Škrábe se v rozkroku

1695
22.1.13 12:20

škrábe se v rozkroku

Ahoj holky, mám dcerku - 17 měs. - a jakmile jí sundám plínu, hrozně se škrábe na pipině. Podle mudr. to bude asi plíseň, tak mažeme Imazolem, ale není to lepší. Neměli jste někdo podobný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1581
22.1.13 12:32

Taky to u nás máme. Chvíli lepší chvíli horší… Dr. nám dala mastičku Pevaryl…
Samozřejmě čím častěji měním plínu, tím lepší…

Nejlepší by podle mě bylo, aby byla bez plínek, což u nás zatím nehrozí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
22.1.13 12:32

A když plénu ma, tak se nezkousi škrábat? Prostě se objevuje a zaparena kůže svedi všude a v každém věku. Více vetrejte a častěji prebalujte.

Příspěvek upraven 22.01.13 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
22.1.13 12:33

„Bude asi plíseň“… takže to dr. nijak nezkoumal a nasadil mazání.
Moje roční dcerka to taky dělá… a já mít na sobě dvě hodiny vlhkou plínku a pak ji sundat, tak se taky budu drbat o život.
Spíš bych se zaměřila na to, jestli to je proavdu "nemoc, vyrážka, atd.) nebo jen touha pokožky po poškrabání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
22.1.13 12:37

No snažím se co nejčastěji měnit plínku a pokaždé omýt vodou. Ale není to lepší. (dr. na to koukla hodně rychle, malá se vztekala, ale ani se neznažila mrknout „násilím“). Když jí nechám běhat bez plínky, tak je schopná během nestřežené chvilky se rozškrábat až do krve 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.13 13:34

No já mám nyní obdobné potíže se sebou a mažu si to Canestenem-vždy pomohl. Dcerky lituju, protože ji plně chápu, že se škrábe do krve. Já mám nově gelové nehty a tak to bude asi tím, že jsem si tam nanesla nějakou infekci. Tak si teď čistím i pod nehty lihem a nebo tekutou desinfekcí

• Citovat
  • Upravit
Gabika
22.1.13 13:35

@aleba Pri prebaľovaní ju ako čistíš? Obrúskami? Vodou? Možno ju nechávaj tak 15 min po prebalení bez plienky…

• Citovat
  • Upravit
173
22.1.13 13:54

Co zkusit jen látkovou plínu bez svrchních kalhotek a často přebalovat? Plíseň je hnus, no, dokud nezabráníš vlhkosti, nezvítězíš. Mimoto děti v tomhle věku už mají moč agresivní, takže kůži to víc rozežere, navíc pod igelitem.

Jo a pro děti i dospělé: nenosit PES, upnuté kalhoty, silonky/punčošky s poddílem bavlny 30%, nejlépe všude sukně a do mrazu vlněné punčochy(pro dospělé)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alebaa
22.1.13 15:59

:-O Při přebalování čistím vodou - umývám v umyvadle, bez mýdla. Asi zkusíme ty látkový plínky :roll:

• Citovat
  • Upravit
173
22.1.13 17:04

Látkové plíny jsou jednoduché. Koupíš sponku(Snappi) za 50 kč, jednu plínku poskládáš do trojúhelníku, položíš na to 2. na obdélník, zapneš a je to. Jestli chceš udělat něco navíc, kvůli zvýšené hygieně, kup v DM Sůl na skvrny(namočit plíny min 6 hod před praním) a přidávej k praní plínek ocet, to by snad nemělo přežít nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
22.1.13 21:23

Výtok žádný nemá?

Malá je taky schopná si to rozdrbat do krve… Ale u nás zabralo opravdu častější přebalování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alebaa
23.1.13 07:15

Výtok nevidím… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
173
23.1.13 13:34

Tak plíseň asi nemusí způsobovat výtok, to dělají kvasinky

• načítám...