Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jí nemlať, když to stejnak nemá efekt.
Zkus s přečíst třeba Respektovat a být respektován.
JInak s učuráváním - neporadim, snad jen počat. Kluk byl prvně bz plíny ve 20ti měsících. Učurával rok. Durch se za tu dobu počural tak max. 5×. Ale trenky jsem měnilla několikrát denně. Mělo to dlouhodobě zlepšující trend. Ale jak na houpačce- jednou lepší, za den jedno cvrnkunutí, další den šestery. Ale teď už fakt v pohodě. Naučko vyměňovat ho oblečení sám, špinavé do pračky, čisté vytáhnout ze skříně. Pak tě to nemusí prudit. Nakonec i tu pračku by mohl zapnout sám, pověsit to taky.
Ja myslim ze je to obdobi…muzes ji mlatit domlouvat vysvetlovat a mas smulu…neboj..ono zas prijde jiny obdobi ![]()
Ja vim, ale proste obcas clovek uz s nervama nevydrzi…snazim se se ovladat
Je to snad jen nejaky obdobicko, ktery, doufam, brzy prejde…
Ohledne toho pocuravani to ma prave sestupnou tendenci. Coz mi vazne nejde do hlavy.
Příspěvek upraven 21.01.13 v 12:51
Ahoj, malá je bez plín přes den od 17 měsíců a cca do těch 2 a něco let si taky sem tam učurávala.. ale bylo to takový, že 2 týdny nic a pak týden byla furt počuraná,.. doteď máme zásoby kalhotek a tepláků
asi 30 ks od každýho
vím, že to nedělala schválně, prostě to nestihla.. teď už v pohodě, má 32 měsíců
nám hodně pomohlo, když jsem jí řekla, že si s ní její kamarádi nebudou hrát, a že se jí budou smát, když se bude počurávat.. pak jsem jí říkala, že jí nevemou do školky
to fakt zabíralo ![]()
S tím zlobením moc neporadím,.. neříkám, že malá nezlobí, zlobí jako každý dítě, ale je fakt, že na mě si nic nedovolí.. spíš zlobí babičku a tatínka.. ty má totálně na háku,..
ale to si musí vyřešit oni,..
hold dali ji moc volnosti a teď to mají ![]()
Nečetla jsem všechny příspěvky. Kniha respektovat a být respektován je na toto supr. Ušetří nervy, člověk je více v pohodě. Pak kniha Bez plenky, vést dítě k vymesovacim pravidlům, problematiky se dotýká i Kontaktní rodičovství.
Problém s ucuravanim může souviset i s očkováním. Určité centrum mozku může být „zaneseno“. Pomůže zkušený homeopat nebo poradce přes Joalis detoxikaci.
Držím palce, abyste obdobi vzdoru prožili co nejvice v klidu.
Naše dcera, pokud „zlobí“, rozbíhá se u ni třeba i záchvat, jdeme ven, třeba i jen na hodinu. Bylo obdobi, kdy chodila pravidelne a manželem brzy rano vencit psa.
Nektere nespokojenosti mohou pramenit ze zatim neodhalenych potravinových zátěži, stačí na čas vysadit mléko a výrobky z něj a lepek, take průmyslové potraviny… Dávat dítěti více cerstveho ovoce, dělat šťávy… Upect bezlepkove pečivo. Vše se dá.
@kaštinka píše:
Nečetla jsem všechny příspěvky. Kniha respektovat a být respektován je na toto supr. Ušetří nervy, člověk je více v pohodě. Pak kniha Bez plenky, vést dítě k vymesovacim pravidlům, problematiky se dotýká i Kontaktní rodičovství.
Problém s ucuravanim může souviset i s očkováním. Určité centrum mozku může být „zaneseno“. Pomůže zkušený homeopat nebo poradce přes Joalis detoxikaci.
Držím palce, abyste obdobi vzdoru prožili co nejvice v klidu.
Naše dcera, pokud „zlobí“, rozbíhá se u ni třeba i záchvat, jdeme ven, třeba i jen na hodinu. Bylo obdobi, kdy chodila pravidelne a manželem brzy rano vencit psa.
Nektere nespokojenosti mohou pramenit ze zatim neodhalenych potravinových zátěži, stačí na čas vysadit mléko a výhonky z něj a lepek, take průmyslové potraviny… Dávat dítěti více cerstveho ovoce, dělat šťávy… Upect bezlepkove pečivo. Vše se dá.
TO je zajimavy s tim mlekem, ona totiz vypije obr mnozstvi mleka za den, zkusim i ty knizky… Jist taky ted moc nechce, to musi byt vzdycky spousta divadylka a slibu okolo toho…
Kniha Respektovat a být respektován je super- ale ne vždy jde praktikovat.
Našemu malému budou 2, když po něm něco chci- tak jediné co odpoví je NE a dál si dělá „to svoje“… Nemá smysl ho přemlouvat, křičet, plesknout… prostě nic.
Jednoduše to zkusím za chvilku a jinak, většinou se chytne. Jinak když bez rozmyslu dělá něco hodně nebezpečného, klidně zařvu a pak v klidu vysvětlím proč.
Když ho někdy plesknu, vysměje se mi taky… nebo na oplátku jde kopnout do psa- takže efekt žádnej.
S odplenkováním neporadím… na nočník jde, jen když je nahej. Pokud je oblečený, tak ho to asi ještě netrkne… nenutím ho. Zkouším, když má dobrou náladu. Pokud má ty své chvilky, schválně čůrá na podlahu a pak se v tom čachtá. ![]()
A jíst taky, nenutím ho. Prostě nandám, posadím ke stolu, 2× si kousne a jde od toho. Nechám ho, nepřesvědčuji…
Když je u babičky, tak tam toho sní hodně- ale s tím, že babička za ním běhá a cpe mu to až do krku, aby náhodou nestrádal…
To já teda odmítám, když nechce u jídla sedět, tak ať klidně nejí… Kdyby měl hlad, tak se nají… umět to umí.
Mléko obsahuje vylepsovany kasein, výrobce chce co nejvice z mléka „vytěžit“, jenže ten kasein je uz pro cloveka hůře stravitelny, může dojit az k tvorbě odpadní látky kasomorfin a ten pak dělá bugr v psychice, v ovládání sama sebe… Naše děti pijí MM, mladší vytáhne při kojení, starší odstrikavam. Jinak mladší ma na piti pouze MM (16 měsíců), starší pije rano vodu s Ra-Vit, během dne speciální Ledvinový čaj a čerstvou stavu, jablecnou nebo mrkvovou, z repy.
Máme cerstve domácí mléko a přesto jej dětem nemůžu dát.
Dítě je nervózní, uklidňuje se pitím mléka, ale to jej v nervozitě může nadále udržovat.
Zmeny Ve výživě postupne. Vyplati se. Je klid v rodine.
Tak malí je přes den bez plen teprve dva měsíce, ale na spaní ji má. Sundala jsem a za týden byl i bez nehod. Taky má období ne, uklízet nechce a to si uklízel hračky, oblékat se nechce a já už taky chytám nerva. Ale jí to jo a dost, snídani chléb se sýrem, oběd taky, hodně jí ovoce, jogurt, přesnídávku, sladké dávám hodně málo.
Dekuju za vase zkusenosti.
Mala se zacina srovnavat. Asi si musela vybrat svoje, me poradne pocuchat nervy.
Uz to bylo hrozny a v nejhorsim se to zlomilo a je to zaswe zlaticko…
Ale s curanim to bude jeste na dlouho asi. Trochu ted funguje velikansky chvaleni a mazleni za to, ze kalhotky jsou suchy… no blazinec, ale asi normalka ![]()
Ahoj,

nějak si prestavam vedet rady s 2,5 letym prckem. Zacala strasne zlobit, neposloucha, na vsechno odpovi, ze nemuze, odmita po sobe uklizet, nechce ani moc jist, zacala se 2, ale uz to bylo docela dobry. Smirila sem se s tim, ze na noc a odpo spani je bude mit asi do patnacti, ale pres den prevlikam treba i 4-5×, a ji je to uplne jedno. Rika, ze se stydi, ale to je jen takova hra. Obcas vylitnu a dostane na zadek. Jenze to pak zase schovava kalhotky a predstira, ze je ma suchy.
Ohledne toho zlobeni je to sileny, kdyaz dostane na zadek, treba se zacne i smat nebo odejde do pokojicku a hraje si, vubec se neda docilit toho, co po ni chceme.
Doted byla zlata, celkem i poslouchala, proste normalni dite.
Ale od Vanoc to zaclo jit z kopce a ted uz jsem tak na nervy, ze se mozna i chovam neadekvatne. Obcas to funguje tak, ze ji neco slibim, a to pak poslechne, ale furt chce, abych ji pomohla.
Neni takhle silena cely den, jen vetsinu
Tak nevim, jestli se da neco poradit, nejaky psychologicky trik