiny koncentrovat na děj pohádky, opravdu není.

Aktivní zábavě ho musíte naučit - třeba tak, že si budeš hrát Ty. Ne s ním, ale třeba s auty - postav si autodráhu a jezdi s autíčky do garáže, vezmi nádobí a nakrm zvířátka, on Ti bude přitom pomáhat, dávej mu úkoly „nakrm prosím Tě toho pejska, než já přebalím panenku“, „já si postavím pyramidu, pomůžeš mi nebo postavíš zatím komín?“… postupně to začne dělat i sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
24.1.13 12:55

Bohunko, dik za text…o te koncentraci, s nejvetsi pravdepodobnosti je to tak jak rikas, jak to opravdu v jeho pripade je se nedozvim, bo nemluvi…neni nemy, ale jede u nas velmi jednoducha slovni zasoba a pantomima…
s tim hranim-hrajeme si spolu v pokojicku tak, ze stavime bunkry aj.spis akcnejsi hratky, bo staveni kostek, masinky, auticka ho neberou ani zbla…my jsme hodne venku, za jakehokoliv pocasi denne min.3hod.jsme v lese a jelikoz jsem s nim cele dny sama a delam pul uvazek nocni sichty, tak mu tu bednu, temer denne, zapnu, abych mela klid-na cokoliv-od prace po emimino…ale to se tu uz vskutku nesmyslne obhajuju :D
 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.1.13 13:11

Ve vývojové psychologii jsem se učili, že dítě si s ostatním dítětem hraje kolem 3. roku, dřív to obvykle neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
24.1.13 13:13

Prijde mi to normalni, deti si pry hrajou s vrstevniky az tak od tri let, vidim to u mych dvojcat, syn si hraje, ale sam, stavi lego, nebo jezdi s vlackama a s autama.. koleje mu musim pomoct postavit, holcicka si rada hraje se mnou, nejradsi ma modelinu nebo taky lego, ale holcici, kuchynku, vari mi a ted magneticke puzzle, ale sama si moc nehraje, spolu vubec, to si jen berou hracky a perou se o ne.. takze nejlepe kazdy ve svem koute a se svymi hrackami, nekdy maji svetlou chvilku, ze si hracky davaji nebo jezdi na motorkach a skacou ve stanu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
26.1.13 21:47

Nedávno jsem někde četla, už netušim kde, že děti do cca 3 let si raději hrají se staršími dětmi. Sama mám doma jen jednoho cipíska a tomu je 1 rok, tak vlastní zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí